středa 15. srpna 2018

Chai čaj recept

Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Tady přinášíme návod k přípravě – i v Indii různí čajválové připravují chai různě, náš recept nám po stovkách a tisících masal prostě nejvíce chutnal. V našem balení jsou koření a čaj balené zvlášť v uzavíratelných sáčcích. Takové balení umožňuje masalu vařit lépe, než zjednodušující.


Někdy se mu říká jen zkráceně chai , což je anglický přepis hindského termínu pro čaj. Jeden malý šálek této kořeněné lahody vám ihned prohřeje i tělo zkřehlé na kost! Pustite čaj v vodi minimalno uri, lahko pa čaj pustite v vodi tudi čez noč ( čaj lahko postavite v hladilnik, lahko pa ga pripravljate na sobni temperaturi) 3. Typický tmavě oranžový nálev, silná chuť a bohaté aroma. Jeho základem je jakostní assamský černý čaj doplněný šesti druhy koření a citronovou trávou.


Chutná mimořádně zajímavě a má vynikající zdravotní účinky. Poznáte v něm zejména anýz, štiplavý zázvor, nasládlou skořici a. Doporučuji ochutnat, je možné, že tam ten čaj ještě chvilku necháte vylouhovat. V Indii, odkud tento recept pochází je zvykem čaj osladit, ale například já ho mám ráda takto. Ob čaju vedno prija tudi kaj sladkega, zato se lahko posladkate z odličnimi Tearoom čokoladami s čajem ali si čaj sladkate s sladkorjem različnih okusov.


Imate vprašanje o čajih? Podle legend chai latte vznikl jako očistný a léčivý nápoj a jeho recept vychází z principů ajurvédského léčitelství. Jestli chcete vyzkoušet jeho ozdravné účinky, tak už na něj nemusíte chodit do kaváren, ale připravit si svůj dokonalý chai latte doma. Poštujemo Vašu privatnost. Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće.


U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme koření, černý čaj a vše přivedeme k varu. Chai čaj z ovesného mléka. Stáhneme plamen a opatrně vlijeme mléko.


Nakonec čaj přecedíme, osladíme medem a podáváme ještě te. Jednoduchý recept na domácí kořeněný chai latte! Na podzim zahřeje a dodá energii. Orientální nápoj chai latte d. Masala čaj se može kušati na ulicama indijskih gradova, obično ga nude ulični kuhari, prodavači čaja i chai wallahi. Riječ je o napitku od vode, crnog čaja i mlijeka koji se u Indiji pije umjesto kave.


Luxusní směs černého čaje, mléka, cukru a přírodního aromatického koření (skořice, zázvor, hřebíček). Obsahuje méně než kofeinu. Masala chai , yogi chai , kořeněný čaj recepty, které budete milovat. Recept na masala chai yogi.


Když se řekne vůně Indie, jako první mě rozhodně napadne kardamon a skořice. Nidky nezapomenu tu vůni, která mě vzbudila po mé první noci v této neuvěřitelné zemi plné kontrastů. Seběhla jsem dolů do malé pouliční restaurace pod mým hotelovým pokojíčkem a dala si svůj první opravdický.


Přidáme čaj a po jedné až pěti minutách přidáme cukr. Po - minutách přidáme mléko a opět přivede k varu. Necháme chvilku vařit, odstavíme, scedíme a můžeme pít.


Jestli se vám nechce patlat s kořením, můžete si v obchůdcích s čajovými směsi koupit čaj s názvem Dáta Masala. Vyzkoušejte také náš zázvorový čaj , který je výborný na nachlazení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения