středa 30. srpna 2017

Zavařování kukuřičných zrn

K zavařování kukuřičných zrn používáme nepřezrálé, ale již žluté palice. Vyloupaná zrna zavařujeme samotná, nebo ve směsi se zeleninou či fazolemi. Očištěné palice kukuřice uvaříme ve vodě doměkka, pak je necháme vychladnout, zrnka vyloupeme 2. Zavarenych pat skleniciek, pridala som stipku cukru.


Janp, kukuricu si vyberam taku fajnu „macatu“ (zrnka dobre naliate) aby mali zrnka zlatavu mliecnu farbu ani nie tmave ani nie svetle-presne ako pises aby neboli moc mlade ani prilis dozrete prezrete.

Hrášek vyloupeme z lusků, opláchneme, nasypeme do vroucí vody a povaříme doměkka (– minut). Měkký hrášek scedíme a propláchneme. Potom vsypeme do zavařovacích sklenic hrášek společně s kukuřicí. Koncová hmotnost zrn je kolem 2g ze 1g suchých. Lze jíst studené, prohřáté na pokojovou teplotu.


Nebo prohřát ze studeného ve vodě dané vařit. Postačí nechat přejít varem.

Na povrch přidat máslo, rozpustí se teplem zdola. Kukuřici si můžeme zmrazit i celou v klasech. Mražení kukuřičných zrn je ale výhodnéjší, pro úsporu místa mrazáku.


Někdo také mrazí kukuřici syrovou, to je samozřejmě také možné, ale vařená je v mrazáku déle skladovatelná a na chuti se tepelná úprava před zmrazením neprojeví. Existuje spousta způsobů, jak uvařit kukuřici. Celý klas můžete uvařit ve vodě, v mikrovlnné troubě, ugrilovat, napařit, nebo třeba upéct. Volná kukuřice se většinou vaří ve vodě nebo v páře. V tomto článku se dozvíte, jak si snadno a rychl.


Netvrdim, ze nerozpraska, celych zrn je tak. Ale i ta rozpraskana nedela kasi, je to porad pevne, i se to necha skrz slupko napichnout nebo i navazat na vlas. Vic uz k tomu asi nemam co dodat, jedine ti poslat trochu na odzkouseni :-)).


Zrna by měla být nažloutlá, žlutá, ale nedozrálá, aby ale i šla vylupovat z klasu. Jeden dva dny namáčet s výměnou vody. Při zavařování dost nabyde a pije vodu.


Výhodou je, že neobsahuje lepek a proto jej mohou používat nemocní cliakií.

Pokud je hrubě namletý využije se k přípravě kaší, polenty a. Kukuřičný šrot obsahuje jen malé množství vlákniny. Vařená kukuřice a zdraví. Mouka, nebo také krupice, se vyrábí z jemně mletých kukuřičných zrn.


Je žluťoučká, lehce stravitelná, ale výživná, a samotná neobsahuje lepek. Používá se k pečení a zahušťování polévek a omáček, a kromě chleba se z ní pečou třeba tortilly v Mexiku, zatímco Itálie je zase známá přípravou polenty. Připravíme si zálivku z oleje, citronové šťávy a vegety. Připravuje se z pražených kukuřičných zrn , která teplem pukají a získávají tvar bílých křupavých květů.


Proč pukají kukuřičná zrna ? Při ohřátí se tato voda vaří a horká pára rozbije slupku, což způsobuje zvětšení zrna. Povaříme zhruba minuty. Spařené klasy naskládáme do zavařovacích sklenic a zalijeme připraveným horkým nálevem. Sklenice dobře uzavřeme, rozložíme je do hrnce na složenou utěrku, zalijeme vroucí vodou a sterilujeme asi minut při teplotě °C.


Polévka z kukuřičných zrn. Ingredience: 4g mladých kukuřičných zrn (čerstvých nebo z konzervy) 2g barevných fazolí. Získává se mletím kukuřičných zrn.


Obsahuje cca proteinů a sacharidů. Má nízký obsah některých esenciálních (nenahraditelných) aminokyselin, které si organizmus není schopný vytvořit a potřebu. Rady a návody pro každého a pro každou situaci.


Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения