úterý 15. srpna 2017

Pračka neždímá

Nejčastější důvo proč pračka odmítá ždímat prádlo? Perete příliš velké kusy. Deky, záclony, povlečení… to všechno se v pračce zmuchlá v jeden balík a pračka to pak nedokáže vyždímat.


Nutně potřebujete vyprat prádlo na blížící se dovolenou, ale pračka vám servíruje jen skrz naskrz mokré oblečení, ze kterého tečou proudy vody? Nepropadejte hned panice, důvodů, proč pračka neždímá , může být celá řada a některé z nich vyřešíte i sami za pár minut, bez nutnosti investic. Na vině může být ucpaná výtoková hadice, přetížení spotřebiče nebo závada na elektronice.


Přečtěte si, jak postupovat dál. Dobrý den, pokud pračka nevypustí vodu, tak ždímat nebude. Bylo by dobré zjistit, zda to vrčení je od vypouštěcího čerpadla a zda není někde v pračce ucpaný odtok vody, resp. Elektrospotřebiče Sůwa Pokročil ý (k bodů) pračka. Pračka Beko, voda s pěnou přetíka šuplíkem na prášek.


Myslím, že je to tím, že tam to prádlo je. Není ucpaný odtok, vypouští, ale neždímá. Jak má ždímat, tak zkrátí veškeré cykly, udělá cestu kolem světa , prostě vezme všechny programy rychle dokola a skončí. Při posledním ždímání se sekne a nevyždíme na žádné otáčky. Už mi takhle občas zlobila, ale pokaždý jsem dala prádlo znova vyprat na jiný porgram a ždímala.


A dívala ses do filtru? My sice nemáme Whirpool, ale když mi pračka přestane ždímat, je to na 1 tím, že je ve filtru nějaký drobný předmět - třeba mince, knoflík apod. My máme pračku s vrchním plněním a filtr je vepředu vpravo dole, stačí ho otevřít, vyndat, vyčistit a zastrčit zpátky. Pračka je hlučná: Mohou to způsobovat vadné tlumiče, vadná ložiska, cizí předměty mezi bubnem a vanou, opotřebované uhlíky (pískání).


Existuje mnoho dalších příčin, které mohou způsobit hluk pračky v určité fázi pracího cyklu. Rekordem bylo zapadlých kostic v jedné pračce. Kukat nopeasti ja helposti Suomeen ja yli 1maahan.


Zanussi pračka neždímá , nebere aviváž. Náhradní desky bohužel nedodáváme. Pokud byste se ale rozhodli pro opravu, kontaktujte nás prostřednictvím kontaktního formuláře a pošlete nám řídící jednotku poštou, jako doporučené psaní. Pokud je prádlo po doprání špatně vyždímané nebo pračka přestala ždímat úplně, je nejčastější důvodem automatické zapnutí funkce UKS - pračka kvůli špatnému vyvážení prádla automaticky snížila otáčky ždímání. Perte velké a malé kusy prádla společně.


Automatické dávkování pracího prášku - podle druhu a množství prádla pračka sama dávkuje množství pracího prostředku. Vadné ložisko pračky Zdá se to poměrně jednoduché k rozpoznání. Když pravidelně svou pračku používáte, určitě dobře znáte jaký má normální zvuk. Poškozené, chcete-li chycené ložisko poznáte podle toho, že pračka během ždímání takzvaně hučí. Intenzita hučení už jen signalizuje urgenci, že je potřeba provést výměnu ložiska pračky!


Dokořán otevřená pračka sice zabírá místo a nevypadá moc dobře, ale pomůže vám v boji proti nečistotám. Díky větrání v pračce nezůstane horký vzduch, který zatuchne, prospívá plísním a může způsobovat zápach. Stejně tak nechte vysunutý i zásobník na prášek a vyvětrejte ho. Pračka ovládání stroje karty a měnič nemůže komunikovat.


Hlavní řídící modul nemůže komunikovat s řídící desce otáček motoru nebo karty měniče. Obvykle, když je hlášena tato chyba chyba bude ležet v kabeláži nebo s kartou měniče a nikoli řídící modul, který je správně hlásí chybu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения