pondělí 15. února 2016

Chlazení vody v akváriu

Chlazení vody v akváriu

Další možnosti chlazení Snížit teplota vody v akváriu se dá výměnou části vody za chladnější, nebo zamrazením PET lahví s vodou a ty pak vložíte do akvária (tohle má trochu smysl u malých akvárií, u velkých se teplota ani nehne). V letním období se občas stává, že potřebujeme snížit teplotu vody v akváriu. Drobné zvýšení teploty nemusí být problém, ale pokud máte akvárium zabudované ve zdi, osvětlení hodně hřeje, nebo je v bytě nesnesitelné horko, ochlazení akvária se může stát nutností. Mnoho z nás potřebuje v letním období snížit teplotu vody v akváriu.


Možností snížení teploty v akváriu je mnoho. Podívejme se tedy na ty nejčastější možnosti, jak akvária ochladit. Velmi účinnou a rychlou metodou je výměna vody v akváriu.


V opačném případě toto nesou rybky a rostliny. Ve výsledku to rybičky v zaběhlém akváriu poměrně včetně rostlinek přežijí. Pokud je hladina nižší, je nutné přihnojovat hnojivem s obsahem dusíku, pokud vyšší, bude nezbytné provádět větší výměny vody , ubrat na počtu ryb v akváriu , případně podpořit růst rostlin tak, aby přebytečné dusičnany spotřebovaly. Pokud nejsou vyloženě hodně do studenější vody.


Dokonce to přežijí bez újmy i krevety - moje drží rekord kolem 31°C. Jedno z mojich akvarii mam v podkrovnj izbe, kde cez leto je teplota casto aj okolo 40°C. Nejlépe ten velký posazený vedle akvária je dobrá volba. Cize otazka, akym sposobom udrzat teplotu vody cca od 22°C do 28°C?


Jaká by měla být správná teplota vody aby v ní neměla řasa šanci? Pokud v akváriu potřebujete snížit nebo zvýšit pH akvarijní vody , máte několik možností. Pokud chcete pH snížit, můžete použít dodávání CO které svědčí rostlinám.


Jak snížit pH v akváriu ? Pokud Vám to však nevyhovuje, lze využít japonských substrátů. Ty trvale hodnotu pH v akváriu snižují tak, aby byla. Každý akvarista ví, že ne všechny druhy ryb snášejí letní teplo, když se voda v akváriu ohřívá až do limitu.


Vysoké teploty mohou nejen škodit a přinést nepohodlí pro domácí mazlíčky, ale i smrtelné. Proto je důležité vědět, jak chladit vodu v akváriu na požadovanou teplotu. Chlazení vody v akváriu v teple. Tyto řasy se v jezírku vytvoří, pokud není právě dobře zajeté jezírko.


Chlazení vody v akváriu

Při náhlém zakalení vody v jezírku doporučujeme zvolil přípravky pro odstranění zelené vody , které Vám pomůžou vytvořit křišťálově čistou a průzračnou vodu. Přípravky by Vám měli pomoct růst těchto řas korigovat nebo Vás jich zbavit. Kyslost vody v akváriu lze měřit také elektronickými testery: pomáhají pravidelně a snadno měřit hladinu pH ve vodě a moderní modely lze připojit k počítači. Jejich hlavní nevýhodou je však vysoká cena a nutnost neustále kalibrovat, takže řešení vhodné pro kalibraci by mělo být vždy po ruce. V neosázeném akváriu bychom měli každý týden zkontrolovat vlastnosti vody příslušnými postupy a podle toho se rozhodnout, zda je potřeba vodu vyměnit, nebo ne.


V takomto prípade pomôže iba vlastná čistička vody , prípadne zmena zdroja. Zde je jednoduchých kroků, jak účinně vyčistit vaši nádrž a jak provést výměnu vody , aniž byste příliš stresovali ryby v akváriu. Chemické prípravky by sme mali používať v čo najmenšej možnej miere. Pri výmene vody musíme dávať pozor aj na pH. PH novej vody by malo byť čo najbližšie pH pôvodnej vody v akváriu.


Nemala by však byť vyššiu hodnotu. Je to asi čajová lyžička na litrov vody v akváriu. Niekedy sa odporúča aj pridanie trocha ne-jodidovanej soli do vody , aby sa predišlo šoku rýb. Zdravím všechny zkušené akvaristy, mám problém s teplotou vody v akváriu.


To je zajímavý nápa je tady ale takový problém, že když je lednice ve stejné místnosti jako akvárium, vzduch v místnosti ohřívá, takže bysme sice do akvária vháněli studený vzduch zevnitř lednice, ale okolí by bylo třeba jeden dva stupně teplejší, takže bysme měli štěstí, kdyby bylo výsledkem snížení teploty vody v akváriu. Je mi jasné, že je to špatně, ale ptám se jak chladit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения