středa 6. ledna 2016

Odvod kondenzátu z kondenzačního kotle

S výměnou je spojena nutnost řešit odvod kondenzátu , jehož vznik je s provozem kondenzačního kotle spojen. Někteří majitelé kotlů kladou otázku, zda by šlo kondenzát z kotle jednoduše odvádět přes splachovací nádržku klozetu. Výpočet množství kondenzátu. Podle kvality plynu a spalování v různé nadmořské výšce je reálný odhad množství vzniklého. Odtok kondenzátu z kondenzačního kotle je tedy nutné ukončit volným výtokem umístěným nad kalichem nebo jiným odvodňovaným zařízením.


Vyústění odtokového potrubí nad podlahovou vpust je méně vhodné, protože kondenzát by neměl stékat po podlaze.

Pokud k ucpání skutečně dojde, do kotle se pak mohou vytlačovat odpadní vody z kanalizace, proto je důležité, aby se odvod kondenzátu řešil se sifonem s nálevkou i ze strany kanalizace (obr. 2). Podle protékajícího proudu kondenzátu umíme posoudit intenzitu kondenzace a odhalit nesprávné nastavení či poruchu.


Stéká po povrchu výměníků na dno kotlové spalovací komory. Z nejnižšího místa výměníku je pak odváděn. Množství kondenzátu je v průběhu roku proměnné. Proč sifon pro odvod kondenzátu ? Trápí vás nepříjemný zápach z odpadových trubek?


Specializované odpadní systémy si s nimi hravě poradí a opět si budete moci užívat vůni vašeho domova.

Sifony pro odvod kondenzátu jsou opatřeny těsnícími zápachovými uzávěry a klapkami, které zamezují návratu odpadních par zpátky. Rozdíly jsou až uvnitř celého systému. U kondenzačního kotle je vždy odvod kondenzátu přes sifon, který tak brání odvodu spalin do okolí.


Vzniklý kondenzát je středně silná kyselina. Ozývají se také hlasy, že výměna atmosférického plynového kotle za kondenzační nebude v některých případech možná. Při použití kotle v rodinných. Kondenzační kotle totiž produkují velké množství kondenzátu neboli vody uvolněné ze spalin, což vyžaduje její odvod do odpadového potrubí.


Toto napojení však prý nelze z technického hlediska. Spalinové cesty kondenzačního kotle je možné instalovat jak s prostupem střechou, tak i obvodovou zdí v závislosti na výhodnějším řešení v konkrétním místě instalace. I zde je samozřejmě třeba myslet na odvod kondenzátu.


Uvedená podmínka platí pro odvod kondenzátu z kondenzačního kotle. Kondenzát z klimatizace je zkondenzovaná vzdušná vlhkost. Může někdo definovat rozdíl mezi dešťovou vodou a odpadem z klimatizace?


Podobný problém som riešil aj ja, pri prestavbe domu a výstavbe novej verandy ma v minulosti nenapadlo, že by som niekedy mohol mať aj kondenzačný kotol a tak som odvod kondenzátu musel riešiť dodatočne, pričom priamo pod kotlom, pod podlahou vedie hlavný kanalizačný zberač z domu, takže v čase výstavby stačilo obnažiť rúru, zhora vykrúžiť otvor, osadiť trubku. Odvod musí mít tlakovou ztrátu velikosti nejméně. V případě, že je kotel instalován jako komínový, tedy že saje spalovací vzduch z prostoru místnosti, je. Při instalaci kotle způsobem, že saje spalovací vzduch z prostoru místnosti, není možné ve stejné místnosti používat jiný spotřebič, který odsává vzduch z tohoto prostoru a mění tak tahové podmínky.


Zvláště při instalaci kotle v kuchyni se nedoporučuje nasávání.

Každý plynový kotel musí být osazen odtahem spalin, neboli odkouřením. Systémy odkouření dodáváme v několika typových provedeních. Každý kondenzační kotel vyžaduje trvalý odvod kondenzátu. Napojení odvodu kondenzátu na kanalizaci podléhá schválení správci kanalizace. Je vhodný i pro kotle o vysokém výkonu, až do 8kW.


Prečerpávacie čerpadlá kondenzátu pre kotle. Dále v kategorii:Sanitární čerpadla SFA Sanibroy pro odvod kondenzátu. Příklad 1: Čerpadlo kondenzátu (kondenzátka).


Sanicondens Pro SKna odvod kondenzátů z kotlů a klimatizací.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения