pondělí 22. února 2016

Domácí sirup z máty

Tématické fráze: matovy sirup mátový sirup recept sirup z máty recept na mätovy sirup jak vyrobit matovy sirup sirup z máty recept sirup z máty peprné recept mátový sirup mata sirup domaci matovy sirup máta peprná recepty sirup mátový mátový syrup máta recepty recept na sirup z mäty sirup z máty peprné recept mátový. Mátový sirup je výborný do alkoholických i nealkoholických nápojů, na přislazení čajů i výrobu domácí limonády. Rozředíme sirup vodou podle chuti, přidáme šťávu z citronu, pomeranče nebo grepu, v létě pár lístků čerstvé máty nebo pár kousků nakrájeného vychlazeného ovoce, fantazii se meze nekladou. Hotový sirup plníme do čistých horkých lahví nebo sklenic se šroubovacím víčkem, obrátíme dnem vzhůru a necháme odstát.


Mátový sirup s jemně perlivou minerálkou, kostkami ledu a plátkem citronu perfektně osvěží a báječně chutná.

Sklenice můžeme ještě přizdobit lístky čerstvé máty. Musím říci, že letos mě moc baví dělat nejrůznější sirupy – smrkový, jedlový, bezový, kopřivový, jitrocelový, jahodový, teď naposledy mátový a mám pocit, že s nimi zdaleka nekončím. Každý z nich má jiné léčivé účinky, protože je nevařím, jsou skvělou zásobou zdraví na chladnější měsíce a hlavně všem moc chutnají. Ostatní fotky k článku o mátě (receptar).


Vyzkoušejte též mé recepty na domácí limonády z bylinkové zahrádky: domácí bezinková limonáda, z tužebníku nebo mátová limonáda. Zdravý a osvěžující - to je sirup z meduňky a máty. Oceníte ho v horkých letních dnech a využít ho můžete také jako základ k domácím limonádám.


Rozhodla som sa urobiť z mäty piepornej koncentrovaný sirup , ktorý použijem do rôznych osviežujúcich mätových nápojov teraz v horúcom lete, recept je veľmi jednoduchý, pridávam pre milovníkov mäty.

Domácí mátový sirup , jak ho připravovala moje maminka Mátu jsme si pěstovali na zahrádce, a když jsem měla svoji vlastní zahradu, máta tam samozřejmě chybět nesměla. Mátu na sušení sklízím 2x až 3x za sezonu a uchovávám ji v uzavřené skleněné lahvi. Tentokrát vás naladíme na nadcházející podzim, při výrobě sirupů sáhneme po tradičním českém podzimním ovoci – švestkách a jablcích. Třetici receptů nám doplní velmi osvěžující, ale současně i léčivý sirup – využili jsme přebytků z bylinné zahrádky a připravili sirup z máty a meduňky.


Tématické fráze: meduňková štáva šťáva z meduňky meduńkový sirup s citronem meduňkový likér meduńková šťáva recept štáva z meduňky a máty meduňkový med sirup z medunky a maty šťáva z máty a meduňky meduňkový likér recept meduňkový syrup meduňkový med recept sirup z máty a meduňky meduňková šťáva. Tématické fráze: recept mátový sirup matovy sirup sirup z máty recept mátový sirup recept vyroba matového sirupu mátový sirup výroba domácí mátový likér jak udělat mátový sirup domaci sirup mátový sirup top recepty recept na domácí sirup recepty na mátový sirup jak vyrobit mátový sirup recept na sirup z máty matovy. Mátový čaj popíjejí beduíni, aby je netrápilo horko na poušti, nálev z máty se doporučuje při migréně. Vůně čerstvé máty peprné údajně slouží jako prostředek vzbuzující lásku.


Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je. Sirup už nevarte, zohrievajte ho iba do takej miery, aby sa cukor roztopil.


Cukru môžete použiť aj menej ako jeden kilogram, závisí to od toho, ako veľmi sladký sirup chcete. Hotový sirup vlejte do uzatvárateľných fliaš a skladujte na chladnom a tmavom mieste, najviac tri mesiace. Dobrý den, sirup z máty jsem dělala poprvé a je moc dobrý. Akorát mi přijde, že nechutná moc po matě.


Ma spíš jen takovou bylinkovou chuť.

Tak nevím jestli to tak ma být. Nikdy jsem totiž takový domácí sirup nepila. A mam otázku jak ten sirup uchovávat? Musím ho mít v lednici nebo muže byt třeba uskladněný ve sklepě. Sirup obsahuje terpentýnovou silici a vitamin C, takže v případě nachlazení ho bez obav vy i vaše děti starší než jeden rok užívejte po lžičkách během dne.


Stejně vyrobíte i sirup z jitrocele, který odhleňuje a ulevuje při kašli. Právě jsem dovařil sirup. Pak do hodně teplého jsem nastříhal deka omytoé máty. Přikryl pokličkou a nechal do druhého dne vyluhovat. Pak jsem přecedil přes plátýnko, přivedl těsně před var a nalil šťávu z jednoho citronu.


V horklém stavu to není. Domácí šťáva, léčivý sirup , likér – postup přípravy, suroviny a více variant receptu Likéry jsou typy pálenky vyrobené z lihu s dalšími přísadami. Sirupy jsou zase husté, koncentrované a před pitím se většinou naředí vodou. Výborný medovkový sirup , mätový sirup , šalviový sirup , alebo aj mix recept. Využite bylinky so záhrady a pripravte si domáce sirupy podľa nášho receptu.


Medovkový, mätový a šalviový sirup - fotorecept kliknite. Medovka, mäta, ale aj šalvia sa vedia v záhrade tak rozrásť, že ju ani nestíhate spotrebovať.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения