pátek 19. února 2016

Placky s kukuřicí

Placky s kukuřicí

Drožďové mléko smíchejte se zbývajícím mlékem, vejci a promíchejte s moukou. Přikryté nechte – minut kynout. Kukuřici nechte okapat a očistěte česnek. Jarní cibulku také očistěte, omyjte a najemno nakrájejte.


Pak vmícháme kukuřici , drobně pokrájenou uzeninu, osolíme, ochutíme kořením dle vlastní chuti, případně ještě přidáme bylinky. Naběračkou lijeme na rozpálenou pánev (do lívanečníku) s troškou oleje těsto po malých dávkách, které po osmažení z obou stran odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Pole už jsou zelená a za chvíli tu bude sezona kukuřičných klasů. Tématické fráze: kuřecí placičky mleté maso recepty kureci recepty kuřecí maso placky s kukuřicí květákové placičky s kukuřicí kuřecí prsa recepty kuřecí kari placičky kuřecí placky s kukuřicí asijske kuřecí placičky kuřecí maso v sezamových semínkách kucharka z kureciho masa kuřecí placičky mleté maso. Zkuste to, a uvidíte, že na tom vážně nic není!


Promícháme a opatrně vmícháme sníh z bílků. Kukuřičné placky - recept: Žloutky utřeme, přidáme vše ostatní. Na rozpálený olej dáváme lžící hromádky.


Placky s kukuřicí

Nechte zcela vychladnout a sceďte. Tři čtvrtiny směsi rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete, v míse promíchejte se zbylými fazolemi a kukuřicí. Strouhanku promíchejte s kořenicí směsí.


Z fazolového pyré vytvarujte osm karbanátků, obalte je ve vejcích a strouhance a tři až. Cuketové placičky s halloumi a kukuřicí. Placičky z kukuřičné mouky recepty, které budete milovat.


Placky s kukuřicí

Pálivá ruleta – kukuřičné placky s chilli papričkou. Vyberte si ze stovek receptů na Placičky z kukuřičné mouky, které se vám budou snadno a rychle vařit. Usmažené placky necháme na ubrousku okapat. Bulgurové placičky se slaninou, sýrem a pórkem podáváme teplé jako přílohu k masům, ale klidně i jako chuťovku s čerstvým zeleninovým salátem. Všechny ingredience kromě sezamových semínek smícháme dohromady a tvoříme placky , které klademe na plech vyložený pečícím papírem.


Komu by se nechtělo čekat, než se placičky upečou, může si je usmažit na pánvi. Pečeme při 1stupních cca minut. Hromada skvělých receptů na placky a placičky. Originální recepty na výtečná letní jídla z cukety.


Na pánvi s rozehřátým olejem ze směsi rozetřeme placky (na jednu placku asi 2-PL směsi). Tématické fráze: kuřecí placičky smažené kuřecí placky s porkem kuřecí s pórkem kureci placicky kuřecí řízečky s porkem porkove placicky s kurecim masem placičky s porkem kureci porkove placicky pórkové placičky smažené kuřecí placičky kuřecí směs s porkem placičky z kuřecího masa a porku placicky z kureciho. Z obou stran usmažíme a pokládáme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej. Oblíbené zeleninové placičky, tentokrát ve variantě s kukuřicí a sýrem. Jsou hned hotové a troufám si tvrdit, že ingredience na tento recept máte běžně doma.


Toto je základní recept, můžete ale přidat klidně i kousek čerstvé nasekané chilli papričky nebo sezonní bylinku. Do vychladlé směsi zamícháme kukuřici , jarní cibulku nakrájenou na drobno, olej a kayenský pepř dle chuti. Obdobou bramboráků jsou bramborové placky , jejichž těsto je jemnější a obvykle obsahuje více mouky.


Vynikající jsou třeba také cuketové bramboráky nebo bramboráky z batátů. V naší galerii naleznete celou řadu receptů na bramboráky s bramborové placky. Bramboráky není nutné připravovat pouze z brambor.


Salát můžete zvolit jako přílohu nebo i jako hlavní jídlo, případně jako chutnou večeři. Pokud nemáte rádi majonézu, nebo chcete. Prodávají se většinou po dvou kusech za asi Kč. Hrnec naplníme vodou tak, aby byly kukuřice celé potopené.


Vodu osolíme a hrnec přiklopíme pokličkou. Do hrnce dáme kukuřici - mraženou sladkou kukuřici klas. Když se nám voda začne vařit, tak sundáme.


Lze koupit v každém větším obchodě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения