úterý 22. prosince 2015

Octová voda poměr

Díky octu nebudeme muset složitě drhnout připečené skvrny v troubě, hadříkem namočeným v octě to půjde snadno. Poslouží i jako první pomoc, když je nepříjemně cítit vnitřek kožené obuvi. Cigaretového kouše se zbavíte, když necháte v zakouřené místnosti chvíli otevřenou lahev octa. Nevábnou lednici vytřete octovou vodou a. Moje tchyně si kupuje octový čistič od Frosch a myje s ním celý byt a nemůže si ho vynachválit a rozhodně to tam nesmrdí:-)).


Nalila jsem si vodu do misky a prostě tam cvrkla ocet. Nechte vodu s octem v kávovaru důkladně překapat a protéct. Klidně postup zopakujte, pokud po prvním protečení není ještě přístroj plně pročištěný.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Sdílejte naše články a podpořte Radostné zprávy! Ocet je typický svým kyselým štiplavým aroma.


Vzniká fermentací a kvašením octových bakterií. Kromě jídla má ještě mnoho dalších nekonvenčních způsobů využití. Věděli jste, že pomáhá proti zamrznutým oknům vašeho auta či že ocet. Potřebné množství vody totiž závisí na objemovém množství rýže, nikoli na váze.


Je třeba použít přesně tolik vody, aby se všechna vsákla do rýže, ale přitom jí bylo dost na změknutí. V tomto případě je poměr rýže: voda 1:5. Jinak řečeno, na jeden hrnek rýže budete potřebovat jeden a půl hrnku vroucí vody. Nebo zkusit přelít ještě něčím kyselým, jako je citronová nebo octová voda, poměr vody si musíte vyzkoušet, ibiškovým čajem, proskurníkem nebo černým bezem, tyto dvě bylinky fungují jako přírodní kondicionér.


Nižší tlak ve vyšší nadmořské výšce způsobuje, že se voda vaří při nižší teplotě, takže rýže se bude vařit déle. Rýži je před vařením nutné proprat pod tekoucí studenou vodou, dokud nebude voda téměř čirá (ne příliš dlouho, cca 3-min). Na 1kg rýže přijde l vody. Rýži vaříme pod pokličku nebo použijeme rýžovar.


Vaříme, dokud se voda nevypaří, poté ji necháme minut odpočinout a vysypeme do nádoby, kde se smíchá. Už se nemusíte obávat škodlivých zbytků chemického přípravku na čištění kávovaru. Roztok třeba nechat dva až třikrát prokapat kávovarem. Do pračky ho můžete použít jako vynikající změkčovač vody.


Kelímek či skleničku (kádinku) oplácejte kolem dokola modelínou do tvaru kužele – výsledný tvar by měl vypadat jako sopka. V kelímku smíchejte velké lžičky jedlé sody, saponát a potravinářské barvivo – můžete přidat trošku vody, pokud by směs byla moc hustá) – výsledná konzistence by měla být kašička. Urči poměr objemu ledu a vody o téže hmotnosti. Pravidelně si barvím vlasy. Používala jsem všechny možné přípravky, ale nic nefungovalo tak jako ocet s vodou.


Octovou vodu opravdu doporučuji. Pokud máte lámavé a suché vlasy, je octová voda to nejlepší. Používám ji pravidelně a vlasy se viditelně velmi zlepšily. Voda je polární rozpouštědlo a jod je nepolární sloučenina.


Jod je tedy ve vodě a jiných polárních rozpouštědlech velmi špatně rozpustný. Tvrdost vody je vlastnost, která vyjadřuje obsah rozpuštěných nerostů (nejčastěji CaO a MgO) ve vodě. Má význam pro využití vody jako pitné a užitkové, je zdrojem tvorby vodního kamene a ovlivňuje také chuťové vlastnosti vody.


Pokud není uvedeno jinak je uváděna hustota kapalin při °C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения