pátek 12. února 2016

Jak udělat mléčnou pěnu

Ta je totiž mnohdy nezbytnou součástí daných nápojů. Jaké mléko k výrobě mléčné pěny? Vždy volte kvalitní plnotučné mléko. Mnoho lidí tvrdí, že připravit šálek dobrého espressa je umění samo o sobě. Jak našlehat mléčnou pěnu.


Jak udělat mléčnou pěnu

Anglický termín „latte art označuje techniku přípravy a práce s mléčnou pěnou, kterou se dotváří nápoje na bázi espressa. Dobrý den, já mám šlehací konvičku na pěnu od Tupperware a je úžasná jak pro teplou mléčnou pěnu tak i studenou. Stačí vlít mléko a cca ani ne půl minuty šlehat nahoru a dolu. Pěna je tak pevná, že vám nespadne ani ze lžičky. Krásně jemná a našlehaná.


Náš profesionální barista vám ukáže, jak na našlehat mléčnou pěnu , která něco vydrží. Pracujte vždy s mlékem, které má maximální teplotu 5°C. Vy tak dostanete nejen perfektní pěnu , ale také ušetříte peníze za energii. Přístroj disponuje nástavci jak pro přípravu krémového mléka na cappuccino, tak nadýchané pěny na latté a připravit si v něm můžete i studenou mléčnou pěnu , případně dětem horkou čokoládu. Po použití můžete vyjímatelné části.


Bublifuk, nebo mléčnou pěnu ? Co chcete mít na cappuccinu? How to make a good milk foam for coffee latte and cappuccino - Duration: 3:10. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. K horké kávě patří nadýchaná mléčná pěna. Zkuste si připravit jednu rychlou verzi a uvidíte, že to bude stát za to.


Nyní to ale prozradíme všem. Existuje jednoduchý a levný způsob, jak to jednou pro vždy vyřešit a podávat cappuccino a latte macchiato vždy s bezvadnou mléčnou pěnou. Stačí si pořídit ruční šlehač na mléčnou pěnu.


Jak udělat mléčnou pěnu

Našlehat mléčnou pěnu tak zvládne naprosto každý. Z mléka, ohřátého třeba tryskou u kávovaru. Pro přípravu lahodné kávo-mléčné speciality potřebujete nejen kvalitní kávovou směs, ale také nadýchanou mléčnou pěnu. Ale jak na to, když zrovna nesedíte v kavárně, kde by Vám přesně takovou pěnu dokázali připravit? Většina kávovarů to neumí!


A co to vlastně mléčná pěna je? Mléčnou pěnu nalijte přes horkou kávu. Odpověď na otázku, jak udělat cappuccino doma, je jednoduchá. Tvorba mléčné pěny si přesto žádá trochu cviku. Proto ji trénujte a nenechte se odradit případným neúspěchem.


Jak udělat mléčnou pěnu

Proč je káva kyselá anebo hořká a jak to lze napravit? Tématické fráze: jak udělat mléčnou pěnu mléčná pěna recept mléčná pěna limetková pěna rucni slehac na mlecnou penu studená mléčná pěna jak na mlecnou penu šlehač na mléčnou pěnu masove pëny ruční šlehač mléčné pěny studená kuchyně-pěny limetová bábovka jak udelat mlecna pena jak udělat hustou mléčnou. Pořiďte si konvičku na pěnu -ideální je vyšší a užší nerezová nádoba. Mléko je nejlepší plnotučné, přímo z lednice.


Z trysky vypustíme zkondenzovanou vodu, pak ji ponoříme těsně pod hladinu (a už nevynořujeme) a začneme propařovat. Tedy pokud nehodlají tyto lahodné nápoje pít pouze v dobrých kavárnách, ale chtějí si je připravit v dobré kvalitě také doma. Pokud jste šikovní, můžete si na povrchu cappuccina vytvořit pomocí mléčné pěny nějaký obrázek.


Cappuccino je hotové, můžete servírovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения