pátek 15. ledna 2016

Jasmínová rýže příprava

Jasmínová rýže po Thajsku: Rýži opláchneme, vložíme do hrnce. Na díl rýže cca dílu vody. Pak ztlumíme na nejslabší plamen a necháme dojít minut.


Solit není potřeba, má výbornou chuť i bez soli. Největší chyba je nesprávný poměr rýže. Pokud by se rýže vařila příliš prudce, voda se odpaří a rýže bude nedovařená.

Po - minutách můžete hrnec sundat z plotýnky, sejměte pokličku a hrnec přikryjte utěrkou a znovu přes ni položte pokličku, ale ponechtejte otvor, ať se může rýže vydýchat. Nechte ještě minut odstát, rýže krásně dojde. Voňavá, lepivá, asijská jasmínová rýže a její příprava. Jasmínovou rýži propláchneme vlažnou vodou tak, aby už jen slabě odtékala světle mléčná voda, cca krát. Tahle rýže totiž při vaření a míchání uvolňuje škrob, lepí se a houstne.


Ta delší, dlouhá, špičatá zrníčka jsou naopak velmi vhodná pro dušení pod pokličkou, protože dávají nadýchaný výsledek s oddělenými zrnky. Ze všech dlouhozrnných rýží se na dušení hodí nejlépe rýže basmati a rýže jasmínová. Rychlá a jednoduchá příprava.


Bleskové jídlo pro slamněného vdovce.

Přiveďte k varu, rozmíchejte a částečně zakryté vařte na mírném plameni ještě deset minut. V rýži by se měly objevit dírky od prostupující páry a měla by být téměř uvařená. Je důležité, aby voda nebublala příliš prudce a neodpařila se moc rychle, jinak se rýže nestihne uvařit. Příprava Jasmínové rýže.


Klíč je v použití správného množství vody a během vaření je třeba hlídat úroveň hladiny vody a případně nějakou vodu přidat, nicméně nepřidávat dříve, než je nezbytně nutné. Vždy používejte kvalitní jasmínovou rýži, kterou ještě před vařením několikrát pečlivě. Třeba u mých rodičů se vařila rýže klasická, předvařená v sáčku.


Každopádně je docela možné, že si koupíte stejný druh rýže od stejného výrobce a může se vařit různě. I s tímto mám zkušenost, dávám to za vinu šarži, která do sáčku ve. Jasmínovou rýži důkladně propláchneme ve vlažné vodě (studená i horká jsou špatné, protože se rýže lekne ). Budeme rádi, když ochutnáte tuto báječnou rýži a poté se můžete stát našim pravidelným odběratelem jasmínové rýže. Hodí se i do speciálních hrnců k přípravě rýže , které jsou již na našem trhu k sehnání.


Krásně voní a ještě lépe chutná. A v kuchyni je jako chameleon, zapadne do mnoha sladkých i slaných receptů. Dejte si ji jako kaši, připravte slaný rýžový koláč nebo ji přichystejte jako přílohu k masu.


Thajská jasmínová rýže se rozlišuje na bílou a hnědou variantu. Surin, Buriram a Sisaket. Použijte poměr 1: pokud jste rýži předem propláchli. Nejčastěji pochází severu Thajska.

Výborně se hodí jako příloha k indickým jídlům, ale také k celé řadě dalších světových pokrmů. Lahodná jasmínová rýže recept - TopRecepty. Tématické fráze: jasmínová rýže recept jasmínová rýže příprava příprava jasmínové rýže. Vaše nejoblíbenější příloha i hlavní chod! Vybrali jsme pro Vás nejoblíbenější druhy rýže , které si zamilovali lidé po celém světě pro svou nezaměnitelnou lahodnou chuť a jedinečné aroma.


Původní domovina dlouhozrnné jasmínové rýže je Thajsko a lidé ji zde znají pod názvem Khao chao. Tradiční součást asijské kuchyně. Po uvaření je lepivější, hodí se tedy k omáčkám.


Jak dlouho vám vydrží rýže. Stejně jako mnoho jiných sypkých potravin je třeba rýži chránit před vzdušnou vlhkostí. Pokud je narušen obal při použití rýže k přípravě nějakého. Od včerejšího oběda mi zbyla rýže , tak jsem hledala na netu co s ní. Udělala jsem si tento recept i když místo mražené zeleniny jsem použila čerstvou (mrkev, pórek, kapie), protože mraženou jsem neměla.


Je to opravdu vynikající! Kdybych v tom měla ještě houby nebo maso a posypala to sýrem bylo by to skvělé rizoto.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения