pátek 29. ledna 2016

Domaci rybízové víno

Domaci rybízové víno

Umístíme do temna (ideální je sklep) a už jen necháme pracovat. Víno je hotové zhruba za - měsíce. Během této doby hlídáme, abychom vždy v bulkátku měli vodu. Hotové domácí rybízové víno pak už jen pomocí gumové hadičky stáčíme. Nejlépe přezrálý rybíz zbavíme nečistot a stopek, které by nám do vína mohly zanést nepříjemnou travnatou chuť.


Očištěný rybíz rozmačkáme, přidáme k němu 2g cukru, živnou sůl, litr vody a přimícháme do něj zákvas. Pokud vám na zahradě rostě několik keřů rybízu a letos vás čeká bohatá sklizeň, popřemýšlejte, jak plody zpracovat. Jednu z mnoha variant představuje rybízové víno , které bývá označováno za nejchutnější mezi ovocnými.


Chci udělat rybízové víno abudu používat 5l sklenice, dříve okurky zavařeniny. Protože takové korkové zátky nejsou,můžu použit na uzavření láhví celofán utěsněný zavařovací gumičkou. Výborné je domácí rybízové víno. Výtečná chuť, snadná výroba.


Rybízové víno - recept: Před přípravou vína asi 2-dny připravíme sušené kvasinky. Tekuté můžeme nalít rovnou do připravovaného vína). Zdravím, já letos zkouším víno po druhé v životě (na první pokus skončilo 40l pokusu v kanále) a dělám to tak nějak po zpaměti jak to kdysi dělával děda ovšem ten vždy dával kvasit celé ovoce nebo zbytky po vaření ovocných šťáv… proto by mě zajímalo jaký je rozdím mezi vylisovanou šťávou a celým naloženým ovocem bohužel děda už je pryč a na internetu.


Gurmánské rybízové víno. Dezertní víno : mošt z kg červeného rybízu, kg černého rybízu a kg malin, l vody, kg cukru, l zákvasu z hlubokoprokvášejících kvasinek, živiny. Příprava: Dělá se teplým nakvašením.


Jablečné víno Jablečné víno. Domácí rybízové víno - recept, návod na uvaření Na této stránce pro vás vyhledáme všechny recepty na: Domácí rybízové víno. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. Tématické fráze: domácí víno domácí cinzano víno z rýže trnkové víno rizove vino domácí víno recept činzáno z rýže výroba domaciho vina jak udělat domácí víno vyroba ryzoveho vina domácí víno recepty domácí výroba vína recept na domácí víno ryzove cinzano domácí trnkove vino cinzano recept domácí vína.


Sklenice plníme až nahoru, aby i zátka byla vínem smáčena 9. Zátky vsuneme jen volně, nebo dáme jen vatové špunty, neboť víno nám bude ještě dokvašovat. Víno kvasí približne mesiace, ale záleží na podmiekach kvasenia. Ak je teplá jeseň s 30° horúčavami tak mi vykvasí víno za mesiac a keď mrzlo už v septembri tak mi víno kvasilo ešte na jar. Ani hroznové vína z tohto roku nekupujem.


Dostanete jej však pouze ve vybraných vinotékách. Letos poprvé jsem dělala rybízové víno. Prosím o radu v jakém poměru a jak dlouho nechat kvasit.


Nechci to zakřiknout, ale prozatím bylo vše k naprosté spokojenosti. A pokud byl nějaký problém, obchod komunikoval vždy rychle a bylo vyřešeno k mé spokojenosti. Navíc - víno mi opravdu chutná a zatím všichni, kteří vychutnávali víno se mnou, si ho pochvalovali. Mladé víno musí být ochuceno. Pokud sladkosti nestačí, přidejte další cukr (dříve rozpuštěný se stejným vínem).


Opět ho dali pod vodní zámek a odnesli ho do suterénu, kde zraje ještě další dva měsíce. Pokud je chuť uspokojivá, udělejte to samé. Nyní víte, jak vyrobit rybízové víno doma. Rybíz je jedním z našich oblíbených bobulí. A pokud máte štěstí a máte několik keřů s černými nebo červenými plody v zahradě nebo na chalupě, určitě zkuste vyrobit domácí rybízové víno s nádhernou barvou a jedinečnou bohatou chutí.


Když se vám víno podaří, zkuste další druhy ovoce. Z letního ovoce je chuťově zajímavé například višňové víno , které se barvou i chutí přibližuje červenému. Pro přípravu medoviny je obdobný. Připravte rybízové víno. Recepty na domácí víno 1. Chcete vyzkoušet domácí ovocné víno ? Natrhejte plody rybízu, operte a rozmačkejte.


Poté nechte směs dva dny uležet, pravidelně ji přitom. Tohle polosladké ovocné víno se těší snad ještě větší popularitě než většina celebrit. Rybízák jsme vyrobili z plodů černého rybízu a 1 alkoholu. Neodolali mu ani ti, kteří dosud nepili ani víno z hroznů.


Možná to je autentickou chutí, možná svůdnou rubínovou barvou a podmanivou. Pokud má mít víno sytě červené zbarvení a plnější chuť, je vhodné smíchat bobule červené s černými v poměru : 1. Plody otrhejte a operte, aby byly čisté, a rozmačkejte je. Nechte je na den či dva uležet a. Jedno z nejlepších a nejchutnějších ovocných vín, které můžeme právem nazvat králem ovocných vín, je víno rybízové.


Z rybízu je možno vyrobit nejen stolní, (nesladká, suchá vína bez zbytkového cukru), ale i těžká, sladká dezertní vína.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения