pátek 29. ledna 2016

Kávovník

Zahrnuje asi 1druhů stromů a keřů pocházejících z Afriky, Madagaskaru a Maskarénských ostrovů. Některé druhy, zejména kávovník arabský (Coffea arabica) a kávovník statný (Coffea canephora), jsou významné plodiny. Nejspíš víte, že kávovník je stálezelený keř, kterému se daří v subtropickém a tropickém pásmu. Pro svůj nezaměnitelný vzhled a příjemné dekorativní schopnosti zdobí nejeden pokoj. K tomu, aby vám vyrostla zdravá rostlina.


Kávovník

Vo svete sa pestuje mnoho odrôd a variet kávovníka arabského. Dnes sa kávovník pestuje vo všetkých subtropických a tropických oblastiach a pre mnohé krajiny tvorí hlavný vývozný artikel. Prvé plody dá kávovník až po piatich rokoch.


Na jednom kre sa ročne urodí priemerne kg bobúľ. Z nich sa získa sotva pol kilogramu praženej kávy, čo stačí približne na až šálok nápoja. Kávovník kvitne bielymi kvetmi jazmínovej vône. Pokud se o mladý kávovník dobře staráte, začne kolem svého třetího roku kvést.


Kávovník

To znamená, že brzy ponese ovoce. Jak poznám, že je čas na sklizeň? It is believed to be the first species of coffee to be cultivate and is the dominant cultivar, representing about of global production. Mezi exotické rostliny, tropické rostliny a subtropické rostliny řadíme například banánovník, fíkovník, olivovník, kávovník , čajovník, wasabi, granátové jablko, eucalyptus a mnohé další. Prodej citrusů - citrusy prodej Prodej citrusů provozujeme již od nepaměti, kdy se zabýváme pěstováním citrusů.


Here Are Rare And Beautiful Dog Breeds That You’ve Probably Never Heard Of Until Now - Duration: 9:45. Molekulární analýzou za použití metody GISH bylo zjištěno, že kávovník arabský je nepříliš starý přirozený hybrid mezi druhy Coffea eugenioides a Coffea canephora. V Evropě je kávovník znám od začátku osmnáctého století.


Kávovník

Pěstování kávovníku je rozšířeno od jihu Ameriky, přes oblasti severovýchodní Afriky na Arabský poloostrov a dále do Indonésie a přilehlých oblastí. Je vždyzelený keř nebo malý stromek s vodorovně rozloženými větvemi. Má velké, lesklé, tmavozelené, kožovité, protistojné a celokrajné listy. U nás se pěstuje pouze jako pokojová rostlina.


Rastlina vyžaduje pôdu kyslej povahy pH 5. Prekontrolujte tiež obsah vápnika v hnojive. Oblast, ve které kávovník roste, má rovněž vliv na chuť kávy. Mezi nejvýznamnější druh kávovníku patří Arabský kávovník.


Roste ve vysokých nadmořských výškách. Kávová semena jsou semena plodů rostliny zvané kávovník. Plod lze přirovnat k tvrdé třešni, nejen tvarem, ale i barvou, která bývá v době sklizně červená nebo červenofialová. Uvnitř plodu jsou ukryta dvě proti sobě položená semena – zelená kávová zrna. Tato rostlina patří do čeledi.


JAK SI VYPĚSTOVAT KÁVOVNÍK DOMA. V chladnu vydrží spíše sucho než přemokření. Také mu nevyhovuje suchý vzduch a průvan. Mnoha pěstitelům kávovník „odešel“, když na něj v zimě při větrání proudil studený vzduch.


Kávovník

V případě, že jste zapomněl Vaše přístupové údaje, můžete si je nechat poslat na Váš e-mail zadaný při registraci. Vložte, prosím zaregistrovaný e-mail. Kvitne niekoľkokrát do roka, má biele jazmínom voňajúce kvety, z ktorých sa vytvárajú hnedočervené dužinaté plody – bobule veľkosti egreša (u nás obyčajne v zimných mesiacoch).


Plody obsahujú dve semená, ktoré k sebe.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения