pátek 17. srpna 2018

Odstranění ztvrdlé kůže na patách

Někoho trápí zrohovatělá kůže na chodidlech víc, někoho méně – můžou za to boty, které nosíme, práce, kterou děláme, ale taky geny. Pedikúru si snadno uděláte doma sami, stačí na to správný roztok. Jak ošetřit ztvrdlé a popraskané paty? Krása Hygiena Babské rady Veronika 3. Tvrdá a popraskaná kůže na patách není nic příjemného, ale občas se může stát, že se objeví.


Víte, jak byste se měli o kůži na nohou starat, abyste se ztvrdlé kůže zbavili a co dělat, aby se znovu neobjevila? Tvrdá kůže na patách je ale i projevem málo hydratované pokožky, může být důsledkem nedostatku zinku, železa a omega mastných kyselin, ale také ukazatelem plísňového onemocnění, takže není od věci zajít na konzultaci ke kožnímu lékaři. Problémy mohou očekávat i diabetici, nemocní s lupénkou, ekzémem, lidé s. Odumřelá kůže na patách nebude zlobit, pokud ji budete pravidelně odstraňovat. Odumřelou kůži na chodidlech je třeba pravidelně odstranit.


Nejjednodušším řešením je zajít si zhruba jednou týdně na pedikůru a svěřit své nohy do. Ztvrdlé paty a popraskaná kůže , nic pěkného, a už vůbec ne nic pěkného na ženě. Pravidelné odstraňování ztvrdlé kůže je nezbytné zejména proto, že jde o doslova ráj pro množení bakterií a vznik plísní. Nadměrné rohovatění kůže může být příznakem nějaké nemoci, přesušení chodidel, ale často bývá dáno geneticky.


Pokud máte se ztvrdlou kůží na chodidlech velké potíže, v žádném. Kůže na patách může praskat z řady důvodů. Nejčastější příčinou je příliš suchá a ztvrdlá horní vrstva kůže. Kromě pat může k praskání docházet například i na prstech nohou. Pro elasticitu kůže je potřebná mimo jiné i dostatečná hydratace.


K praskám dochází často v důsledku zvýšené mechanické. Také vaše nožky nejsou zrovna výstavní i když jim věnujete náležitou péči? Víme, jak se o ně starat, aby byly jako ze sametu. Elektrický odstraňovač ztvrdlé kůže na patách už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Přístroj je určen k odstranění ztvrdlé kůže na chodidlech, patách , rukou a loktech. Aby bylo používání příjemné, je třeba pokožku vždy před použitím očistit a osušit. Součástí balení jsou nástavce - hrubý a jemný. Ať je váš důvod ztvrdlé kůže na patách jakýkoliv, tak je to třeba řešit. Už ve chvíli, kdy je vaše pokožka suchá, tak je třeba chodidlům věnovat čas.


Nenechávejte to dojít do fáze, kdy je tvrdá kůže na nohou bolestivá či dokonce popraskaná. Bolest paty je potom opravdu k nevydržení. Ricinový olej pomáhá hydratovat suchou a nerovnou pokožku, která je často příčinou ztvrdlé kůže. Pravidelná aplikace tohoto oleje pomůže změkčit ztvrdlou pokožku a po několika dnech se úplně odstraní. V ricinovém oleji namočte bavlněnou gázu a nanášejte na postiženou oblast.


Zajistěte obinadlem a nechejte působit. Tento praktický pomocník se bude hodit všem, kteří mají problém s tvrdou kůží na patách. Té se díky tomuto odstraňovači jednoduše zbavíte.


Rukojeť je růžová a velmi dobře se drží v ruce. Přístroj se napájí dvěma AA bateriemi, které nejsou součástí balení. Když se řekne ztvrdlá kůže na patě, možná si i vy jako první vybavíte pemzu. Jedná se o pórovitou horninu, která se pro odstranění ztvrdlé kůže na patách využívá již řadu let. Funguje dobře, ovšem pokud se používá často, rychle se opotřebovává, takže ztrácí funkčnost.


Je proto třeba neustále kupovat novou. Osvědčená a základní pomoc, kterou doporučujeme hlavně v případě požadavku na péči, která bude pravidelná. Pokud ale nemáte čas a nebo je vám prostě jen líto platit za něco, co si zvládnete udělat doma sami, budete k péči o paty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения