úterý 10. dubna 2018

Jak ušetřit vodu v domácnosti

Jak ušetřit vodu v domácnosti

Jak ušetřit za vodu v domácnosti. Téměř dvě třetiny spotřebované vody v domácnosti protečou vanou, sprchou či toaletou. Spotřeba vody v domácnosti. Více než třetina spotřeby.


Jak ušetřit vodu v domácnosti

V posledních letech se v důsledku rostoucích průměrných teplot a zejména stále se horšícího sucha vynořují obavy z toho, že se budeme muset svého komfortu jednoho dne do jisté míry vzdát. Zajímá vás, kde všude můžete při práci s vodou v domácnosti ušetřit ? Pojďte si jednotlivé činnosti projít pěkně jednu po druhé. Neplýtvejte vodou při osobní hygieně.


Začneme u absolutních základů, které nás maminky učily už odmalička. V rámci Týdne vody Český rozhlas přináší inspiraci, jak v domácnosti jednoduše šetřit cenný přírodní zdroj a peníze, aniž byste museli slevovat ze svých hygienických standardů. Neexistuje návo jak správně umývat nádobí, ale čísla ukážou, jakým směrem jít, když chcete ušetřit.


Běžné průměrné denní umytí nádobí v rodine vám odpustí přibližně 40–2litrů vody. Voda je všude kolem nás. S výskytem většího počtu tropických letních dní a nedostatkem srážek bychom se měli zamyslet, jak vodou můžeme šetřit. Její plýtvání zbytečně zatěžuje nejen náš rodinný rozpočet, ale také přírodu. Přinášíme vám několik praktických ra jak.


Možná budete překvapeni, jak významně lze snížit účet za energie pouhým dodržováním několika základních pravidel. Vše, co k jejich realizaci potřebujete, je vlastní vůle – a také spolupráce ostatních členů domácnosti. Milujeme koupání a obden si napouštíme plnou vanu horké vody? Pak je dobré, i když máme v koupelně spoustu místa, volit raději vanu střední velikost než velkou.


Ta může mít objem až 3litrů, vany střední velikosti o sto méně. A to už je na účtu za vodu znát. Z kohoutků v kuchyních, koupelnách nebo na zahradě proteče denně několik hektolitrů vody. Asi polovina z toho se dá ušetřit , pokud si osvojíme několik zásad a budeme se snažit důsledně je dodržovat. V kuchyni se dá ušetřit.


Určitě jste už slyšeli, že jednotlivé druhy plotýnek jsou různě energeticky náročné. Vybrali jsme pro vás jednoduchých způsobů, jak ušetřit velké množství vody. Sucho se blíží a tyto tipy se vám budou v letních měsících zajisté hodit. Kilo hovězího vysosá okolo patnácti tisíc litrů vody.


Jeden dvousetgramový hovězí burger vyžaduje na svou výrobu kolem třech tisíců litrů. Zdražovat se bude v letošním roce témě. Pokud budete vodou v koupelně výrazněji šetřit, poznáte to na menších výdajích: Na koupání a běžné mytí totiž padnou v domácnosti až tři čtvrtiny z celkové spotřeby vody. Pak se asi ptáte, na čem se dá ušetřit ? Tipy a triky, jak ušetřit peníze každý den.


Osvojte si tipy a triky, jak ušetřit peníze. Bez odpírání a strádání. Svůj účet za vodu ale můžete snížit!


Stačí dodržovat jednoduché zásady, díky nimž snížíte spotřebu vody v domácnosti ! Mílovými kroky k vysokému účtu za vodu se blížíme tehdy, ignorujeme-li protékající toaletu, kapající kohoutek nebo si pořizujeme prostorné vany a levné spotřebiče. V případě vyšší teploty mohou ve vodě vznikat různé mikroorganismy a bakterie. Proto by měla být dešťová voda skladována pod zemí ,anebo jinak chráněna před vyššími teplotami.


Dalším zásadním faktorem pro.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения