čtvrtek 12. dubna 2018

Čištění obkladů v koupelně

Navzdory značné odolnosti materiálu můžete velkým úsilím obrousit horní vrstvu nebo mohou v obkladech vzniknout miniaturní rýhy, které se časem budou zanášet špínou. První pomoc najdete v kuchyni. Na trhu existuje mnoho prostředků, které nabízejí až zázračné vyčištění právě obkladů. My se přikláníme k těm. Zářivě čistotná, to je přívlastek, který by chtěl své koupelně přiřadit každý.


Na nějakou špínu však obyčejné mytí nestačí. Například takové spáry u obkladů , to je pořádný oříšek. Keramickou dlažbu a obklady najdete v každé domácnosti, ať v koupelně , kuchyni nebo na chodbě. Do interiéru se používají pro svou dlouhou životnost a jednoduchou údržbu, ale bohužel se dlažba neobejde bez spár.


A vyčistit je, to chce pořádný kus trpělivosti a dřiny. Připravili jsme pro vás pár rad a tipů, aby to šlo lépe. Poradíme vám jak na spárování obkladů a dlažby v interiéru. V dnešní době je na trhu nespočet povrchů různé kvality – při použití nevhodného prostředku by mohlo dojít k nevratnému poškození.


IŠTĚNÍ PODLAHY: Naneste chemii, nechte působit, žasněte. Cleamen 4naneste na zelený pad nebo kartáč a rovnoměrně rozetřete po dlažbě tak, aby byl na všech znečištěných místech. Jak odstranit nečistoty z obkladů a dlažby?


Jak vyčistit dlažbu a obklad? Pro lepení obkladů a dlažeb v koupelnách se využívají takzvané modifikované lepicí tmely. Ty vybírejte vždy podle konkrétní situace. Liší se od sebe tmely vhodné do koupelny pro lepení na izolace, na sádrokarton, slinuté materiály a podobně. Ideálním řešením pro snadnou, rychlou a bezproblémou údržbu a čištění v koupelně , v kuchyni i obecně v domácnosti je produktová řada LBCS (Lasselsberger Ceramic System), která ve základních prostředcích CL 80 CL 8a CL 8pokrývá na profesionální úrovni potřeby pro běžnou údržbu keramiky v domácnosti bez.


Univerzální čistič vhodný pro každý povrch a místo v koupelně bohužel neexistuje. Při výběru čisticího prostředku si pořádně prostudujte jeho složení a zaměřte se na pH. Někteří výrobci obkladů , dlažeb a sanitárních zařízení dokonce doporučují konkrétní produkty, které je dobré použít.


Praktické rady na opravu a čištění spár v koupelně Bohužel, jsou to právě spáry, na kterých se jako první odrazí zub času společně s působením nadměrné vlhkosti. Po několika letech se promění v zašlou, šedivou a bohužel i plísněmi zanesenou stavební hmotu, která úroveň koupelny viditelně degraduje. Existuje však několik způsobů, jak je dokonale vyčistíte a navrátíte jim původní bílou barvu. Jak navrátit koupelně původní vzhled. Právě proto, že zde provádíme osobní hygienu, měla by být koupelna nejčistším místem v našich obydlích.


Koupelna – místo, odkud pochází čistota. Problém ovšem vytváří extrémní vlhkost, která prospívá plísním. Po delší době užívání se objevují lehce začernalé.


K čištění spár je nejlepším nástrojem kartáček na zuby. Nečistotu a mastnotu odstraníte roztokem tekutého čisticího prostředku a teplé vody, popřípadě nebrusnou pastou. Vás zrenovovat a vyčistit včetně.


Tak já spáry (původně světle šedé ) drhla též těsně před porodem a to tak, že jsem na ně nalila ocet - normálně jsem šla v předklonu s lahví v ruce a snažila se ty spáry „kopírovat“, a pak jsem do toho ještě sypala kypřicí prášek ( neměla jsem sodu).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения