pondělí 14. prosince 2015

Drožďový extrakt

Drožďový extrakt není glutamát! V poslední době se díky několika článkům v mediích a hlavně pořadu internetové televize, hodně mluví o glutamátu. Většina těchto informací poukazuje na „obrovskou škodlivost“ glutamátu. Na tento důraz na jeho škodlivost nechceme reagovat, ani to naší společnosti nepřísluší.


Je vhodný na namazání na chleba (pozn.: Pro jeho výraznou chut doporučujeme používat v malém množství). Také je vhodný k dochucení polévek a omáček. Kdo to tvrdí, dopouští se chyby nebo dokonce lži, pokud o tom ví.


Chyba toho, kdo to tvrdí, je asi tak velká, jakoby řekl, že čaj a kofein je to samé nebo zralé ovoce a alkohol je to samé,“ uvádí se v prohlášení na oficiálních internetových stránkách firmy. Informace, že jiný název pro glutamát je „ drožďový extrakt “ nebo „kvasnicový výtažek“ či „sójový hydrolyzát“, je podle zástupců firmy zcela. Jedná se například o kvasničný extrakt nebo sójovou omáčku. Sójová omáčka je surovina běžně používaná v kuchyni a kvasničný extrakt není. Neměl by se však zaměňovat s glutamátem.


Kvasničný extrakt je produkt vyrobený z kvasnice. Výchozí surovinou mohou být kvasnice. Máme tedy poměrně levný a nenáročný zdroj této látky. Má pointa tedy je, že ne všichni, kdo přidávají do potravin drožďový extrakt , musí nutně maskovat.


Ask Question Asked years, months ago. Active years, months ago. Po extrakci této látky vznikne nejdříve kyselina glutamová, která se následně zneutralizuje hydroxidem sodným a ten je finálně změněn na glutamát. Glutaman sodný a drožďový extrakt. Doplňky stravy, ASO zdravý život s. Provozovatel webu ASO zdravy život s. Returns a new String that is a substring of this String.


Groovy - subString() Advertisements. This method has different variants. String substring(int beginIndex) − Pad the String with the spaces appended to the right. Bílkovinná složka pochází z tofu, patifu neobsahuje konzervanty a ke zvýraznění chuti je místo glutamátu použit drožďový extrakt.


Z výčtu použitých surovin vychází, že ve srovnání s klasickou paštikou musí mít více vlákniny. Přestože tedy rozdělování na potraviny ,,zdravé“ a ,,nezdravé“ odborníci na. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty.


Vývarová kostka je klasickým polévkovým kořením. Je základem polévek a jídel z jednoho hrnce. Používá se i jako náhražka soli.


Bulvár píše, že výrobci uvádí na svých výrobcích „ drožďový extrakt “, aby tím slovně zamaskovali, že jde o glutamát sodný. Tato informace je však mylná. Základem výrobků jsou převážně luštěniny a obiloviny, u dezertů pak ovoce nebo třeba rakytník.


Naše zdravé potraviny obsahují i houby (žampiony), mořské řasy, řepkový nebo olivový olej. Místo glutamanu sodného používáme drožďový extrakt , který obsahuje pouze přírodní glutamát. Nechejte se zlákat vůní Toskánska. Oblíbená varianta tofu paštiky se zajímavou kombinací zeleniny a pikantního koření.


Stejně jako ostatní výrobky, ani ona neobsahuje konzervanty, chemická barviva, aromata, lepek, živočišné suroviny, mléčnou bílkovinu, laktózu a cholesterol.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения