úterý 16. února 2016

Kniha kavaren 2016

Zaváhala jsem a když jsem si jí chtěla koupit, byla už vyprodaná. Tato kniha kromě komplexního představení podniků z celé České republiky obsahuje také poukaz na jeden kávový nápoj v každé prezentované kavárně zdarma. Ať už se rozhodnete soutěžit nebo jen v klidu cestovat po kavárnách z celé České republiky, mějte na paměti, že kniha je platná přesně rok od vydání, tedy do 1. Kniha kaváren zavádí své držitele na 43. A kde ji můžete zakoupit? V prodeji je za 3Kč včetně DPH.


U příležitosti Mezinárodního dne kávy a 8. Příjemné čtení, pro ty, kteří chtějí zavzpomínat na autory jako Franz Kafka, E. Po knize jsem sáhla, protože autorka je prostějovačka, už jsem od ní něco četla i slyšela a Provence mám ráda. Náruživým i váhavým čtenářům připomínáme knihy, na které by se nemělo zapomenout, až se budeme ohlížet za uplynulým rokem. A hlavně by neměly zůstat stranou při vánočních nákupech.


Po mimořádně úspěšných knihách Sapiens a Homo Deus, ve kterých přinesl zprávu o minulosti a budoucnosti lidstva, se Yuval Noah Harari obrací k přítomnosti a nabízí nám pomocnou ruku, abychom se vyznali v dnešním často popleteném světě. Koupí této knihy totiž získáváte v každé z prezentovaných kaváren jeden kávový nápoj dle výběru kavárny zdarma. Soutěž bude zveřejněna 1. Prague Coffee Festivalu. Fiktivní kavárna, v níž se tak trochu nostalgicky autork.


Je to především průvodce po třiceti dvou zajímavých českých kavárnách. Dozvíme se z ní základní informacích o kávě, i způsobech její domácí přípravy, ale především nám ukáže místa, kam si na dobrou kávu zajít. Každá kavárna si buď může zvolit jeden nápoj, který nabízí všem majitelům. Není to četba ani dramatická, ani překvapující, ani napínavá. Krátké „pohlednice“ jsou skutečně psány v duchu voňavé, tu slunečné, tu deštěm zalévané, ale většinou zcela poklidné Provence, kam se rodačka z Prostějova přestěhovala a kde již dlouhá léta se svou rodinou žije, píše a maluje.


Přesto o autorovi Robertu Bryndzovi slyším poprvé, byť má na kontě již několik románů. Tento britský autor zaujme nejen svým jménem, ale i tím, že žije se svým manželem na Slovensku, což se promítá i do děje. Erika Forsterová je původem Slovenka, taktéž matka. Příběh se totiž neustále stupňoval a Reeshma se čím dál více zamotávala do vlastních špatných rozhodnutí, že jsem se nemohla dočkat, až se dozvím, jak to s ní skončí. Navíc se mi líbilo, že její kniha , kterou psala, byla ve formě deníkových zápisků, takže jsme mohli nahlédnout přímo do jejího nitra.


Tento ročník nese téma hudba v různých podobách. Pokud znáte Larse Christensena a jeho knihu Beatles, tak je vám jasné, proč nás navštívil právě on. Táto kniha je určená všetkým, ktorí sa chcú učiť taliansky jazyk a zároveň spoznávať taliansku kultúru.


Učebnica je zostavená tak, aby sa z nej mohli učiť úplní začiatočníci aj pokročilejší používatelia tohto jazyka, samouci aj účastníci kurzov. Slovy autora: Hodně šachových škol vás učí tahat figurkami. Dynkova ironie je jemná. Jen málo z nich vás naučí strategii jak vyhrát.


Tato kniha si klade za cíl obojí - naučit vás, jak tahat s vybranými figurkami i jak tyto tahy spojit tak, abyste vytvořili tabulky a grafy, které jste na začátku chtěli. Zlodějka knih je dílo popisující život v Německu za druhé světové války, Hitlerovy vlády. Příběh v sobě vykresluje všechny typy lidí této doby: Ty, jež nejsou zástanci ideologie, ale částečně se jí podřizují, aby mohli přežít.


Tato kniha fotografií představuje prostřednictvím úžasných snímků a odborně pojatých textů památky a zajímavosti na Route 6 navede vás ale i na některá další místa, k nimž se vyplatí udělat si zajížďku. Mladé fronty, které nabízí kvalitní knihy online za atraktivní ceny. Omezení dopravy a plateb - V.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения