pátek 18. srpna 2017

Hmotnost slepičího vejce

Někteří vyhynulí dinosauři a Aepyornis měli ovšem vejce větší. Působí jako prevence rakoviny a srdečních chorob. Pokud to s konzumací vajec nepřeháníme, určitě je lze zařadit do seznamu potravin, které mají příznivý vliv na lidské zdraví a měly by být pravidelně zařazovány do vašeho jídelníčku.


Z minerálních látek převažuje ve skořápce především vápník. Jeho množství ve skořápce slepičího vejce činí přibližně 2–g, což je asi veškerého vápníku v těle slepice. Při výpočtu se odebírá pouze průměrná hodnota, tj. Průměrná hmotnost kuřecího vejce. Proto se průměrná hmotnost takových vajec v dávce považuje za rovnající se gramům.


Tam jsou jak větší a menší vejce. Po otevření je ho však nutné zkonzumovat okamžitě (stejně jako běžné slepičí vejce ). Když jsme vejce kupovali, viděli jsme v prodejně několik skořepin, které měly udělané asi. Třída jakosti B jsou vejce , která nesplňují požadavky platné pro vejce třídy jakosti A. Po návratu domů z nákupů uložte vejce okamžitě do ledničky. Hmotnost a velikost výrobku.


Na rozdíl od slepičího vejce může kachní produktmají dvojnásobnou hmotnost. Zatímco kuřecí produkt má hmotnost poloviny tolik. Proto pro přípravu všech pokrmů budete potřebovat mnohem méně přísad. Kolil váží slepičí vejce bez skořápky? Jaká je dlouho se má vařit vajíčko na měkko ? Jak se dělá vejce na tvrdo?


Proč se medvědímu česneku říká medvědí? Bílek čerstvého slepičího vejce má pH a po snesení se postupně zvyšuje na pH 4-6. Koagulace bílku nastává při °C. Bod mrazu volného bílku je -°C.


Základní strukturální složení bílku tvoří bílkové vazy, chalázy, chalázová oblast, řídký a hustý bílek. Vznik jednoho kusu vejce je závislý na několika faktorech: Při dostatečném energetické a výživné hodnotě krmiva obsahující požadovaný obsah dusíkatých látek (NL), met. Vejce vzniká ve vaječníku slepice.


ME), aminokyselin a minerálů a na základě vhodného řízeného chovatelského prostředí dochází k tvorbě žloutku ve žloutkovém folikulu nosnice. Pokud vejce dokonce plave na hladině, je už hodně staré, mnohdy již zkažené. I tady jsou značné rozdíly. Pro představu jedno volské oko od kachny vydá za dvě slepičí. Pokud jde o výživu jsou kachní a kuřecí vejce ve svém obsahu velmi podobné.


Tělo zaplňují cholesterolem určité saturované a transnasycené tuky. Například jedno velké vejce obsahuje asi gramu tohoto tuku, což je jen malý zlomek z množství másla, které je použito při přípravě volského oka. Největší vejce má až 70g, nejmenší pod 45g.


Z toho se vejce sestává z vnější skořápky (asi ), bílku (asi ) a žloutku (). Kuřecí vejce jsou rozdělena do kategorií podlejako je doba trvanlivosti, hmotnost a kvalita. Dieta vajíčka by měla být provedena do dnů po jejich zničení a jídelny mohou být uloženy delší dobu. Složení kuřecích vajec způsobuje takovou krátkou skladovatelnost. Stolní vejce , podle pořadí, jsou rozdělena na čerstvé, chlazené a vápněné.


První vajíčka od nosnic bývají po stránce kvalitativních parametrů nejlepší. Další hmotnostní kategorie má označení „M“ a hmotnost až gramy. Označení „L“ mají vejce až gramy a vejce nad gramy nesou značení „XL“. Ve velikosti vajec se vyskytují abnormality – až snášky jsou velmi.


Dominantními složkami sušiny vajec jsou proteiny (bílkoviny) a lipidy (tuky).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения