úterý 14. srpna 2018

Jak zavařit kukuřici

Existuje spousta způsobů, jak uvařit kukuřici. Celý klas můžete uvařit ve vodě, v mikrovlnné troubě, ugrilovat, napařit, nebo třeba upéct. Volná kukuřice se většinou vaří ve vodě nebo v páře. V tomto článku se dozvíte, jak si snadno a rychl.


Do hrnce dáme kukuřici - mraženou sladkou kukuřici klas. Lze koupit v každém větším obchodě. Prodávají se většinou po dvou kusech za asi Kč. Hrnec naplníme vodou tak, aby byly kukuřice celé potopené. Vodu osolíme a hrnec přiklopíme pokličkou.


Když se nám voda začne vařit, tak sundáme. Nejprve očistíme kukuřici od slupky a vaříme dokud kukuřice nezměkne. Kukuřici necháme vychladit. Mezitím v hrnci smícháme vodu, ocet, sůl a cukr.


Celé přivedeme k varu a přidáme kousky cibule a pepř. A jak si tuhle báječnou zeleninu uchovat na zimu? Poradíme, vám jak zavařit kukuřici v několika podobách, aby vám v zimě zaručeně chutnala a dodala tolik potřebné vitamíny a minerály.


Nejčastěji si kukuřici vybavujeme jako nádherně žlutou s velkými masitými zrny. Ale existují i bílé, červené nebo dokonce modré. Lenka Rutteová Vaření kukuřice je někdy tvrdý oříšek. Mladé šťavnaté kukuřičky se dají jíst syrové, ale můžeme je i zavařit.


Zavařování kukuřice se nyní těší stále větší oblibě. Pro tyto účely jsou vhodné mladé, nepatrně nažloutlé kukuřičné palice o délce asi – centimetrů, nebo čerstvá. Tématické fráze: zavarovani kukurice zavařování kukuřiček nakládané kukuřičky nakládaná kukuřice recept jak zavařit kukuřici nakladana kukurice zavařování kukuřice recept sladkokyselý nálev zavařovaná kukuřice nakládané kukuřičky recept zavařená kukuřice kukuřice zavařování recept na zavařování kukuřice.


Jak konzervovat hrách, kedlubny a kukuřici. Autor: Thinkstockphotos. Plody zahrádky je třeba uchovat pro dny, kdy už na zahrádce bude ležet jen sníh a topení bude hřát naplno. Takže pojďte zavařit hrášek, kedlubny nebo kukuřici.


Nemáte někdo přesný postup, jak tu kukuřici zavařit ? V kuchyni jsem lama a nemám o tom ani páru, ale mám krásná zrna kukuřice a chtěl bych ji zavařit , aby měla příchuť medu. Prostě aby byla taková, jak se prodává ve skleničce v ryb. Jenže pokud bych si pro ní musel dojet,jsem na tom finančně stejně jako při nákupu u Budějovických zlodějů. Z minerálních látek jsou v kukuřici zastoupeny železo, hořčík, selen, zinek a mangan. Zrna kukuřice jsou bohatým zdrojem vlákniny, bílkovin a nenasycených mastných kyselin.


Podporuje zažívací proces a dobrý stav cév, přetváří sacharidy na molekuly glukózy, a tím vytváří výživu pro mozek a nervové buňky. Tématické fráze: nákládaní kukuřice nakládání kukuřiček lák na kukuřici sterilované kukuřičky recept na zavařenou kukuřici zavařované kukuřičky jak zavařit kukuřičky nakládání kukuřice recept lák na kukuřičky kukuřička zavaření kukuřiček zavarovani kukuricek zavařený křen nálev na kukuřičky jak. I krmnou kukuřici si můžete připravit doma, musíte ji ale sklidit v době mléčné zralosti. Jakmile ztvrdnou, už si na nich nepochutnáte.


Jak zavařit kukuřici

Jak správně vařit kukuřici. Pojďme se podívat na to, jak správně vařit kukuřici. Mražení kukuřičných zrn je ale výhodnéjší, pro úsporu místa mrazáku.


Někdo také mrazí kukuřici syrovou, to je samozřejmě také možné, ale vařená je v mrazáku déle skladovatelná a na chuti se tepelná úprava před zmrazením neprojeví. Tento proces pomáhá k oddělení slupky, zvyšuje biologickou dostupnost tryptofanu (proteinogenní aminokyseliny) a niacinu (důležitého vitamínu), zvyšuje nutriční hodnotu kukuřice a činí ji chutnější a stravitelnější. Vyzkoušejte strouhaný sýr, citronovou nebo limetkovou šťávu, či jiné koření, které podpoří chuť kukuřice. Papírovou utěrku můžete samotnou také namočit do ochucené šťávy, například citronové.


Je to dobrý způsob, jak kukuřici ochutit a přitom nenadělat nepořádek. Dejte ji na talíř nebo do. My to tam máme malinko z ruky, vilu máme blíž:-). A s tou kukuřicí - já si chtěla vyzkoušet zavařit svou. Je o dost větší a ta puklá zrna jsou fakt ohromná a pro ryby je to prý lákavější.


Tak jsem na to zvědavá, hned jak to půjde, tak vyrazíme. I když teď nevím, jestli na řeku, když píšeš, že to bude slabší. Jinak já když vařím kukuřici na větší výpravy, tak dělám ve velkém hrnci na ohněm (normálně nad ohništěm a udržuji mírný oheň).


Doba vaření jak kdy, záleží asi na kukuřici , ale jakmile vidím, že některá zrníčka začínají praskat, tak to zhruba sundávám z ohně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения