pátek 25. srpna 2017

Škodlivost indukčních desek

Výhody indukčních desek. Důkazem toho je několik velmi významných výhod. Když hovoříme o spotřebě energie, indukční vařiče tráví jeden a půlkrát méně než elektrické sporáky a rychlost ohřevu je mnohem vyšší.


A také je automatický režim vypnutí. Moderní vzhled desky není jeho jedinou výhodou. O působení vysokofrekvenčních magnetických polí toho ale není mnoho známo.


Jediným omezením indukčních varných desek je, že ať už používáte obyčejný hrnec, tlakový hrnec nebo jakýkoli nádobí, musíte používat speciální feromagnetický nádobí, tedy nádobí s kovovým dnem, který koupíte téměř v každém obchodě s kuchyňskými spotřebiči. Tím prvním je klasické dotykové ovládání, které znáte již například od klasických elektrických desek. Oproti tomu oslovení vědci rozhodně škodlivost indukčních desek popírají a jednoznačně potvrzují jejich bezpečnost. I k němu vám bude stačit jeden prst, avšak například sílu výkonu budete nastavovat tak, že jím posunete.


Nádobí musí být vyrobené z nerezu. Novější variantu je posuvné ovládání. V případě elektrických sklokeramických a indukčních desek je důležitým faktorem také spotřeba energie. Varné desky používají ke svému chodu dva typy energie – plyn a elektřinu. Výběr spotřebního zboží je ošemetná věc, kde často musíte volit z velmi.


Mezi nejlepší značky indukčních varných desek patří dlouhodobě mimo zmíněné značky Siemens také Miele, Bosch, Electrolux či AEG. Pomůže například test indukčních desek , čtěte si recenze a podívejte se, co lidé nejčastěji kupují a jak jsou s tím spokojeni. Reálné reference vás uchrání před.


V kategorii elektrických pomocníků se dále rozlišují samotné elektrické desky a tzv. FHK, nabízí velmi dobré provedení a solidní možnosti, ačkoli výkon je poněkud slabší. K panice prý není důvod. U indukčních desek se setkáme většinou se dvěma typy ovládání.


Hliníkové hrnce nebo nádobí vyrobené z nemagnetického materiálu na indukci fungovat nebudou. U sklokeramických a indukčních spotřebičů je povrch dán – jedná se o sklokeramiku. V případě plynových varných desek je však výběr povrchu daleko širší.


Můžete vybírat ze smaltu, nerezu, skla. Důležitým rozdílem mezi těmito dvěma typy varných desek jsou náklady. Ta zaručuje maximální odolnost a zároveň velmi snadnou údržbu, na hladkém povrchu totiž tolik neulpívají nečistoty. Náklady na nákup a provoz keramických a indukčních varných desek se výrazně liší.


Je důležité zvážit váš styl vaření, bezpečnost, účty za energii a čas, kdy rozhodujete o tom, co je nejvhodnější. Jednou z mála nevýhod indukčních varných desek je nutnost speciálního nádobí. Nevznikne elektromagnetické pole a nedojde ke zvyšování teploty. Sesbírali jsme testy varných desek , roztřídili je, porovnali s recenzemi a vašimi zkušenostmi.


Bezpečnost – u některých plynových desek se setkáte s tzv. V žebříčcích je zohledněn i poměr ceny a kvality. Výsledek máte nyní před sebou.


Pokud máte dotazy na konkrétní produkt nebo se chcete zapojit do diskuse, použijte komentáře ve spodní části této stránky. V předcházejících letech patřil segment indukčních desek k výběrovému zboží určenému jen těm nejmovitějším zákazníkům. Dnes jejich ceny a ceny nádobí pro ně určeného poklesly natolik, že si je může pořídit každý. Připojení indukčních varných desek.


Tradiční indukční varné desky je nutné vždy připojit na 4V. To ale není možné v některých starších bytových domech, nebo v panelácích, ba ani v některých rodinných domech, kde není do kuchyně přiveden silový proud. Indukční varné desky jsou tak výhodné, že se někteří.


Pokud na ni nejsou položeny žádné nádoby, varné zóny se nenahřejí ani v případě, že budou zapnuté.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения