pátek 8. ledna 2016

Praní ručníků na 60

Froté ručníky perte raději na stupňů a důkladně je vymáchejte. Současné prací prášky si poradí se špínou dokonce i při stupních. Do praní nedávejte příliš pracího prostředku, protože jeho nadbytek ulpívá na ručnících a způsobuje tuhost vláken. Stejně tak nepoužívejte aviváž, která.


Gely na praní jsou dokonce koncentrovanější, takže jich při dávkování spotřebujete menší množství než pracího prášku a můžete tak ušetřit. Ložní prádlo a kapesníky stačí prát na stupňů. Pokud sušíte hedvábí, nejprve z něj nechte vodu vykapat nebo vymačkejte ručníkem , až potom ho pověste.


Prací prostředky pro praní utěrek a ručníků. Jelen Univerzál prací gel PD l. Vhodný pro praní barevného i bílého prádla. Založen na jádrovém mýdle, tudíž je šetrný k pokožce. Pořídíte ho za cenu kolem 2Kč.


Praní , žehlení a sušení ručníků. Všeobecně doporučujeme volit při praní nižší teplotu, konkrétně u ručníků je to stupňů Celsia. Tato teplota vystačí za.


Při praní ručníků nepoužívejte aviváž! Ručníky pak špatně sají. Teplotu praní nastavte na 40- °C podle toho, co doporučuje výrobce a píše se na štítku.


V žádném případě je však nesuště na přímém slunci nebo na. Hlavně zdraví, také štěstí a vždy jenom pohodu, aby bylo dosti peněz, smích šel s Tebou po boku! Mám Tě ráda, sestřičko, líbám Tebe na líčko. Buď na světě do 1let, já jsem s Tebou právě teď. Hodně lidí ho dává buď málo, pak se nečistoty neodstraní, nebo naopak moc.


V tom případě zbytky prášku či gelu můžou zůstat ve vláknech, což přispívá k tvrdosti na dotek a nelze vyloučit blednutí barev. Místo toho dávám taky ocet a dávkuju ho starým víčkem z woolite - jedno víčko na celou pračku. Taky tak peru i miminkovské věcičky,ale do nich dávám octu jen tři polévkové lžíce. Po octu to vůbec nejde cítit, voní to jen práškovou vůní.


Poprvé jsem tomu nevěřila. Ekonomické důvody studeného praní jsou zřejmé – uspoříte asi procent energie, které pračka používá na ohřev vody. Navíc studená voda je šetrnější k textilním vláknům, a proto se oblečení tak rychle neopotřebovává, a zamezíte blednutí barev. Nejhorší je ale spodní prádlo. Vědci objevili, že při praní na 30° zůstává na napohled čistých a voňavých kalhotkách gramu fekálií.


Mikroby z nich se v pračce. Ucpává póry v tkanině a slepuje vlákna. Při této teplotě je zničena většina virů a bakterií a je tak zajištěna lepší hygiena. První praní také pomáhá ustálit bavlněná vlákna, aby měla delší životnost. Aviváž se váže na vlákna bavlny a snižuje jejich absorpční schopnosti.


Pro praní ručníků platí: měly by se prát, až když jsou špinavé – šetříte tím peníze, životní prostředí i práci sami sobě. Při tom záleží, jak svůj froté ručník používáte. Rozdílem je, že oproti pevným povrchům (kliky, mobilní telefony) jimi může procházet vlhkost, a je tak méně pravděpodobné, že se na nich nashromáždí dostatek virů k tomu, aby člověka infikovaly, domnívá se Australanka. Na balení pracího prostředku, který používáte, najdete návod k použití. Většinu ručníků můžete také bez problémů sušit v sušičce, buď přímo programem na ručníky nebo maximálně na střední stupeň.


Pokud vaše ručníky zapáchají, nezoufejte, existuje řešení! Vyperte je se 130g jedlé sody a 1dcl octa na °C a to bez aviváže. Jakmile se pračka naplní vodou, přerušte praní a nechte ručníky, ať pořádně nasají sodu zhruba na hodinu. Po hodině pokračujte v praní až úplně do konce.


Celý proces pak ještě jednou. Příliš mnoho pracích prostředků se usazuje ve tkanině, čímž bledne barva. Na praní ručníků s rozumem. Použití pracího gelu je vhodnější, jelikož se rozpouští lépe než prací prášek.


Je také důležité oddělovat tmavé, světlé a bílé prádlo, a vynechat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения