středa 30. prosince 2015

Lednice malo chladi

Dobrý den, máme let starou ledničku Electrolux - kombinovaná s dolním mrazákem. Já bych to viděl takhle: Lednice má senzor, který jí řekne, že je teplota moc vysoká a že má chladit. Pokud je senzor v mrazáku a chcete v mrazáku -18°C, bude v lednici asi. Byla součástí bytu, do podnájmu jsme se sestrou přišly v průběhu dubna.


Teprve pak jsme zjistily, že lednice byla plesnivá, dost možná se nějakou dobu nepoužívala, ale nevíme. Každopádně než jsme ji vyčistily a umyly octovou vodou, nějakou dobu to. Lednice whirlpool málo chladí - poradna, odpovědi na dotaz Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Lednice whirlpool málo chladí.


Dále zde naleznete další zajímavá související témata. Zdravím, totéž jsem nedávno řešila u lednice Beko, koupená před třemi roky. Do vánoc loňského roku chladila bez problémů, pak v ní byla teplota kolem oC při jakémkoli stupni nastavení termostatu. Mám prodlouženou záruku, opravář moc nevěděl čím to je, vyměnil termostat a už chladí jak má. Koupil jsem si lednici a přijde mi, že málo chladí.


Na lednici jsem nastavil nejvyšší výkon a na spodní polici má stupňů, což mi přijde dost málo. V poslední době se lednice hodně namražovala, na zadní straně se tvořil led a občas mi zmrzlo i něco z potravin, které se zadní strany dotýkaly, přestože byla intenzita chlazení nastavena pouze na číslo (ze sedmi). Spis to vypada na unik chladiva. Take musim souhlasit, ze Ardo je znacka velmi spatne kvality, tak bych opravu ani moc nedoporucoval. To že chlazení funguje bych netvrdil moc nahlas.


Kdysi se kdesi řešilo, že nějaká lednice jede furt, nevypíná a uvnitř je všechno zmrzlé. A vysvětlení bylo, že je málo chladiva, tak lednice sice chladí ale ne tak, aby ji teplotní čidlo vypínalo - prý vypíná od něčeho jiného než od teploty v prostoru pro potraviny. Nastavit na nich vždy 1 (nebo pokud neumí tak 30) minut sepnutí kompresoru např.


Takto by lednice mohla fungovat do doby, než seženete opraváře a nebylo by nutné vyhazovat jídlo v ní. V každém případě ji aspoň na noc vypněte, ať nevyhoříte. Přivolaný opravář to potvrdil a prohlásil, že lednice běžela s uniklým chladivem moc dlouho a že je přemrzlá izolace, takže je lednice neopravitelná. Neozumím tomu, jak v ledici co má uniklé chladivo přemrzne izolace? Chladnička malo chladi.


Lednice není naše, neznáme její půvo ani nemáme od ní papíry. S ledničkou bylo manipulovano jen při dodaní. Vždyť lednička neni tak stará, aby šla do sběrného dvora.


Máme 10let starou lednici ARDO. Po celou dobu bez problému fungovala, teď ale přestala vypínat, stále chladí, lednice i mrazák fungují, ale vydává tupě bzučivý zvuk, kompresor je horký stejně jako polovina zadní mřížky, zatímco druhá je úplně studená. Má smysl takto ji opravovat nebo je. Mrazák se zdá být OK, ale lednice málo chladí.


Mám jí nastavenu na šestý stupeň a když si dám dovnitř teploměr naměřím nahoře stupňů a dole stupňů. U chladniček a mrazniček se setkáváme i se závadou úniku chladiva do izolace, která se řadí do kategorie nerentabilních oprav. Pokud se jedná o únik chladiva, je závada sice opravitelná, ale cena za takovou opravu se často blíží pořizovací ceně přístroje. Maso se krásně rozpustilo, štáva a krev stekla do odváděcího žlábku na vodu a dole v kastlíčku, kde se má voda jen odpařit telem z komresoru u motoru se začalo. Lednice vyšší energetické třídy bývají obvykle dražší na rozdíl od chladniček nižší třídy.


Při investici do chladničky nejvyšší energetické třídy se vám za tuto dobu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения