úterý 25. června 2019

Šetření vodou

Šetření vodou

Pokud jste si nastavili pravidla tak, aby z vaší domácnosti odcházela voda chemicky neznečištěná, pak tu je druhý krok. Přestaňte plýtvat vodou. Je to celkem snadné a vy tím pomůžete nejen přírodě, ale i své peněžence, protože pro ni můžete ušetřit celkem hodně prostředků. Z kohoutků v kuchyních, koupelnách nebo na zahradě proteče denně několik hektolitrů vody. Asi polovina z toho se dá ušetřit, pokud si osvojíme několik zásad a budeme se snažit důsledně je dodržovat.


Šetření vodou

Pokud ve vaší oblasti není dostatek vody, dodržujte všechna pravidla šetření s vodou. Zjistěte si, zda si můžete z daní odečíst zařízení pro šetření vody. Některé obecní úřady dokonce nabízejí slevy na tato zařízení, jiné zase nabízejí levné sprchové hlavice a další příslušenství. Osobně ale nemám ale ráda radikální řešení a restrikce a kde to jde, tam volím jednoduché způsoby změny, které však mají výrazné pozitivní dopady.


Pokud pitnou vodou nemíníme šetřit, pak se nemůžeme divit vysokým účtům v rámci ročního zúčtování spotřeby vody, a to i tehdy, když máme nastavené poměrně vysoké zálohové platby. Video z Dětské vědecké konference. Terka Eva, Zuzka a Šárka přednášeli příspěvek o šetření vody včetně výsledků měření efektivity šetření vody několika perlátorů. Ačkoliv si to moc často neuvědomujeme, žijeme ve státě, kde není nouze o pitnou vodu.


Kdykoliv otevřeme kohoutek, teče nám čistá a dokonce pitná voda. Nádobí nemyjte pod tekoucí vodou , ale v dřezu naplněném vodou a pak krátce opláchněte. Vodu z kohoutku určenou ke konzumaci uskladněte v ledničce, nemusíte pak odpouštět vodu, aby byla studená. Myčku na nádobí pouštějte jen plnou.


Jestliže umýváte nádobí ručně dvakrát denně, spotřebujete asi litrů. K dispozici tedy máme pouze z celkových planetárních zásob vody. OSN uvádí, že pro procent světové populace je pitná voda nedostupná, nebo je nekvalitní a ohrožuje zdraví a život konzumentů. Proto je šetření s vodou i etická záležitost. Pamatujte na to, vždy když necháte zbytečně puštěnou vodu.


Šetření vodou

Tipy na šetření vodou , nejen pro Světový den vody 22. Mezinárodním dnem vody. Proč se má šetřit vodou z ekologických důvodů? Chápu, že se nějaká energie atd. A přitom výzvy k šetření vodou dělají, jako by ta voda nějak ubývala, že je jí nedostatek.


Výzva k šetření vodou z veřejného vodovodu Vzhledem ke stávajícímu suchému období vyzýváme občany i právnické osoby, aby hospodárně využívali odběry vody z veřejného vodovodu. Zejména nepoužívejte pitnou vodu pro účely mytí aut a techniky, napouštění bazénů, zalévání trávníků. Modrá úsporám - návrh státního programu pro šetření vodou Co přináší program Modrá úsporám. Podle ministra životního prostředí končí éra vodního blahobytu, sucho může mít negativní dopad na průmysl, zemědělství a lesnictví. Téma, které posledních pár měsíců víří chýňské vody.


Vzhledem k tomu, že stav se mění pomalu, i když práce je na tom hodně, a abychom nemuseli opakovaně zveřejňovat již jednou zveřejněné informace, vznikla tato sekce, která shrnuje aktuality týkající se situace kolem tečení a netečení vody, stavby vodojemu, mapování zasažených oblastí apod. Využití způsoby, jak ušetřit spotřebu vody nejen ve vaší domácnosti Využití produktů na úpravu a šetření spotřeby vody ve vaší domácnosti jsou prospěšné nejen pro udržitelný rozvoj, ale i pro vaši peněženku a rodinný rozpočet. V Austrálii, která se dala na program šetření vodou , zaplatí v přepočtu 4Kč za kubík.


Pražané platí korun, což je podle analýzy EY v rámci Evropské unie průměrná cena, s níž obsadili deváté místo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения