čtvrtek 28. prosince 2017

Co udělat z jablek

Co udělat z jablek

Kroužky jablek postupně namáčíme v těstíčku a vkládáme do horkého oleje. Z obou stran je smažíme dozlatova, poté necháme okapat na ubrousku. Posypeme moučkovým cukrem, přidáme zmrzlinu, kterou posypeme skořicí.


Co udělat z jablek

Smažená jablka se zmrzlinou ihned podáváme. Zaujaly vás naše recepty? A co z přebytečných jablek. Máte letos velkou úrodu jablek a už teď se děsíte, co si s nimi počnete?


Navíc když jich spousta popadá a načervaví a budete je muset vykrajovat… Co s tím vším? Vyberte si z osvědčených receptů babiček i moderních kuchařů a připravte si zásoby na zimu. Co budete potřebovat: kg jablek , 4ml vody, 1g kukuřičného škrobu, 1g kakaa, 7g cukru krystal, 1g čokolády.


Nechte je pak chvíli vychladnout. Rozmixujte je tyčovým mixérem, přidejte kakao a kukuřičný škrob a znovu. Co si má ale počít člověk ryze městský, který náhle k většímu množství jablek přijde?


Městské sklepy nejsou na uskladnění ovoce vhodné a zejména podzimní jablka rychle podléhají zkáze. Jak zpracovat přebytek jablek ? Co takhle jablečný kompot, jablečná přesnídávka, jablečná povidla nebo křížaly z jablek ? Nastrouháte asi kilo jablek , přidáte stroužků rozmačkaného česneku, jednu velkou cibuli (najemno nakrájenou) a okořeníte lžičkou pálivé papriky, zázvoru, kari a soli. Každému z nás doma přebývá pár jablek , je to oblíbená potravina, kterou zavařujeme, kompotujeme, vaříme a pečeme na různé způsoby. Připravili jsme pro vás pár receptů, kterými se můžete inspirovat. Chutney z jablek Čatní nebo také čatný je tradiční pochoutkou indické kuchyě, používanou k dochucování pokrmů.


Představte si ho jako hustou omáčku připravenou z ovoce a zeleniny, doladěnou rozinkami, česnekem, cibulí, hořčicí a dalšími zajímavými přísadami. Má široké spektrum chutí, od ostré, pikantní po. Recept na jablečnou marmeládu. Jablečná marmeláda není produktem, který by se v domácnostech v nějaké větší míře vyráběl.


Na konci zimy se ale vesele spokojily s domácí zásobou jablek. Tyhle starodávné, ale vlastně pořád hrozně trendy moučníky, jsou nejen snadné (takže je zvládne i začátečník) a rychlé, ale také vám nevycucnou z peněženky nadměrné množství financí. Což se – s výplatou v nedohlednu – taky. Prosím o radu, co ještě udělat z jablek ? Máme jich letos nějak moc, již mám sterilované ve sklenicích, přesnídávku, křížaly, kompot. Takto nachytané plátky jablek poklademe na plata sušičky a nastavíme ji na teplotu, která je uvedena v tabulce v návodu sušičky.


Co udělat z jablek

Každé ovoce se totiž suší na jinou teplotu. Už jste si někdy zkoušeli udělat ze své úrody na zahradě sušené ovoce neboli křížaly? Jsou nejen velmi chutné a zdravé, ale i levnější jak v obchodě. Křížaly se nejčastěji dělají z jablek. Tématické fráze: letní jablka recepty letní jablka marmeláda z letních jablek recepty z letních jablek co z letních jablek co udělat z jablek džem z letních jablek letní jablka recept marmeláda z jablek co udělat z letních jablek džem z jablek jablečná marmeláda z domácí pekárny marmeláda z rajských jablek co se da.


Jednoduchý video návod jak z jablka pomocí nožíku vytvořit pěknou labuť. Na co bych se v tomto článku chtěla zaměřit, je jejich sušená forma, známá jako křížaly z jablek. Jde o výtečnou pochoutku plnou vitamínů a živin, kterou lze bez problémů nahradit nezdravé sladkosti kupované v obchodech.


Můžeme ho udělat buď hned při rozváření jablek , a nebo později využijeme zavařenou nerozmixovanou dřeň z jablek loupaných. Příprava jablečného pudinku je velice snadná. Takže - sklenice i víčka byly čisté? Z jablek ráda připravuji nepečený jablkový dort.


Já je po naplnění a uzavření nechávám vychladnout otočená na víčko, pokud z některé obsah teče, je. Já dělám z kila a půl očištěných jablek , jen je nakrájím (na strouhání jsem líná), rozvařím ve vodě (ani málo ani moc vody), pak trochu pomačkám mačkadlem na brkaši (dělám to v noci, takže bez mixéru), přidám 150g cukru a jeden vanilkový pudink, dávám i trochu skořice, Dalek ji miluje, zavařuju min.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения