neděle 17. ledna 2016

Domácí krůtí šunka

Na maso vložíme destičku, stlačující pružinu a navrch víčko, které pořádně zatíží naloženou směs. Pozor, v hrnci musí být vody tolik, aby nevtekla do nádoby! Tématické fráze: krůtí šunka domaci kuřeci šunka krůtí šunka recept šunkovar výroba šunky recepty domaci kureci šunka recept domácí kuřecí šunka z šunkovaru domácí šunka kuřecí recept na krůtí sunku výroba krůtí šunky domácí šunka recept kruti sunka v sunkovaru recept na domácí kuřecí šunku výroba. Tento krok děláme proto, aby se šunka pomocí malých kousků dobře spojila. Díky tomu se šunka líbila víc i dětem a hned na ni dostaly chuť.


Co je u domácí šunky krapet nevýhodné, že ji asi nikdy nepřipravíte tak, aby byla totožná s tou kupovanou – co do konzistence a struktury myšleno, ale zase vám to vynahradí složení, kterého se nemusíte bát. V dnešním díle RIKovy Amatérské Gastronomie si ukážeme, jak si udělat doma opravdovou krásnou libovou a chutnou krůtí šunku. Zkuste to aspoň jednou a už nepřestanete.


Po dobré domácí šunce určitě přestanete kupovat veškerý ten růžový hnus co prodávají v různých obchodech a ještě za šílenou cenu. Není nad šunku domácí výroby. Kromě vepřové pečeně můžete použít i vepřovou kýtu, plecko, hovězí zadní, kuřecí nebo krůtí maso.


Domácí krůtí šunka

Kameraman Marek Tichý dotáhl recepturu k dokonalosti, věříme tedy, že i Vám se p. Postup: Jednu polovinu masa nakrájejte na kostičky velké asi 1-cm. Druhou polovinu masa si nastrouhejte nebo naškrábejte – není nutné takto druhou polovinu masa zpracovávat pokud nechcete, ale zajistíte si tak, že vám pak bude šunka lépe držet. Po otevření tašky doma nevoněla po mase a ani šunka z ní vyrobená neměla tu správnou libou vůni. Takže při nákupu buďte ostražití. Vařit domácí šunku chce pomůcky.


Ideální je mít takzvaný šunkovar, což je válcovitá nádoba, kterou naplníte připraveným masem a vložíte do vodní lázně. Všechno maso vložíme do mísy a připravíme nálev. Divoká šunka s lehkým nádechem jalovce či rozmarýnu stoprocentně rozdivočí chuťové pohárky vaše i vašeho partnera.


Domácí krůtí šunka

Tip: Masíčko je nejlepší z vlastního chovu, kde zpracujeme králičí, krůtí , vepřové maso apod. Budete mít tak jistotu, že masíčko je v bio-kvalitě. Případně jej kupte u svého. Vše potom důkladně prohněteme – sůl a cukr je třeba do masa pořádně „zapracovat“.


Jinak, šunka vždycky pustí vodu, není to na závadu. Ovšem suchá jak cesta by být neměla. Ale: zase je potřeba si uvědomit, že někteří velkovýrobci dávají do směsí různé přísady, které dokážou v mase udržet co nejvíce vody.


Domácí krůtí šunka

Pak dělá šunka dojem šťavnatosti, ovšem za ceny vysokého podílu vody. Tato šunka je opravdová delikatesa. Kdo jednou vyzkoušel domácí šunku, tak ví, že tohle prostě v obchodě nekoupí.


Na šunku, která je v tomto receptu můžete vyzkoušet více druhů masa a tak poznáte, která Vám bude nejvíce chutnat. Můžete vyzkoušet vepřovou pečeni, plecko, kýtu, krůtí maso nebo hovězí. Domáca pizza - Cesto na pizzu Pizza sa síce dnes dá kúpiť hocikde už hotová, ale domáce je domáce a cesto na pizzu je.


Ingredience: 1kg krůtích prsou, g kuchyňské soli. Maso promícháme se solí a. Experiment, který dokonale vyšel. To je domácí šunka zauzená v hrnci na jablečných udících pilinách Původně jsem to chtěla udělat na chalupě venku na plynové bombě a ve starém hrnci.


Vyberte si recept na domácí šunka a připravte si chutný a výjimečný domácí šunka pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší domácí šunka ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty. Krůtí maso s menším obsahem tuku a jemnější i křehčí strukturou je pro přípravu šunky vlastně doslova ideální. O trvanlivosti nemluvím, protože domácí šunka moc trvanlivá není, je tak dobrá, že ji sníte téměř na posezení! Domácí šunka – krůtí pepřová s česnekem.


Mimochodem barvu šunky s obyčejnou solí můžete vylepšit i přírodně třeba přidáním šťávy z červené řepy do láku. Doma připravená šunka obsahuje vámi vybrané kvalitní maso a vámi vybrané suroviny, které si pro přípravu zvolíte. I proto se stalo trendem připravovat si šunku doma, buď s pomocí šunkovaru nebo pomalého hrnce, avšak šunkovary vám značně usnadní celou práci. Vyberte si ze stovek receptů na šunka domácí výroba, které se vám budou snadno a rychle vařit.


Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření šunka domácí výroba.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения