neděle 5. ledna 2020

Rybízová marmeláda za studena

Rybízová marmeláda za studena

Tématické fráze: rybízová marmeláda rybízová marmeláda z červeného rybízu domácí rybízová štáva rybízová marmeláda za studena domácí marmeláda marmeláda z rybízu domácí marmelády rybízová marmeláda recept rybízový džem recept rybízový džem rybizovy dzem za studena domácí marmelády a džemy recepty recept. Domácí rybízová marmeláda za studena recepty, které budete milovat. Tématické fráze: džem z černého rybízu černý rybíz recepty černý rybízový recepty džem z černého rybízu za studena černý rybízový džem za studena zpracování černého rybízu marmeláda z černého bezu černý rybíz za studena černý rybíz džem černý rybíz zpracování černý rybízový džem jak zpracovat.


Rybízová marmeláda za studena

Příprava domácí rybízové marmelády je velice snadná a poměrně rychlá. Nabízíme návo jak udělat domácí rybízovou marmeládu – snadno, rychle, levně a efektivně. Při vaření už sam želíruje to poznáte želírovací zkouškou(kápnout na talířek a nechat chvilku vychladnout, pokud nestéká je to v poho). Ještě nikdy se mi nestalo že by do druhého dne neztuhnul.


Za tu chvilku, kterou tomu věnujete, bude odměnou výborná rybízová marmeláda , se kterou se ty kupované nedají vůbec. Rybízová šťáva za studena - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty. Rybíz má totiž od přírody jemně nakyslou chuť, a tak i džem z něj má svou specifickou mírně kyselou chuť.


Tento recept jem nezkousela, ale zkusenosti mam bez rumu,delala jsem ho hlavne pro deti v zimnich mesicich byl vynikajici svym velkym obsahem vitaminu C. Misto praskoveho cukru jsem pouzivala cukr krystal bud bily nebo repny hnedy nerafinovany. Petolem, aby dzem nechytil plisen, Po otevreni se lzickou lehce odstranil. Je výborná namazaná na chleba, do jogurtu nebo na linecké cukroví.


A za druhé obsahuje hodně pektinů a tak částečně tuhne sám od sebe. Ani z červeného rybízu asi nepochodíte, marmeláda zůstane řídká a pecičky vadí. To samé platí pro maliny i ostružiny.


Rybízová marmeláda za studena

Poté snížíme teplotu a zvolna a za stálého míchání vaříme cca minut. Ještě horkou marmeládu plníme do čistých zavařovacích sklenic vodou. Dobře uzavřeme a obrátíme je dnem vzhůru. Když pracujeme rychle a opatrně, není třeba rybízovou marmeládu sterilizovat. Scedíme, nejlépe přes hadřík, nebo jemné sítko, nechá se.


Umyté „buraki“ očisti a upeču v troubě. Očisti, pokrájej na kostičky, obdélníčky, či koule, vlož do vařícího se cukru, pozor ne karamel! Na velmi pomalém ohni táhnout cca půl hodiny. Rybíz odšťavíme tak, abychom získali kg šťávy z něj.


Stáhneme oheň pod polovinu a za občasného míchání vaříme minut. Játra a všechno maso i slaninu pokrájejte a třikrát pomelte, nejlépe na tradičním mlýnku na maso. Trojím pomletím zajistíte jemnou konzistenci hmoty (fáše) a tím i paštiky. Do hmoty vpracujte housky. Malinová a rybízová šťáva, jak se dříve dělávala.


Maliny jsou pro mě každý rok velkou vzácností. Letos obzvlášť, protože jsme nechali část zahrady pokusně zarůst, abychom mohli pozorovat byliny, které se tam přirozeně rozmnožily. Jenom se nám to jaksi vymklo z kontroly. MARMELÁDA Z ČERNÉHO RYBÍZU ZA STUDENA. Postup: Do vylisované šťávy přidáme cukr a mícháme, až se cukr rozpustí.


Rybízová marmeláda za studena

Když je cukr ve šťávě zcela rozpuštěn, plníme marmeládu do čistých suchých skleniček a upevníme víčky nebo převážeme celofánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения