pondělí 27. ledna 2020

Sušení jablek v troubě

Sušení jablek v troubě jako levnější varianta. Postupujeme stejným způsobem jako při sušení jablek v sušičce, akorát nakrájená jablka pokládáme na plech pokrytý pečicím papírem a vložte do trouby. Pak mi doplo, že myslíte to sušení v troubě … Ano, máte recht, je to patrně drahé (a prý bude hůř), ale… Ale (teď i pro esmeralda) neměli jsme doma výkonnější prachový filtr, než křížaly sušené na SÍTĚ na radiátorech! Tématické fráze: sušení jablek v troubě sušení jablek v horkovzdušné troubě sušení ovoce v horkovzdušné troubě jak sušit jablka sušení jablek suseni krizal v troube sušení hrušek v horkovzdušné troubě jak sušit ovoce v troubě suseni v troube suseni ovoce v troube sušení trnek v troubě jak sušit hrušky jak ususit.


Přestože není nutné se slupky zbavit, po vysušení jablek může být slupka docela ostrá, drsná a nepříjemná. Následně pokrájejte jablka na tenké plátky. Na krájení použijte ostrý nůž a krájejte je na plátky.


V případě sušení hrušek postupujte podobně jako u jablek (rozkrojit, vyjmout jadřinec, neloupat, nakrájet na stejně tenké plátky). Usušené hrušky mají být pevné a pružné. Délka sušení je 8-hodin při teplotě okolo °C. Jablka usušíme v sušičce nebo v troubě. Více o sušení různých druhů ovoce a zeleniny naleznete níže.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Křížaly rozložte na plech vystlaný pečícím papírem a během sušení je několikrát otočte. Když se část vody odpaří a plátky či kousky ovoce zaschnou, zvýšíme teplotu na °C, po otočení je dosušíme znovu při °C. Na perfektně vysušené ovoce nemusíte mít sušičku. Pokud nechcete kupovat sušené ovoce, které je často přislazené, máme zde podrobný návo jak ovoce usušit v obyčejné elektrické troubě.


Kolečka jablek můžeme také navléci na šňůrku a usušit třeba nad sporákem nebo topením. V troubě můžete také vyrobit sušené ovoce z jablek a hrušek. Chcete-li to provést, vyberte mírně zralé hrušky, nakrájejte je na talíře a vysušte je v troubě stejně jako jablka.


Při procesu sušení je třeba několikrát smíchat jablka a hrušky. Nyní, když máte jablka již plně připraven k sušení , rozložil je na plech v jedné vrstvě. Velmi dobře, pokud máte několik z nich - zatímco ve stejnou dobu lze sušit více ovoce.


Ale obvykle dát do trouby jen dvě pečení a pravidelně měnit jim místa na prosushuvalis ovoce rovnoměrně. Tématické fráze: sušení jablek v sušičce sušeni hrušek sušení jablek sušení hrušek v sušičce jak susit hrusky sušení hrušek v troubě jak usušit jablka křížaly z hrušek jak usušit hrušky jak sušit hrušky v sušičce jak uskladnit křížaly susene jablka jak dlouho sušit jablka v sušičce jak sušit hrušky v. Podrobný návod najdete v článku. Při zavařování v troubě je třeba počítat s vyšší spotřebou energii vzhledem k tomu, že do ní nevložíme tolik sklenic jako do hrnce. Pokud ale chcete zavařovat jen několik sklenic, vyzkoušejte i zavařování v mikrovlnné troubě.


Při sušení dodržujme tento postup. Některé v domácnosti, k urychlení procesu sušení jablek , a proto použití postačí extrémním teplotám. Pak byste měli dostat talíř a zkontrolovat připravenost jablek. Určitě ještě nejsou připravené. Proto nastavte časovač na sekund a znovu.


Z dlouhodobého skladování jablek se nejen zhoršuje, ale také ztratit jejich užitečnost. Můžete zkrátit dobu vaření a sušit jablka v mikrovlnné troubě. Tento proces trvá jen několik minut, ale v nich. Teplota sušení jablek se například poněkud liší v závislosti na stupni a zralosti.


To znamená, že ovoce může vyžadovat další čas v mikrovlnné troubě a dosáhne minut. Takže připravenost jablek je vizuálně kontrolována po minutách, po které, pokud nejsou sušeny, musí být vráceny do pece dalších minut. Nakrájená jablka pokládejte na plech s pečicím papírem a vložte do trouby. Dvířka trouby ale nechte pootevřená, aby vlhkost z trouby odcházela. To záleží na naší chuti a zvyklostech.


Dále plody rozpůlíme, vyndáme jádřince a nakrájíme na tenké plátky, maximálně mm. Pokud sušíme křížaly v troubě , volíme raději elektrickou. Na plech položíme pečící papír a na něj plátky jablek či hrušek pokládáme jeden vedle druhého, nikoliv ve vrstvách. Před sušením je osušíme. Bambusové tyčky nařežeme na šířku pečící trouby a kolečka jablek na ně narovnáme.


Zavěsíme do trouby a sušíme při pootevřených dvířkách. Používáme-li sušičku, držíme se návodu pro její použití. Při šušení šípků v troubě nasypeme šípky na drátěnou podložku.


Nastavíme teplotu na asi stupňů Celsia a necháme pootevřená dvířka (nebo zapneme větrák trouby).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения