středa 8. ledna 2020

Suchý kašel v noci

Obzvláště kašel v noci dokáže život znepříjemnit a nemocný mnohdy hledá pomoc lékařskou cestou. Dobrý den, už týden mám kašel převážně v noci. Když kašlu cítím kovovou pachuť.


NEcítím se unavená,žádné horečky,prostě naprosto v pořádku až na ten večerní kašel ,který mě budí ze spaní. První mi to přišlo jako suchý kašel a použila jsem sirup. To nezabralo ,tak jsem použila na vlhký kašel prášky.


Je to logické, protože uleháme a plíce a sliznice se více prokrvují. Většinou je kašel vlhký po ránu, kdy se v plicích a dýchacích cestách nahromadí přes noc hleny a potřebují z těla ven. Jak poznat suchý kašel. Bydlíme v panelovém domě,nemáme přetopeno, nemáme zvířata. Kašel trvá od začátku dubna.


Od nástupu do školky začal být častěji nemocný (neustálá rýma, kašel , angíny). Při tomto typu kašle je důležité, abyste zůstali v klidu a moc „neběhali“. Na dráždivý kašel zabírají tzv. Poslední týdny po větší námaze kašlu,sípu a nemohu se pořádně nadechnout,někdy mám pocit dušnosti,a bolest na hrudi. Předem děkuji za odpověď.


Během suchého kašle nedochází k žádnému vykašlávání, o to je tento kašel únavnější, zejména v noci. Co pomáhá na suchý kašel v noci. Někdy je suchý kašel v noci způsobený drážděním například při refluxu, kdy se žaludeční šťáva vrací zpět a zatéká do dýchacích cest, kde dráždí a způsobuje kašel. Poraďte se s vaším lékařem o eventuálním nasazení Omeprazolu.


Kromě běžného virového či bakteriálního zánětu dýchacích cest je to např. A to je väčšinou v noci , cez deň máličko kašle. Boli sme v pondelok u pediatričky, ta nám dala ventolin kvapky, zodac kvapky a ambrobene. V utorok sme už boli u alergologičky, ale až na 30. Ambrobene hned zrušila, že ked má suchý kašel mám jej dávať večer len ventolin ml a večer aj rano.


Starší má astma, bere léky, dr. Ten kašel není suchý , dráždivý, naopak mi přijde, že je zahleněný. Suché kašel nevede člověku k úlevě, ale pouze dráždí hrdlo, vyčerpává, zasahuje do práce na plný úvazek a odpočinku. V závislosti na délce může být akutní, subakutní a chronická. Akutní suchý kašel trvá nejdéle týdny a je často příznakem ARVI.


Suchý kašel nás potrápí hlavně v noci – co na něj platí? Jakmile zaujmeme polohu v leže, začne se projevovat dráždivou formou, která je velice nepříjemná. Jen musíme správně určit, jestli se jedná o kašel suchý nebo mokrý a tomu přizpůsobit podávaný přípravek.


Kdybychom vybrali nevhodný sirup, riskujeme, že se potíže s nočním kašlem ještě zhorší – u suchého kašle, který v noci trápí nejčastěji, potřebujeme potlačovat odkašlávání a ne ho vyvolávat. Suchý dráždivý kašel je nepříjemný a může být průvodním znakem řady onemocnění, nebo třeba jen reakce těla na dráždivé podněty z okolí, jako je například prach nebo cigaretový kouř. Vzhledem k tomu, že nečistí dýchací cesty, dá se nazvat i kašlem neúčelným. Ve většině případů je původcem virová infekce.


Může se projevovat opakovanými záchvaty kašle, který postižený nemůže ovládnout. Dráždivý kašel bývá většinou suchý a velmi úporný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения