čtvrtek 20. dubna 2017

Polystyren na podlahové topení

Nemáme nic, jen krbovou vložku s výměníkem a akumulační nádrž. Samozřejmostí je i automatická regulace teploty, popřípadě programování pomocí termostatu. Jaké jsou nejdůležitější rozdíly mezi polystyrénem, systémovými deskami pro podlahové topení , vytápění? Navíc při natápění podlahového topení na to jdete postupně.


Nikdy do ní nehrknete stupňů a jedem. To není žádný velký výkyv.

Venkovní práce máme pro tento rok hotové, můžeme se pustit do vnitřích prací. Dnes se podíváme, jak jsme pokládali podlahový polystyren. Spousta lidí si myslí, že základová deska je podlaha domu. Na betonové základové desce je: Penetrační nátěr Hydroizolační folie - lidově hečeno lepenka nebo IPA Vrstva.


Tvarované desky z pěnového bílého polystyrenu EPS200S v rastru pro pohodlnou montáž teplovodního podlahového potrubí s bočními zámky. Polystyren pod podlahové topení. Pro použití v těžké plovoucí podlaze se osvědčilo používání tepelné izolace z polystyrenu, označovaného jako podlahový polystyren.


PVC folií nebo v surovém stavu.

Můžete si sami připravit tepelnou izolaci a separační folii pod podlahové topení sami a ušetřit velou částku. Izolace podlahového topení slouží k utěsnění a izolaci tepelných ztrát, aby neunikalo případné teplo z podlahového topení. V naší nabídce naleznete například dilatační pásy nebo izolační desky pro podlahové topení. S výběrem vhodné izolace pro poladhové topení Vám poradíme na tel.


Bez velké nadsázky lze říci, že podlahové topení se stalo fenoménem dnešní doby. Jeho instalaci plánují majitelé nově stavěných rodinných domů, ale také vlastníci rekonstruovaných a zateplovaných objektů. Teplo sálající přímo z podlahy je opravdu velice příjemné. Existují ale pravidla a technická úskalí, jež je dobré před definitivním.


Když pokládáte polystyren (je jedno jestli v jedné nebo ve více vrstvách), nikdy ho nedáte tak, aby nevznikly mezery mezi jednotlivými deskami. Mezerami mezi deskami pak může zatéct mezi a pod izolační desky voda z anhydritu nebo betonové mazaniny, kterými se podlahové topení zalévá. Před samotnou pokládkou EPS, jsem si nejprve domluvil firmu na zalití podlahy anhydritem. CUBE- podlahové topení s. Podlahový polystyren EPS 1- 20mm. Kdybych Vám zaslal projekt, zpočítáte mi kolik musím nakoupit systémových desek, roznášecích plechů, hadic, rozdělovače atd?


Dobrý den, měl bych dotaz na podlahové topení suchou cestou. Dále bych se chtěl zeptat zda pod systémové polystyrenové desky je možno dát ještě další izolaci ( polystyren ). Benešov Beroun Blansko Pražská Brno Brno (voda- topení -plyn) Břeclav Česká Lípa České Budějovice Hrdějovice České Budějovice Litvínovice Dačice Děčín Frýdek-Místek Havířov Hlinsko Hodonín Hořovice Hradec Králové Cheb Chomutov Chrudim Jeseník Jičín Jihlava Jindřichův Hradec Kadaň Karlovy Vary Karviná Kladno Kolín Krnov Liberec Louny Lovosice Mělník Mikulov.

Pokud nám to celkový rozměr skladby podlahy umožňuje, vložíme ještě pod Styrodesky a nebo desky polystyren EPS stabilizovaný, ještě další vrstvu podlahového polystyrenu, tady stačí klidně polystyren EPS 1Z, jelikož se k němu teplo z podlahového topení nedostane, bude chráněn již horní vrstvou na které budou trubky teplovodního topení. Proč podlahové topení vytápí i když je chladné? Celková výška polystyrénu tedy vyšla na cm. Jen v předsíni za vchodovýma dveřma jsem nedával ten 2cm polystyrén, protož by mi nevyšla výška podlahy ke vchodovým dveřím. Platí stonásobně, že cena odpovídá kvalitě.


Spočítejte si sami podlahové topení pro srovnání. Pokud chcete mít spočítány veškeré technologie a energie přesně, potom investujte do samotného projektu. Je tam klasické teplovodní topení a chceme ho v obýváku předělat na podlahové (kotel je plynový ,kombinovaný). Proto by měla fungovat správně. Což tedy znamená zrušit radiatory.


A jestli tam bude nějaká úspora. Děkuji a přeji krásný den.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения