Jablka se řadí k nejoblíbenějším a nejrozšířenějším druhům ovoce. Zejména maminky malých dětí si mohou připravit vlastní ovocnou přesnídávku pro děti. Oloupaná a odjadřená jablka vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody a pod pokličkou necháme rozdusit. Můžeme k tomu využít i mikrovlnku, v níž odpadá riziko připálení. Pak jablíčka rozmixujeme (třeba ručním ponorným mixerem)v.
Jablka v kuchyni: způsobů, jak využít přebytečná jablíčka 7. Jestli existuje zázračný lék, který skvěle chutná, tak jsou to jablka. Jak využít granátové jablko. Z granátového jablka se využívá především jeho šťáva, jejíž účinky jsou nejpodstatnější. Vyrábí se z ní například granátový sirup, který si získal celosvětovou oblíbenost pod názvem grenadina. Hodí se báječně na přípravu limonád i jako přísada do alkoholických i. Máte doma jablek, že už nevíte co s nimi?
Přejedla se vám jak ta čerstvá, tak zpracovaná ve všechny ty štrúdly a žemlovky? Pak pro vás máme pár nápadů, jak můžete ještě jinak jablka využít. Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a plody nakrájejte na dílky. Ty naskládejte do sklenic, zasypte dvěma lžícemi cukru, zalijte vodou, uzavřete a minut sterilizujte. Jablečný kompot zkuste naservírovat třeba k pečenému masu, využít ho můžete ale i při přípravě mléčných ovesných kaší a uvítají ho i nemocní jako lehkou svačinu.
Jakkoli jsou jablka dobrá syrová a samotná, hledají lidé stále nové a netradiční způsoby, jak je využít. Jak tedy nejlépe s touto úrodou naložit? Směs na štrúdl Pokud jste milovníky tohoto tradičního moučníku, jistě vás potěší, že jablka si můžete nastrouhaná zavařit a až přijde čas, jen otevřete sklenici, pokladete na těsto a dáte péct.
Jak jsme psali v jiném článku, jsou dokonce na druhém místě zdravotní prospěšnosti. Bohužel spadaná nezralá jablka nemají zdánlivě velké využití. Většinou proto skončí na kompostu. Nejoblíbenější recepty, jak využít letní jablka Články.
Na jaře jsou stromy obsypány velkým množstvím květů a my se radujeme. V létě pak nevíme co s nimi. Jablka kralují spíše sladkým receptům, ale využijete je i při pečení masa. Kuře, krůtu nebo sváteční husu naplňte několika šťavnatými plody a pečte jako obvykle. Ovoce nepřebije chuť masa, ale zajistí, že zůstane krásně křehké a šťavnaté.
Jablko pak navíc nemusíte vyhazovat, stačí ho rozmačkat, dochutit kořením a máte k masu chutné domácí čatní. Nic nevyhazujte, recyklujte! Pokud přemýšlíte jak dál můžete úrodu jablek využít máme pro Vás další recept. Láďa v novém díle Vychytávek nechtěl zůstat pozadu a představil recept na speciální - vídeňskou, bábovku. Na přípravu budete potřebovat taky jablka.
Zjistíte jak granátové jablko naříznout, k čemu slouží miska s vodou při loupání jablka i jak granátová zrníčka využít. Zapomeňte na rudé cákance po celé kuchyni a naučte se s námi užitečný trik, díky kterému se už nebudete ostýchat oblíbené ovoce vložit do košíku. Máte co kouřit, ale nemáte to z čeho vykouřit? Zkuste si vyrobit dýmku z jablka.
Bude vám na to stačit jen chvilka a uvidíte, že si to vychutnáte. Nezapomeňte jablko po použití vyhodit. Existují dva způsoby, jak si udělat dýmku z jablka : Ve.
Jablka v županu jsou tradičním receptem české podzimní kuchyně. Pokud máte před sebou ještě nějaké zavařování, můžete i spadaná jablka využít. Můžete využít nejen čerstvá jablka , ale také spotřebovat jablíčka uložená od loňské sklizně. Marmeláda, oříšky a listové těsto přemění jablko na skvostný podzimní dezert, který vám bude vonět při pečení a skvěle chutnat, až se do něj pustíte.
My jsme recept trošku obměnili a použili.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.