úterý 14. srpna 2018

Jak správně držet příbor video

Pro lepší zítřky začněte se správným držením příboru už dnes. To, jak sedíme u stolu, jak bereme do ruky příbor , jak s ním zacházíme. Tady je základních kroků ke správnému stolování.


Nejedí se kompletním příborem, ale jen vidličkou. Staňte se hrdými majiteli kvalitních, opravdu ostrých nožů Zwilling německé kvality, které jsou známé svou výjimečnou ocelí, precizním zpracováním a dlouholetou výdrží. Podívejte se na známý pořad České televize ETIKETA Ladislava Špačka. Sign in to add this video to a playlist.


Need to report the video ? Poznáte znakovú reč príborov? Tak sa ju naučte, aby ste vedeli s čašníkom i kuchárom komunikovať i bez slov. Správne odloženým príborom môžete rešt. Pro správné uchopení tužky používáme speciální pomůcky.


Prohlédněte si jak na to. This feature is not available right now. Please try again later. Nejprve si řekněme, jak používat příbor a vidličku, pokud máte klasické jídlo.


Pokud jste pravák, vidličku byste měli držet v levé ruce a nůž v pravé. Prsty směřujte směrem dolů ke stolu, ukazováčkem tlačte seshora na střenku a po stranách si příbor držte palcem a prostředníčkem. Zdálo by se, že je to základní věc, kterou jsme se všichni učili už ve školce. Pravdou však zůstává, že to častokrát neovládají ani státníci. Mnoho lidí drží příbor jako tužku.


Jste si jisti, že víte jak na to? Tento článek píši rád a vlastně vnitřně strašně nerad. Hned na začátku se mi vybavila scéna z filmu Světáci, kdy si pan Oldřich Nový po. Dětské dorty, svatební dorty, narozeninové dorty a ještě různé jiné dorty jsou sladkou součástí různých slavnostních příležitostí ke kterým dort neodmyslitelně patří.


V tomto videu navážeme na dovednosti z prvního videa, kde jsme se dozvěděli, jak správně držet naše tělo a naučíme se jedny z nejzákladnějších baletních prvků – Demi plie. Hračky Věda a Příroda Ostatní - Volný čas, Záliby a Hry Video ,. Když se útočně vrháte na jídlo s vidličkou a nožem v ruce, snadno můžete vypadat jako pračlověk na lovu. Během slavnostních večeří, v restauraci, nebo při formálnějších příležitostech se vám ale vyplatí umět použ. Napichujete sushi vidličkou?


To se okrádáte o velký zážitek! Jak a kdy vysévat rajčata. Naučte se správně držet hůlky a příbor už nebudete chtít ani vidět! Japonské jídelní hůlky jsou kratší a širší, čínské o něco delší.


Technika nabírání porcí jídla je ale s oběma typy stejná. Ostatní druhy, například steakové příbory nebo příbory na ryby, použijte podle potřeby, přičemž opět platí, že nejvzdálenější příbor od talíře se použije jako první. Při našem povídání o stolování je dobré ještě zmínit, že správně podle etikety by se vidlička měla držet vždy hroty směrem dolů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения