úterý 18. dubna 2017

Jak se starat o kvásek

Je vždy dobré vědět, jak starý kvásek máte, abyste si mohli odvodit, kolik času zbývá do jeho „expirace“. Pokud jste ho dostali, zeptejte se , kdy byl kvásek zadělaný. Jestliže byl kvásek zadělaný v sobotu, expiruje následující sobotu.


Můžete jej udržovat stále aktivní a krmit jej každý den nebo ho nechat odpočívat v lednici, krmit 2× týdně a den, dva a někdy i tři dny před pečením jej aktivovat. Záleží na síle kvásku a jak dlouho jste jej nekrmili.

Mám dvě skleněné sklenice s širokým hrdlem. Přes sklo krásně vidím, jak se. Pozor si dejte na mražený kvásek , který lze koupit v supermarketu. Je velká pravděpodobnost, že budou kvasinky.


Máte chuť se pustit do pečení chleba a nemáte vlastní kvásek ? Možná budete překvapeni, jak blízko vás bydlí někdo, kdo je ochotný vám ho darovat. Poradíme vám nejen kde kvásek získat, ale také jak o něj pečovat, abyste mohli péct chleba kdykoli budete mít chuť! Z toho si vezměte zase lžičku, zbytek vyhoďte, přidejte dvě lžíce mouky a vodu.

Opakujte dohromady 3-4× a on se zase rozbublá. O resuscitaci se má smysl pokoušet tehdy, když váš svěřenec netrpí očividnými nemocemi, plísní či hnilobami. I když je hladový, na povrchu je vrstvička vody z mrtvých těl jednobuněčných. Klíčová slova: jak uchovat kvásek jak se starat o kvásek jak usušit kvásek jak pečovat o kvásek kde uchovávat kvásek jak neusmrtit kvásek chlebový kvásek kvásek na chleba žitný kvásek kvásek v chladničce jak na sušení kvásku jak uchovat kvásek při nepřítomnosti jak na usušení kvásku jak zahustit kvásek rady a tipy.


A tou je samozřejmě žito, přesněji žitná mouka. Dále pro domácí výrobu si musíte připravit ještě větší sklenici (alespoň litrovou), gumičku a kousek přírodní látky a něco na míchání. Jak vytvořit žitný kvásek a jak o něj pečovat. Směs si rozmícháme v uzavíratelné sklenici, kterou necháme stát v teple, samozřejmě zatím bez víčka.


Směs začne zhruba po čtyřech dnech kvasit a vznikne malý živý organismus. Pokud se ale stane, že kvásek najednou přestane “fungovat” tak jak má, tak se opět vraťte k jeho vedení podle postupů zde popsaných. Mě samotné se stalo, že kvásek po letech najednou přestal vybíhat nahoru a chleba nekynul. Bylo to v době, kdy jsem ho přikrmovala bez přihřívání. Začala jsem opět vést kvásek v. Praktické tipy, jak se starat o kvásek.


Pracujte vždy s čistými nástroji – vyhraďte si na kvásek speciální sklenici a lžičku. Pokud kvásek každý den nepoužíváte na pečení (v takovém případě ho máte stále na lince a každý den ho dokrmujete), umístíte ho v uzavřené skleničce do lednice. Nicméně způsobů z čeho a jak si startér připravit je spousta.

Můžete mít kvásek pšeničný, jakýkoliv celozrný nebo žitný. Já používám žitnou celozrnou mouku mletou na kameni. Možná vám také nadšeně o kvásku vyprávěl, jak se o něho musí starat , krmit ho, míchat ho a kvásek na oplátku za pěkné zacházení roste, až nakonec se z něho stane ten nejlepší domácí chleba, jaký si umíte představit. Kváskové pečení není žádná věda, ale je důležité pochopit celý princip kváskování, pak už to jde doslova jako po másle. Kde sehnat kvásek , jak si založit vlastní kvásek a jak se o něj starat , to vše se dozvíte v tomto článku.


RADY JAK SE STARAT O KVÁSEK. O pečení z kvasu najdete spoustu informací. Ze začátku se vám to bude zdát hrozně složité, jako alchymie! Ale postupem času se vše naučíte a půjde to krásně.


Nenechte se odradit případným nezdarem! Můžete narazit na různé postupy, protože každý to dělá trochu po svém. Když už mám video, jak na základní pšenično-žitný kváskový chléb, tak tady je i video čistě o tom, jak udržovat kvásek v dobré kondicim, jak se o něj starat. Postupujte přesně podle receptu: pravděpodobně v něm bude popsáno, jak s kváskovým základem pracovat, ale pro jistotu si to shrňme. Výchozí množství mouky a vody se může lišit podle velikosti bochníku a ošatky, ale jde o postup – a ten je vždy stejný.


Kvásek máte, tak se pusťte pečení chleba. Jak nejlépe sterilizovat roušku? Lidem patří poklona za to, že se rozhodli nečekat na chaotickou vládu a raději se rozhodli jednat.


Jak ale takové roušky správně používat a po použití znovu vyčistit pro další nošení? Jak správně používat roušky? Připravili jsme pro vás návod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения