úterý 24. dubna 2018

Elektrické vytápění rodinného domu

Pokud právě řešíte výběr topného systému, rádi Vám poradíme a sdělíme své osobní zkušenosti s provozováním elektrického topení. Zajímavé poznatky v tomto směru přinesla studie Univerzitního centra energeticky efektivních budov (UCEEB), která se zaměřila na hodnocení dopadů aktuálních legislativních požadavků na modelový objekt rodinného domu Kubis od společnosti RD Rýmařov. Elektrické vytápění rodinného domu – jsou vysoké náklady pouze mýtus?


Stále platí za nejdražší variantu? Ano, dalo by se polemizovat nad tím, jaký dům vlastně chceme vytápět, zda 1let starou stavbu, běžný domek stavěný v posledních letech, nízkoenergetický nebo pasivní dům. Další možností vytápění domu je vytápění plynem. Stejně jako u elektřiny a plynu zde odpadá starost se skladováním a přikládáním paliva.


Ne každý stavební pozemek je ale napojený na veřejnou plynovou síť, přivedení plynu k Vám domů tak může obnášet vyšší počáteční investici. Ještě bych zmínil skutečnost, že když si pořídíte elektrické vytápění rodinného domu , dostanete od ČEZu možnost nastavit si zvýhodněný tarif D 45. To jen pro ty, kteří stále polemizují nad tím, že je elektřina tak drahá. Při výběru vytápění rodinného domu se nezajímejte jen o provozní náklady na vytápění , ale také o náklady pořizovací.


Některé systémy vytápění jsou totiž relativně levné na provoz, ale jejich pořizovací cena je nakonec tak vysoká, že se u mnoha rodinných domů s ohledem na návratnost vůbec nevyplatí. Nezávislé porovnání nákladů na vytápění rodinného domu. Komentář k porovnání s elektrickými přímotopnými systémy.


Jedna z nejžhavějších otázek týkajících se stavby rodinného domu je otázka volby topení. Kromě burcujících novinových titulků týkajících se neustálých změn v cenách energií k tomu přispívá také čím dál větší nabídka technologií pro vytápění rodinných domů. Přesto je možné dobrat se uspokojivého.


ELEKTRICKÉ PŘÍMOTOPNÉ VYTÁPĚNÍ. Vhodnost použití jednotlivých typů vytápění závisí na povaze vytápěného prostoru a požadovaném. Velmi častým dotazem zákazníků, kteří se chystají ke stavbě rodinného domu , je porovnání výhodnosti jednotlivých systémů vytápění. Jaký názor převládá u vytápění rodinného domu elektřinou? Vzhledem k zaměření společnosti FENIX Jeseník jde nejčastěji o dotaz na porovnání teplovodního systému s plynovým kotlem a elektrického přímotopného vytápění.


Je velmi pravděpodobné, že v souladu s dlouholetými zkušenostmi jiných energeticky úsporných novostaveb rodinných domů, které FENIX Jeseník sleduje, elektrické podlahové vytápění rodinného domu v Plzni bude ekonomicky velmi výhodné. Od začátku se tedy uvažovalo o velkoplošném systému vytápění. Protože v celém objektu měly být podlahy provedeny z dřevěného masivu, který není pro podlahové vytápění úplně ideální, bylo pro vytápění rodinného domu vybráno elektrické stropní vytápění. Jedná o decentralizovaný systém, při kterém se.


Elektrické vytápění rodinného domu

Rodinný dům v Rokycanech je typickým představitelem rodinného domu s vybaveným podkrovím. Celková obytná plocha je cca 2m 2. Plocha technického zázemí činí m 2. V celém objektu je instalováno elektrické podlahové vytápění ECOFLOOR doplněné konvektory ECOFLEX, které topí. Ale společně s tím, jak rostou ceny obou zmiňovaných energií, roste obliba nových ekonomických alternativ vytápění stavby a zároveň se je tu cítit jakýsi návrat ke starým topným zdrojům.


Při stavbě rodinného domu je nezbytné ekonomicky plánovat systém vytápění již od samého počátku projektu. Tento typ se nedoporučuje na vytápění vyšších místností, neboť nejtepleji je pak u stropu. Infrazářiče jsou vhodné pouze pro krátkodobé přitápění v menších prostorách.


Cena fotovoltaických článků a baterií v posledních letech klesá a dosavadní penalizace elektrické energie formou výše uvedeného koeficientu NPE významně slábne. Záleží jen na vás, co si vyberete. Vybrat si můžete z lokálního a ústředního vytápění. Pod lokálním topením si představte topidla umístěná v jednotlivých místnostech (krb, kamna, elektrické konvektory).


Pořizujete si kondenzační plynový kotel? Co vás čeká při jeho instalaci? Vytápění rodinného domu. Brzy bude spuštěno další kolo kotlíkových dotací, které jsou určeny na výměnu starých neekologických kotlů s ručním přikládáním.


Elektrické vytápění rodinného domu

Při rozhodování sledujeme zpravidla jediný cíl: Chci příjemné bezstarostné bydlení a co nejnižší náklady za rozumné peníze. V seriálu článků se postupně a detailněji podíváme na otázky, jaký vliv má konstrukce domu na vytápění , jestli je. Denně se vytápí všechny místnosti včetně neobývaných (zádveří, chodba, koupelna, WC). V domě se vytápí celou zimu pouze krbovými kamny.


Ve místnostech je nainstalováno elektrické podlahové vytápění , které se však nepoužívá. Slouží pouze jako náhradní vytápění , dosud nebylo třeba jej použít.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения