čtvrtek 23. srpna 2018

Anglická pinta

Pint je britská a americká jednotka objemu užívaná jak pro kapaliny tak pro sypké látky. V evropských zemích i jinde ve světě je známa také pod názvem pinte nebo pinta – např. Pinta je stará jednotka objemu užívaná jak pro sypké látky tak i pro kapaliny. Jednotka byla užívána v mnoha zemích Evropy i světa. Přesný převod na mililitry závisí na tom, myslíme-li americkou pintu a nebo britskou.


Americká pinta je o trochu méně než půllitr (cca l), britská o něco více (cca l). Pokud se nám nechce nic počítat, stačí nám vědět, že pint of beer je tedy půllitr piva. Posledním přepočtem bude. Když přijedete do Británie, setkáte se vedle typické každodenní angličtiny i se spoustou zkratek, jejichž význam vám pravděpodobně ze začátku bude naprosto cizí. Ak je vzťah jednotiek medzi sebou rovnaký pre systém Imp (wet) aj US wet, sú tieto pomery uvedené.


Angloamerický měrný systém. Dodnes se v Anglii, USA, Kanadě a dalších anglicky mluvících zemích stále běžně používají jednotky angloamerického měrného systému, který se skládá z imperiálních jednotek používaných v Anglii a amerických běžných jednotek používaných v USA. Na této stránce jsou výsledky na dotaz pinta v aktuálním křížovkářském slovníku. Slovník se neustále rozrůstá.


Pokud ti zde nějaká definice chybí nebo o nějaké víš, POŠLI NÁM SVOJI DEFINICI právě skrze tento formulář. Sanger on the Nupedia mailing list. Podívejte se na další nápady na téma Angličtina, Děti a Učení. Překlady z češtiny do angličtiny, francouzštiny, němčiny, španělštiny, italštiny, ruštiny.


Dnes, anglická pinta je 3centimetrů. Při přepočtu na centimetry činí 56cm3. Když mluvíme o objemu kapaliny, objem anglické penty je přibližně litru, což znamená, že polovina pylů je litru. A jaká je situace v jiných zemích?


Jeho objem je litru. Výsledky vyhľadávania v krížovkárskom slovníku pre Pinta angl. Dostanete tu však všetko – od vynikajúcich jedál v špi?


V tabulce najdete vypsaná všechna křížovkářská hesla spolu s legendami, které se plně shodují s hledaným výrazem anglická objemová míra. Více výsledků najdete v další přehledové tabulce, kde jsou k nalezení výrazy z rozšířené shody. Našli jste na těchto stránkách správnou odpověď k výrazu anglická jednotka objemu? Výlet do Anglicka by nebol dokonalý bez pravých anglických raňajok. Vo väčšine londýnskych reštaurácií máš možnosť vyskúšať „Full English Breakfast“, ktorá je tak výdatná, že na obed už ani nepomyslíš.


Anglická pinta

Anglické raňajky spravidla tvoria vajcia, párky, toasty, ale i fazuľa v rajčinovej omáčke a huby. Anglická pinta , vhodně umístěná v ruce, drží přesně 5ml piva. Tento druh pivního skla je ideální pro britské pivo. Tam jsou odrůdy pintů, takový jako americký (uncí) a Imperial (20).


Vysoké tulipánové sklenice jsou vynikající volbou pro pšeničné pivo. Někdy se samotné brýle nazývají pšenice. Tekutá unca - mililitrů.


Hlavně - pro různé látky nepodstatně liší objem je přibližně 1litrů. To může sloužit jako měřítko množství oleje je také známý pro pivo, „francouzský“, „English“ barelu. Používá se k určení hmotnosti drahých kamenů. Pinty sa vyznačujú jednoduchým tvarom, ktorý je dole pomerne úzky a hore sa rozširuje. Ich tvar pripomína šejker.


Najbežnejším typom je americká a anglická pinta. Líšia sa mierne vo veľkosti – tá americká je o máličko menšia – a navyše, anglická máva na hornom okraji mierne zúženie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения