úterý 24. dubna 2018

Jak se zbavit vlhkosti

Jak se zbavit vlhkosti

Vzhledem k tomu, že jsem se opět přesvědčil, že mnozí v problematice vlhkosti v bytech stále tápou a neúspěšně s ní bojují, rozhodl jsem se napsat tento osvětový text: 1. Dříve postavené byty a domy nebyli tak dokonale těsné, takže se tam vlastně. Orosená okna, plíseň na zdech a zatuchlý vzduch. Jak se zbavit vlhkosti v bytě či domě? Přesně tak se projevuje nadměrná vlhkost v bytě.


Problém s vlhkostí a plísněmi není jen estetický, ale ohrožuje i vaše zdraví, proto byste ho měli řešit co nejdříve. Přečtěte si, jak se zbavit vlhkosti v bytě či domě jednou. Jak sklepy zbavit vlhkosti Sklep se můžeme pokusit zbavit nežádoucí vlhkosti více způsoby. Bohužel účinné stavební zásahy jsou zde velmi omezené, proto se sanace omezují především na principy fyzikální a chemické.


Jaké jsou nejčastější vady sklepů a jak je odstranit? Proč jsou domy vlhké a kde se vlhkost vlastně bere? Celková sanace mostu v Otrokovicích. Jak opticky zvětšit místnost? Vzlínavá vlhkost jak odstranit?


Jak se zbavit vlhkosti

Jak zabránit náhlému skluzu sněhu ze střechy? Dochází k vysychání nových omítek a nátěrů a nová plastová okna, která dobře těsní, tvorbu vlhkosti ještě více podporují. Jak vysokou vlhkost doma máte, můžete zjistit pomocí vlhkoměru, který má každý domácí teploměr či meteostanice. Poradíme vám, jak se vlhkosti zbavit jednou pro vždy. Vlhkost nemá přesáhnout hranici.


Vysoká vlhkost se projevuje různými způsoby, ale ani jeden není příjemný. Vzduch je vlhký jako v pralese, prádlo schne dvakrát tak dlouho a začínají se objevovat plísně v rozích místností. Ze všeho nejdůležitější je zjisti, jak vysoká vlhkost v bytě.


Jak se zbavit vlhkosti

Dostatečně větrejte Různé aktivity jako vaření, praní, dýchání, mytí a sprchování a rovněž sušení mokrého prádla s sebou přinášejí velké množství páry a vody, která kondenzuje na oknech a stěnách bytu, čímž jej zavlhčuje někdy až příliš. Z něj vyčtete údaj v procentech, přičemž platí, že ideální vlhkost vzduchu v bytě či domě by měla být v rozmezí až procent, rozhodně by neměla přesáhnout tuto hranici. Plíseň se tvoří právě za přítomnosti vlhkosti , projevuje se černými tečkami na zdi, které se umí změnit na fleky. Jak postupovat při vytopení bytu? A tak máme návod na jednoduchou vychytávku, která vám alespoň částečně vyřeší problém se zamlžením.


Mrkněte na video, vše jednoduše vysvětlíme a ukážeme jak na to! Odpovědi na dotazy připravila Irena Kovářová, specialista v oblasti vlhkosti a plísní v domech a bytech a brand manager značky Ceresit – Henkel „V rohu okna se mi obj. S nepřiměřenou vlhkostí se setkáváme nejčastěji u starších domů, které jsou postavené bez vhodné hydroizolace, ale nemusí to být vždy. Konstantní vlhkost ve vzduchu může vést k některým onemocněním dýchacího ústrojí.


Chcete-li se tomu vyhnout, musíte se co nejdříve zbavit pachu vlhkosti v bytě. Bez ohledu na to, jak moc bojujeme s vlhkostí, musíme nejprve určit zdroj přebytečné vlhkosti. A že si nevíte rady s výběrem toho správného pomocníka pro vaši domácnost? Na co si dát pozor a jaký produkt pro vás bude nejvhodnější, se můžete zeptat brand manažerky značky Ceresit, Simony Kissové.


Nechceme totiž zdi jen vysušit - ale hlavně odstranit příčinu vlhkosti. Při správném výběru ochrany před vlhkostí se můžeme vlhkých zdí zbavit úplně. V tomto článku vám ukážu možnosti, jak vysušit. Problém vlhkých zdí se vyskytuje u více jak všech domů starších let. Ale nejen staré stavby se s tímto problémem potýkají.


U nových domů přibývá případů, kdy se práce na horizontální izol. Někdy se ale může stát, že ani odborné firmě se nemusí vše podařit, jak by mělo. Na fotografii níže je zachycen stav zdi z nepálených cihel po provedení izolace pomocí zarážení plechu.


Díky nedostatečné soudržnosti zdiva bylo nutné dodatečné dozdívání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения