čtvrtek 31. srpna 2017

Funkce klimatizace v aute

Možná jste se již někdy zamýšleli, jak taková klimatizace v automobilu vlastně funguje, asi není překvapením, že princip funkce je stejný jako kdekoliv jinde. V automobilech se používá klasické kompresorové chlazení, samozřejmě je ale upravené pro správnou funkci ve vozech. V tomto videu vám chci stručně ukázat, z toho co zatím vím, jak funguje klimatizace ve vašem autě.


Doporučuje se alespoň jednou za dva týdny na několik málo minut. Věděli jste, že klimatizace je účinná pro rychlejší rozmrazení čelního skla v případě, že je motor studený a také pomáhá při odmlžení skel? Tato vyšší spotřeba však trvá podle ADACu asi jen tři minuty. Klimatizace má zásadní vliv na pohodlí a bezpečnost jízdy.


Naše informační video vám to osvětlí. Zatímco v letních parnech běží často klimatizace auta naplno, v zimě je její použití diskutabilní. Ti, co mají manuální verzi, klimatizaci (či přesněji její kompresor), vyřadí z činnosti prostým zmáčknutím tlačítka „econ“ nebo prostě nezmáčknou „AC“, případně ovladač se symbolem sněhové vločky.


Servis a opravy autoklimatizace. Mezi nejčastější závady klimatizací v automobilech patří úniky chladícího média z okruhu klimatizace. Snaha výrobců automobilů o maximální snížení výrobních nákladů k tomu jen přispívá.


Návod jak použít nejprodávanější čistič klimatizace Klima Fresh K2. Zavřeme všechny dveře a okna 2️⃣ Nastartujeme, zapneme ventilátor na nejvyšší stupeň,. V teplých oblastech klimatizace představují v odběrových špičkách až celkové spotřeby elektřiny.


Lidem, kteří si klimatizace nemohou dovolit, klimatizace zhoršují. Automatická klimatizace využívá řadu čidel, aby zajistila stálý tepelný komfort, ať už je ve voze jen řidič nebo celá rodina, a posádka jede v horku k moři nebo v zimě na lyže. Stačí stisknout tlačítko Auto a nastavit teplotu, ideálně kolem °C. I když svítí nápis AC, neznamená to, že klimatizace běží naplno.


Ne každý ji ale umí v této vlně veder správně používat. Na sedadle spolujezdce, kde jsme pro jistotu umístili hned dva teploměry, bylo jen zhruba o půl stupně až stupeň více, než byla nastavená hodnota na displeji. Ovšem v dnešní době je již každý luxusní vůz a většina nově sériově vyrobených osobních automobilů, automobilní klimatizací vybavena. Navíc lze klimatizaci dodatečně nainstalovat také do starších vozů.


V posledních letech se stala klimatizace prakticky standardním prvkem výbavy nových automobilů. Smooth Pulls Cold Glue and Traditional PDR Glue Pulling Tutorial - Duration: 13:14. Jak ji správně nastavit? V kondenzátoru ( v tomto případě ve výměníku) dojde k opětovné změně skupenství chladiva, při které vzniká vlhkost-kondenzát a je odváděn venkovní jednotkou přes výpusť. Teď už plynné chladivo přichází do kompresoru kde je stlačeno a cyklus se opakuje.


Vezměte si kontakt na všechny cestující, aby je bylo možné v případě nákazy dohledat a kontaktovat,“ doplňuje k tomu Jana Parmová, vedoucí lékařka Škoda Auto. Pokud však v automobilu cestují členové jedné domácnosti, je nošení roušky v kabině vozu na zvážení každého z nás. Při přílišném snížení teploty v interiéru vozu oproti vnějšímu prostředí může mít klimatizace podle lékařů podíl i na postupném vývoji revma. V servisech se klimatizace čistí za pomoci ultrazvukového přístroje ve spojení se speciálním roztokem.


V servisu také zkontrolují těsnost klimatizačního systému, doplní chladivo do klimatizace , olej do kompresoru, odsají starou náplň chladiva a vymění kabinový filtr. A tak jako dokáže klimatizace v létě příjemně ochladit interiér, dokáže jej stejně dobře v zimě zbavit vlhkosti a zabránit tak zamlžování oken nebo nenadálému stavu ospalosti. Používání klimatizace v zimě má vliv i na její správnou funkci. Pokud se po zapnutí klimatizace začne ozývat podezřelý hluk, je na místě navštívit autoservis. Plynné médium je pomocí kompresoru stlačeno alespoň na takový tlak, aby po zchlazení v chladiči (kondenzátoru) na okolní teplotu zkapalnělo.


Jestliže k vlastnímu varování (znamenajícímu jen selhání dané asistenční funkce ) přidají i červenou kontrolku brz jde zřejmě o nějaký vážný problém. Když vám selžou provozní brzdy, můžete v nouzi použít brzdu ruční (pokud jde o mechanicky ovládaný typ). Primárně požadovaná funkce chlazení je v dnešních klimatizačních jednotkách běžně doplňována o možnost teplovzdušného topení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения