pátek 13. ledna 2017

Váha rýže po uvaření

Zajímalo by mě o kolik nabudou rýže , luštěniny nebo těstoviny po uvaření ? Ráda bych zhubla, dodržuji dietu. Nemůžu si ale poradit s těmito potravinami. Všude je uváděno množství v syrovém stavu. Bohužel to pro mě nepřipadá v úvahu si je odvažovat před vařením, protože jídlo připravuji pro celou.


A to se snad ani nedá spočítat, takže jedině po uvaření zvážit. A ještě: Váha samotné rýže , tedy v podstatě sušiny, se vařením nezmění, pouze absorbuje vodu. Trvá to přibližně minut. Po uvaření rýži zamíchám. Komu jsem tenhle způsob vaření rýže doporučila, tak jinou nedělá.


I ten kdo mi moc nevěřil, teď děkuje, že je rá že takhle rýži připravuje. Záleží na maličkostech – usmažená cibulka a pak na chvíli osmahnutá i rýže. Rýže je po uvaření dokonale nadýchaná, voňavá a nikdy se nepřipálí.


Hrnec od vás nevyžaduje žádné míchání ani hlídání, a dokonce udrží rýži čerstvou, teplou a vláčnou i po uvaření – a to tak dlouho, jak budete potřebovat. Víte, jak se změní váha příloh nebo masa po uvaření ? Když vezmeme 1g syrových špaget, po uvaření už to nebude 1g – nasáknou totiž vodu. Nejen naše krásné vlasy nabývají na objemu, ale také přílohy. Po celou dobu vaření neodklápíme pokličku, počkáme, až budeme kontrolovat, jestli je rýže už uvařená.


Rýži lze také nechat dojít mimo oheň, nerozvaří se, když nebudeme přidávat vodu. Cibuli po uvaření rýže vyndáme a vyhodíme. Tento recept na vařenou rýži je opravdu dobrý!


V tomto článku: Vaření rýže Řešení problémů Reference. Použití rýžovaru je jednoduchý a efektivní způsob, jak uvařit rýži. Mnoho rýžovarů udržuje rýži po uvaření v teple. Rýži není při vaření potřeba hlídat, protože tato zařízení jsou vybavena automatickým zařízením, které se sepne, když je. Záleží, jak mi to vyjde, snažím se, abych po obědě měla aspoň - sacharidů snědených a zbylo mi tak na odpoledne těch -. Také je trochu sladší – proto je vhodná na přípravu sushi.


Tento sladký druh rýže se někdy nazývá lepkavá rýže , protože je po uvaření velmi lepkavý. Aromatický typ rýže s výraznější chutí a vůní. Jasmínová rýže je měkká, jemná, lepivá, červená rýže je křupavá. Rýže hraje v lidské stravě velmi důležitou roli už po tisíce let. Konzumují ji lidé napříč celému kontinentu.


Po pšenici je rýže druhá nejrozšířenější obilovina, každý rok se na světě spotřebuje přibližně 5milionů tun rýže. Hnědá dlouhozrnná rýže má výraznější chuť, zůstává na ní vrstva otrub a obsahuje proto mnohem více vitamínů, minerálů a vlákniny. Je proto mnohem hodnotnější.


Arborio Je kulatozrnná rýže , která po uvaření vytváří krémovitou hmotu. Je to tím, že velmi hojně vstřebává vodu. Gramáže jednotlivých surovin jsou uvedeny v syrovém stavu.


Veškeré uvedené nutriční hodnoty se vztahují pouze k jídlu bez přílohy. Příloha je pouze ilustrativní. Zrno rýže je hedvábné, hladké, jemné a lesklé. Jeho vůně, připomínající jasmínu a popcornu, vyplývá z přirozené produkce aromatických sloučenin rýže. V případě pěnivé rýže může hrnec mírně prskat.


Pro úplné vypnutí je však potřeba přístroj odpojit od zdroje elektřiny. Po dovaření je rýže připravena k servírování, někdy se doporučuje nechat rýži po uvaření trochu uležet, stačí cca minut. Díky tomu se chuť lépe rozloží.


Některé modely mají funkci, která bude udržovat vaši rýži teplou do té doby, než se ji rozhodnete naservírovat na talíř.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения