čtvrtek 3. prosince 2015

Ucpaná pračka

Pračka byla ucpaná : co dělat. Ujistěte se, že jste pračku nejdříve odpojili od napájecího zdroje a poté pokračujte v hledání příčiny poruchy. Nejprve zkontrolujte vypouštěcí hadici, protože problémy s odtokem mohou nastat, pokud je hadice ohnutá nebo ucpaná. Takovou poruchu lze poměrně snadno upevnit vyrovnáním nebo.


To, že není voda z pračky vypuštěna, může být způsobeno i jinou závadou, např. V tomto případě pračka zastavuje další pokračování programu, což může být uživatelem vyhodnoceno jako pračka nedokončila program a zůstala v ní voda. Pro správnou identifikaci závady je tedy vhodné buď. Pokud je do odpadového potrubí připojena pračka nebo myčka, je velmi pravděpodobné, že jsou vnitřní stěny trubek zcela obaleny mastnotou a tukem. Jen si představte, že z DNmáte pouze DN20.


Odpad ucpaný tukem je noční můrou každé domácnosti. EUcpaná odpadní hadice nebo zanesený filtr. Odpadní hadice – zkontrolujte, zda není odpadní hadice umístěna příliš vysoko nebo zda není ucpaná. Filtr – zkontrolujte, zda není ucpaný filtr vypouštěcí hadice a vytáhněte z něj cizí předměty.


Pokud se zdá odpadová trubka ucpaná ,nejlépe ji pročistíš tlakem vody. Stačí odmontovat přívod vody do pračky a nasunout hadici přímo do odpadové trubky. Okolo to ucpi kadříkem. Když se pustí tlak vody do hadice,pročistí i usazený kámen. Přes noc tam nalej roztok louhu a propláchni ráno vodou a bude vše v pořádku.


Jestli vaše pračka při praní skáče nebo vibruje, a přitom je nová, podívejte se, jestli byla odstraněná přepravní pojistka (informace a vše další o tom najdete v návodu na použití). Když se tak stalo, dávejte pozor, aby byla vaše pomocnice umístěná rovně, případně pod ni položte gumovou podložku. Jako první zkontrolujte, zda není zavřený přívod vody nebo nemáte ohnutou či ucpanou přívodní hadici. Na vině může být i ucpaný filtr, který stačí opět jen vyčistit. A v poslední řadě mrkněte, zda máte správně dovřená dvířka pračky.


Na prádle i po vyprání zůstávají skvrny, pračka je během praní úplně studená nebo přeruší program v půlce praní. Všechny tyto indicie ukazují na to, že pračka neohřívá vodu. Sifon, malá součástka vývodu vody, vám při umisťování nové pračky může připadat nepodstatná, ale dokáže zabránit nepříjemnému zápachu v celém vašem domově. Její ucpání nebo zanesení však může znemožnit samotné praní.


Co dělat, když pračka neždíme? Odpověď: Důvodů, proč pračka neždíme vůbec nebo nedostatečně, může být vícero. Mezi nejčastější patří: Ucpaná výtoková hadice – zkontrolujte ji.


Přetížení pračky – nikdy nevkládejte do bubnu více prádla, než je kapacita uváděná výrobcem. Pokud potřebujete uvolnit ucpanou hadici vysavače, zkontrolujte prosím, zda něco v hadici vysavače neuvízlo. Nejčastější poruchy pračky Whirlpool (podobný postup však může fungovat i při jiných značkách) víme vyřešit často i sami, nezapomínejte však, že se jedná o elektrospotřebič a zasahovat do elektrického okruhu či pracovat se spotřebičem pod napětím by měl jen odborník – elektrikář s platnou vyhláškou!


Ahoj, nemá Tvá pračka tzv. Tam, pokud vyšroubuješ ,,zátku začne vytíkat voda a zároveň tam můžeš nalézt i nějaký bordýlek. Myčka nejde spustit, zůstává v ní voda nebo po skončení programu nevysouší nádobí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения