Najlepší jahodový džem podľa rokmi overeného receptu: Bez želírovacieho cukru ! Tento jahodový džem je skutočne luxusný a pritom je jeho príprava úplne je. Jak vyrobit marmeládu bez cukru. Ovoce omyjeme a necháme odkapat. Vyjmeme pecky a dužinu i se slupkou nakrájíme na velké kousky do hrnce, přidáme špetku soli a přiklopíme.
Když ovoce začne pouštět vodu, odklopíme a necháme za občasného míchání co nejvíce vyvařit vodu. Pridávame čo najmenej cukru , ale menej ako je uvedené sa nám neosvedčilo. Recept je určený najmä začiatočníkom.
Chcete si doma urobiť jahodový či marhuľový džem z ovocia zdravo? Bez kíl bieleho cukru či gelfixu? Prezradím Vám zdravý recept mojej maminky Netreba žiadny konzervant, ani želírujúci cukor, ani želírujúci gél. Druhý deň jahody s cukrom premiešame.
Tie medzitým klesli, väčšia časť cukru sa roztopila a jahody pustili šťavu. Takto pripravené jahody dáme do väčšieho kastróla a pomalinky ich ohrievame. Ak chcete, môžete jahody rozpučiť, alebo rozmixovať, ale my máme radi, keď je jahodový džem s kusmi jahôd. Všem co neví co je džem (jam) a diví se dlouhému vaření. Vězte, že džem je ovoce svařované tak dlouho, až se zahustí samo sebou, tedy třeba jahody se svařují na cca třetinu původního množství, tedy ze tří kil jahod je cca kilo džemu.
Ty fofrpostupy jsou pseudomarmelády. Zkoušely jste někdy zavařovat ovoce na marmelády a džemy bez cukru ? Džem bez cukru - existuje vôbec? Vždycky když dělám džem a sypu do něj kvanta cukru a želírovací prostředek, tak si říkám, že to rovnou můžu koupit v krámě, protože je to vlastně totéž. Máte s tím někdo zkušenost? Chuť jahodového džemu bez přidaných želírovacích přípravků a nadmíry cukru je naprosto dokonalá a plná, do jogurtu vám stačí lžička.
Důvod je prostý - v té malé lžičce je zhruba dvakrát tolik ovoce - proměnou v džem ho jen prostě zbavíme vody. Jahodový džem je vynikající! A ještě bonus k tomu, pokud je z domácích jaho tak určitě víte, že máte zdravý džemík.
Domácí jahodový džem bez želírovacího cukru recepty, které budete milovat. Přidat do košíku Zobrazit. Väčšina džemov bežne predávaných v supermarkete má veľmi dlhé zloženie a je veľmi vzdialené od zdravého zloženia. Nejlepší je, pokud si úplně zachová měkkost a čerstvou chuť šťavnatých jaho a právě proto ho dělám bez cukru.
Užite si objavovanie nových pokrmov a jedál z. Džemovanie sa začalo :) Ako prvé mi podľahli jahody. Jeden pokus o džem mám už túto sezónu za sebou a zistila som, že bez cukru to nejde. Takže som teraz nevymýšľala, nebola som kreatívna a uvarila som obyčajný jahodový džem. Základnú surovinu som chcela vlastnoručne nazbierať…avšak v sobotu v Rajke už bolo takmer. Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku.
V cukru naložené jahody, povařené, dochucené citronovou šťávou, pak promixované, na. Prémiový produkt z malovýroby. Vhodné i pro diabetiky, maminky co nechtějí dávat dětem cukr a pro ty, kteří prostě cukr jíst nechtějí.
Snadno ho zvládnou i začínající kuchařky.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.