středa 8. ledna 2020

Plat europoslance

Schroders Personal Wealth. See our pricing structure. Fees and charges apply. We work hard to understand your life goals. Je to sice bez paušálních náhra které mohou dosáhnout až tisíc korun hrubého, ale bez náhrad je uváděn i výše.


Od výše uvedeného roku ale berou všichni poslanci v Bruselu a Štrasburku stejně, a to na základě normy schválené vládami. Tento plat rovněž ve většině členských států podléhá dani z příjmu. Konečná výše platu poslanci tedy závisí na daňových předpisech v jeho zemi. Základní plat poslance EP je stanoven na 3 základního platu soudce u Evropského soudního dvora, takže poslanci EP o svém platu nerozhodují a rozhodovat ani nemohou.


Plat : 2tisíc před zdaněním. Z platu se odvádí daň EU a příspěvky. I europoslanci mají nárok. Mesačný plat europoslanca sa podľa neho môže pohybovať až na úrovni 16.


Pri komplexnom riešení odmeňovania ústavných činiteľov a nominantov štátnej správy sa podľa neho treba pozrieť na zdanenie nielen europoslancov, ale aj niektorých ľudí na ambasádach v zahraničí. Tyto peníze podléhají takzvané evropské dani, která míří zpátky do rozpočtu EU a činí přibližně procent. Európsky parlament ďalej pokrýva aj denné diéty počas pobytu v Štrasburgu alebo Bruseli vo výške 3eur na deň, z čoho si europoslanci majú platiť ubytovanie a stravu.


Slovensko malo v tomto funkčnom období europoslancov. Německa, Velké Británie či Francie. Z domácích politiků má základní plat vyšší už jen český prezident a premiér. Kromě toho je také členem Výboru pro dopravu a cestovní ruch (TRAN) a náhradníkem Výboru pro průmysl, výzkum.


Poté, co svůj úřad ukončí, mají také nárok na odchodné ve výši jednoho platu. Za každý další rok, který ve funkci byli, dostanou jeden měsíční plat navíc. Je členkou Výboru pro vnitřní trh a ochrana spotřebitelů (IMCO) a náhradnicí ve Výboru pro mezinárodní obchod (INTA). I tak jde ale o směšné číslo. Tím to zdaleka nekončí, ještě totiž mají nárok na celou řadu příspěvků.


Označení pro europoslance se liší dle každého jazyka. Když byl Evropský parlament poprvé ustanoven, tak do něj byli členové vybíráni jednotlivými členskými státy, které vybíraly ze členů svých národních parlamentů. Platové poměry poslance a jeho další nároky stanoví zákon č. Dnes se v Itálii budou konat parlamentní volby. Favoritem je populistické hnutí Pěti hvěz oblíbené především mezi mladými, nespokojenými s ekonomickou situací země.


Nicméně šanci mají i další strany. Do výsledku voleb může výrazně zasáhnout nový volební zákon, který tento rok bude poprvé implementován. Ten je po celé EU stejný.


Po evropském zdanění činí v přepočtu přes 1tisíc korun měsíčně. Ve srovnání s tradičními zeměmi EU mít plat europoslance , to je hodně, mnohem víc, ale říkám to s humorem,“ poznamenal zpravodaj italské agentury TMNews Lorenzo Consoli. Europoslanci dále získávají příspěvek za účast na zasedáních orgánů Evropského parlamentu, cestovné, či peníze na platy asistentů.


Celková měsíční „cena“ jednoho europoslance tak dosahuje mezi 30.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения