pondělí 25. ledna 2016

Bohyně héra

Je sestrou a zároveň manželkou Dia a patronkou manželství a zrození. Její otec Kronos ji snědl z obavy před povstáním svých dětí. Její protějšek ve starověké římské mytologii je Juno. Hera nejprve působila jako opatrovník a patronka manželství, rodinných vztahů, vyhlášek.


I ji spolkl otec Kronos a později spolu s ostatními sourozenci osvobodil Zeus. Vynikala svou krásou, měla výrazný pohle bělostnou pleť a krásné vlasy. Héřina sestra Demeter zajišťovala v této části roku úrodnou půdu a bohatou sklizeň.


Erató - milostné básnictví, Euterpé - lyrická poezie doprovázená hrou na flétnu, Kaliopé - epický zpěv a věda, Kleió - historie, Melpomené - zpěv a tragédie, Polymnia - vážný zpěv, Terpsichoré - tanec, Thaleia - komedie. Na rozdíl od většiny jiných mytologií prakticky neobsahuje představy o přirozenosti a počátku vesmíru a člověka, ani příběhy o bozích, v důsledku řeckého vlivu však byl tento druh mýtů z velké části převzat z řecké mytologie, především v. Je známá jako bohyně manželství a narození. Navzdory tomu, že je bohyně manželství, je žárlivá a pomstychtivá vůči mnoha milovníkům a potomkům svého manžela Dia. Na pomoc však přispěchala bohyně Iris, která Eileithýii o porodu řekla. Létó posléze porodila boha slunce a světla Apollóna a bohyni lovu Artemis.


Mytologie velké bohyně Héry doellinskoy. Když ale Héraklés zemřel, s. Jednou se pokoušela proti němu spiknout tím, že získala pomoc ostatních bohů, aby si napili nápoj a vázali ho ve spánku, zatímco od něj ukradli jeho blesk. Byla to nejspíš bohyně , jež ochraňovala vladařský palác. Je patronkou manželství a zrození.


Je důstojná, vznešená a krásná. Jako bohyně manželství považuje tento vztah za posvátný. Lidským ženám přináší buď velkou radost ze vztahu anebo velké utrpení. A téměř vždy se to provalí. Bronzová figurka Bohyně Héry.


Ideální pro rituální účely nebo na domácí oltář. Zeus je totiž velký dobrodruh. Figurka je dovezená z Řecka (Kréta). Héra je starobylá řecká bohyně. Jsem manželka i setra Dia.


Mezi mé schopnosti patří měnit a vidět budoucnost. Mými sourozenci jsou Zeus, Hádes, Poseidon, Démétér a Hestie. Také mám děti, jmenují se Héfaistos, Áres, Hébé.


Je to symbol manželství, lásky a ženského pohlavního styku. Hera v římské mytologii se jmenuje Juno. Lidé neodsuzovali rozčilenou dámu, naopak jirozuměli. Zástupci slabšího pohlaví věděli, jak těžké je to být moudrá žena a hrdě vydržet intriky svého manžela.


Zvláštní a správné v jejich očích byla bohyně Hera. Délka řetízku je cm. Výška medailonku je cm. Všechna očka jsou kompletně spájena. Vyleštěno do super lesku.


Chtěl mu dát jenom pohlavek pro bezvýznamný prohřešek, ale rána byla prudká a chlapec se už neprobral. Francie grilování Hera houby Itálie jahody kol áč kuře káva losos mandle mascarpone medvědí česnek mleté maso mrkev.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения