pátek 8. prosince 2017

Rybízová marmeláda bez cukru recepty

Tématické fráze: rybízová marmeláda rybízová marmeláda z červeného rybízu domácí rybízová štáva rybízová marmeláda za studena domácí marmeláda marmeláda z rybízu domácí marmelády rybízová marmeláda recept rybízový džem recept rybízový džem rybizovy dzem za studena domácí marmelády a džemy recepty recept. Já to připravuji podle klasického receptu , jen čistá rybízová šťáva a cukr. Léto vrcholí a my si doma užíváme všechny druhy ovoce, které nám příroda právě nabízí.


Jak vyrobit marmeládu bez cukru. Ovoce omyjeme a necháme odkapat.

Vyjmeme pecky a dužinu i se slupkou nakrájíme na velké kousky do hrnce, přidáme špetku soli a přiklopíme. Když ovoce začne pouštět vodu, odklopíme a necháme za občasného míchání co nejvíce vyvařit vodu. Potom ho propasírujeme. Marmelády bez cukru recepty , které budete milovat. To je v kostce základní recept na zavařování marmelá kompotů a ovoce vůbec podle našich babiček či maminek.


Víte ale, že to jde i jinak? Zdravěji, s méně cukru , bez želírovacícho cukru a především tak, aby se zachovala přirozená chuť ovoce?

Pravá rybízová marmeláda se musí obejít bez chemie. Není potřeba ani žádné želírovací přísady, jelikož želírovací schopnost rybízu je velká. Tématické fráze: rybízový džem recept na rybizovou marmeladu marmeláda recepty na marmelády a džemy marmelada recept džem z rybízu ribizova marmelada marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda z domácí pekárny bílý rybíz marmeláda rybízový džem recept jak udělat rybízovou marmeládu rybízová marmeláda z. Pokud zapomeneme na chvilku na Evropskou unii a vezmeme to podle našich babiček, tak by to mělo být tak, že marmeláda je hladká, vyrábí se ze šťávy nebo rozmixovaného ovoce a je hustá. Džem je naopak řidší, ale s většími kusy ovoce.


Aničko, krásná marmeláda. Já už jsem letos nadělala tolik marmelá že bych si klidně mohla otevřít krámek U marmeládové Marcelky Z červeného rybízu mě ještě čeká, protože ten náš stachanovec bude mít nejméně kg rybízu. No, nevím, nevím, co s ním udělám. Je výborná namazaná na chleba, do jogurtu nebo na linecké cukroví.


Rybízová je fakt výborná. Množství cukru asi mít vliv bude, přece jen je to cosi, co šťávu zahušťuje. Jinak když marmeláda neztuhla přes noc, tak jí lednice nepomůže.


Zavařování je zase v módě. Domácí džemy a marmelády vynikají úžasnou chutí. Takže například angreštový džem je opravdu a jen z angreštu, ne z půlky z nahnilých jablek.


A vzhledem k absenci chemie je i mnohem zdravější.

Navíc víte, co jste do nich dali. Jak ale na to, aby domácí výtvory chutnaly jako od babičky? Je to snadnější, než si myslíte! Málokdo ale ví, že takové množství není nutné.


Vlastně záleží pouze na vás a vaší chuti, kolik cukru použijete. Je ovšem potřeba stále myslet na to, že cukr zde má funkci konzervantu. Tudíž čím méně cukru použijete, tím větší je riziko, že se marmeláda může zkazit.


Lze také zavařovat úplně bez cukru , ale. Venku to sice na sníh moc nevypadá, ale kouzelnou vánoční atmosféru plnou sněhu (kokosového) si můžete vytvořit i doma – představuji vám svou cukrfree skořicovou Speculaas vesničku, která voní přesně jako Vánoce!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения