středa 20. ledna 2016

Negativní vliv člověka na životní prostředí

Platí to jak pro úředníka z Prahy, kadeřnici z Humpolce nebo kladenského inženýra, tak pro ekologického zemědělce z Jižních Čech i pro nás studenty. Důležité je si své chování uvědomovat, zamýšlet se nad ním, změnit ho a snížit. Z počátku svého vývoje se člověk prostředí přizpůsoboval. Teprve později ho začal aktivně měnit. Je to vše, co vytváří přirozené podmínky existence organismů, včetně člověka a je předpokladem jejich dalšího vývoje.


Podívejme se nyní na vliv jednotlivých emisních složek na životní prostředí a na člověka. Nejvíce emisí (až ) oxidu uhličitého CO produkuje silniční doprava. Je však dokázáno, že CO nemá vliv na lidské zdraví, je však nejdůležitějším skleníkovým plynem, který způsobuje až celkového oteplování atmosféry.


V těchto zemích už extenzivní zemědělství není možné. Intenzivní zemědělství využívá všech možností současné techniky. Umožňuje rozšiřovat zemědělskou výrobu bez rozšiřování polí. Bohužel má ale často negativní vliv na životní prostředí.


Tyto vlivy můžeme rozdělit do několika skupin podle toho. V současné době již na Zemi převládají krajiny pod přímým vlivem člověka. Snahou je snížit negativní vlivy.


Je jedním z hlavních zdrojů znehodnocování životního prostředí. Lidé narušovali okolní prostředí již velmi dávno. Je možné, že vlivem člověka došlo. Posledních deset let se snažíme omezovat negativní vlivy lidské činnosti na prostředí.


To proto, že prostředí má zpětně vliv na člověka , který by si mohl svoje životní prostředí znečistit tak, že by ho samo zahubilo. Zdraví, nemoc – různé projevy života, reakce organismu na podmínky prostředí. Prostředí působí na rozvinutí nebo potlačení dědičných vloh a vý. LOVĚK A ZDRAVÍ Negativní vlivy životního prostředí na člověka Vybrané prokázané negativní vlivy kontaminovaného vnějšího a vnitřního prostředí na zdraví člověka zvýšení četnosti a závažnosti výskytu respiračních chorob ve všech věkových skupinách, především však u starších osob a dětí, jako důsledek znečišťování atmosféry oxidy síry. Na začátku se prezentace věnuje vlivu člověka na životní prostředí během vývoje lidské populace.


Jsou zmíněny typy krajiny podle toho, jak se člověk podílel na jejich přeměně. Poslední část je zaměřena na vliv současného životního prostředí na lidské zdraví. Podmínkou a nutností pro optimální psychický a fyzický vývoj jedince je zdravé životní pros- tredí,normální stav nervové soustavy a všech struktur tela cloveka. Pouze zdravý clovek muže dobre vykonávat práci a soustredit se na cinnost. Nestací však jen neprítomnost nemoci.


Na zdraví cloveka má vliv vhodné bydlení, strava. Ukažme si ale konkrétní případy jejich vlivu. Nebude však od věci, pokud začneme v daleké minulosti… zdroj obrázku: novinky. Jak hnojiva, tak i pesticidy mají negativní vliv na kvalitu vody.


Do vod se tyto látky dostávají zemědělskou výrobou. Vliv hnojiv a pesticidů na vody. Hnojiva jsou prostředky, které se aplikují do půdy nebo na list pro zlepšení výživy rostlin a ke zvýšení úrody. Za hnojiva jsou považovány látky obsahující.


Moderní tenzidy jsou biologicky odbouratelné. Detergenty jsou obvykle složitou a pestrou směsí různý látek. Velmi negativní dopad na životní prostředí představují především sloučeniny fosforu, obsažené v prostředcích na mytí, čištění. Vztahy člověka a prostředí Vývoj vztahů člověka a prostředí Vývoj člověka úzce souvisel se změnami probíhajícími v přírodě.


Velké klimatické změny jako bylo střídání dob ledových a meziledových i výkyvy mezi obdobími sucha a vlhka zřejmě podstatně ovlivnily fylogenetický vývoj člověka. Na skládkách končí některé odpady, které nepatří do kontejnerů na směsný či tříděný odpad. I skládka ovšem může mít negativní vliv na životní prostředí , a to zejména v případě, není-li v souladu se zákonem.


Tyto faktory je možné členit na fyzikální,chemické, biologické, sociální a psychické.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения