úterý 31. ledna 2017

Těstoviny sacharidy

Těstoviny sacharidy

Těstoviny obsahují zejména pšeničnou mouku a vodu. Mohou obsahovat i stopy vajec. Podle druhu mouky (pšeničná bílá, pšeničná celozrnná, špaldová, žitná, ječná, pohanková, rýžová) můžeme odvodit i obsah konkrétní potraviny. Obecně lze říci, že v těstovinách najdeme zejména sacharidy. Ale samozřejmě jsou sacharidy a sacharidy – my vám tedy přinášíme tipy na deset takových.


Schreiner Shirataki Fit těstoviny jsou bezlepkovým nízkokalorickým výrobkem, který neobsahuje tuky, cukry a sacharidy. Hlavní složkou těstovin Shirataki je voda (), al. Rýže, těstoviny , brambory - to jsou hlavní zdroje kvalitních.


Kalorické tabulky – těstoviny , rýže a další přílohy. Možná se při přípravě jídla budete soustředit na množství kalorií nebo tuků v mase, či v jiném hlavním jídle. Nemalé množství kalorií ale představuje i příloha.


Ze sacharidů si vybírejte převážně komplexní sacharidy (nízký až střední glykemickým indexem) – celozrnné pečivo, obiloviny, těstoviny , rýže, brambory, luštěniny a jednoduché cukry vybírejte ve formě ovoce, neslazených mléčných výrobků, celozrnných nebo ovesných sušenek a slaďte medem nebo ovocnými sirupy. Výživoví specialisté Karolína Hlavatá a Petr Havlíček v projektu Vím, co jím opět poradí, jak se zdravě stravovat. Tentokrát vás naučí, jak rozlišovat, které sacharidy upřednostnit a kde si na ně dávat pozor.


Na noc jsou tak vhodnější rychlejší sacharidy , jako například rýže, brambory nebo těstoviny , než celozrnné sacharidy s vysokým obsahem vlákniny. Dieta by měla spočívat v tom, aby byly co nejvíce omezeny tzv. Vhodné je omezit jednoduché sacharidy , například z cukrovinek a slazených nápojů. Druhý typ – komplexní sacharidy – však určitě nevynechávat. Při hubnutí totiž udržují pocit sytosti a stabilizují hladinu glukózy, čímž zajišťují dostatek energie pro činnost mozku a svalů.


Komplexní sacharidy obsahují také. Sacharidy (z lat. saccharum = cukr), též glycidy, zastarale uhlovodany nebo karbohydráty, jsou organické sloučeniny patřící do skupiny polyhydroxyderivátů karbonylových sloučenin (aldehydů nebo ketonů). Mnohé ze sacharidů jsou významné přírodní látky, řada dalších byla připravena synteticky. Prodej Asijských potravin, omáček, olejů, octů, těstovin, rýže a mnoho dalšího.


Chléb, těstoviny , fazole, brambory, rýže, otruby a cereálie jsou potraviny bohaté na karbohydráty. Většina potravin bohatých na sacharidy obsahuje také velké množství škrobů. Po konzumaci sacharidů totiž dochází ke zvýšení hladiny cukru a inzulinu v krvi a pro zdravou noční regeneraci těla je třeba, aby se tyto hodnoty opět vrátily do normálu. Sacharidy jsou pro většinu živých organizmů (včetně člověka) hlavním zdrojem energie.


Těstoviny sacharidy

Na noc jsou pak vhodnější rychlejší sacharidy , jako například rýže, brambory nebo těstoviny než celozrnné sacharidy s vysokým obsahem vlákniny. Jedna 2g porce těstovin obsahuje - gramů sacharidů, v závislosti na tom, zda se jedná o těstoviny průmyslově vyráběné nebo celozrnné ( , ). Snažite se zhubnout ale ne moc drasticky? Popřípadě jen udržovat váhu? Máme pro Vás pár tipů na potraviny s nízkým obsahem sacharidů. To ale neplatí o těch našich.


Ať už zvolíte ty proteinové, které vám nahradí jedno plnohodnotné jídlo, nebo ty konjakové, jejichž energetická hodnota je téměř nulová a vy jich tam můžete sníst, kolik chcete, nešlápnete vedle. Zjednodušeně řečeno, špatné sacharidy jsou ty jednoduché, průmyslově zpracované potraviny, které obsahují přidané cukry a rafinované obiloviny. Nejčastějšími těmito potravinami jsou bílý chleba, jemné pečivo, sladké nápoje, energetické nápoje a pochopitelně, řadou lidí milované, těstoviny. A) Vysoce koncentrované sacharidy jsou: všechny druhy sacharidů (chléb, pečivo, těstoviny , rýže, brambory, cereálie, celozrnné produkty, moučná jídla), tyto sacharidy mají nízký obsah vody ale hodně rychle vstřebatelné energie.


Těstoviny sacharidy

Zkombinujete-li je s kvalitními sacharidy , vydrží vám energie na několik hodin. Trávení bílkovin je nejpomalejší ze všech složek potravin a tělona ně vydává energii, aniž byste dělali cokoli dalšího. Bílkoviny si tělo neukládá do zásoby.


Nepřiberete po nich na váze (při optimálním příjmu).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения