čtvrtek 4. února 2016

Domácí šunka recept jste to co jíte

Maso omyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na kousky. Zaleží jen na vás, jak velké budou, mějte ale na paměti, že podle toho bude vypadat „mozaika“ vaší domácí šunky. Jste co jíte - domácí šunka recepty, které budete milovat. Recept na šunku je velmi snadný, tak ho vyzkoušejte. Výroba domácí šunky není vůbec složitá, o čemž se můžete přesvědčit po přečtení receptu a při její výrobě doma.


Hezké odpoledne všem, Asi před 14dny jsem se po dlouhé době dívala na tento pořakde hubnul mladý řezník,který se zabýval výrobou uzenin bez konzervantů. Na konci pořadu dával recept na výrobu. Domácí šunka z pořadu Jste to, co jíte. Myslím si že je to běžná výroba domácí šunky.


Možná se trochu nepovedly fotografie ,ale co na tom. Pokud již někdo vyráběl domácí šunku, tak ví jak na to. Popis je velice podrobný. Budu podobně vyrábět šunkový salám.


A ten , kdo tvrdí , že je to prostě vařené maso , tak buď provokuje, nebo vůbec neví o čem je řeč. Tato směs však zajistí to, že šunka bude i po uvaření hezky vonět a nebude mít zašedlou barvu. Obyčejnou sůl tak můžete touto směsí alespoň trochu obohatit, pokud chcete, aby výsledek byl co nejefektnější.


Snadná výroba domácí šunky. Maso pokrájejte na větší kusy a dejte do misky. Postupně přidávejte sůl. Ale upřímně řečeno: nějaké ty ochutnávky se konaly ještě dřív, než se naše domácí šunka stačila důkladně vychladit. Má to ale i druhou stránku věci.


Neosahuje konzervanty a po několika dnech už si na ní nepochutnáte. Líbí se vám recepty, které se vaří v pořadu Jste to, co jíte ? Tady naleznete řadu receptů, které tam účastníci vařili. Podívejte se na více informací o pořadu Jste to, co jíte a jejich jednotlivé díly. Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.


Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem. Re: recept na domácí šunku z pořadu JSTE TO CO JÍTE tak teda nevím jak to dělali,že to měl Havlíček krásně ružové. Dají se koupit kvalitnější druhy, ale jejich cena je okolo 4Kč za kg.


Když jsme viděli v pořadu „ Jste to co jíte “, jak připravovali šunku domácí , hned jsme to zkusili. Výsledek nebyl zcela ideální - chutnalo to jako vařené maso a dost se to drobilo. K šunce to tedy mělo hodně daleko.


Určitě mnohokrát a určitě jste se taky mnohokrát nestačili divit, že někdy je podíl masa v šunce skutečně mizivý. Nehledejte a připravte si vlastní šunku, na kterou se vám vždy budou sbíhat sliny. Ivo tu má recept tiež na domácu šunku, ale on ju varil v šunkovare. Keďže šunkovar sa už nevyrába (aspoň nie pre malovýrobcov), pýtala som sa ho, či to pôjde aj v tlačenkovom sáčku, ale neodpovedá, zrejme už dávnejšie sem nechodí. Pokud chcete vyloučit úplně pragandu, můžete, ale výsledný produkt bude nejspíše šedivé barvy.


Moučkový cukr se přidává, aby šunka chutnala jako šunka a ne vařené vepřové maso. I když někteří tvrdí, že domácí výroba šunky je složitá, opak je pravdou. Je to velice jednoduché, máte vlastní produkt a znáte jeho složení, narozdíl od některých kupovaných produktů.


Co budeme tedy potřebovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения