pátek 13. ledna 2017

Čištění mikrovlnky octem

Jak vyčistit mikrovlnku jedlou sodou? Připravte si hadřík nebo jemnou houbičku a celý vnitřek pořádně vyčistěte. Nakonec stěny omyjte čistou vodou a utřete do sucha utěrkou.


Jedlá soda si poradí s usazeninami a šmouhami, ocet nasaje veškeré pachy. Při přípravě nebo ohřívání jídel v mikrovlnce totiž často dochází ke znečištění jejího vnitřku. Jde především o pokrmy, které. Misku dejte do mikrovlnky a zapněte na minut. Pokud máte opravdu znečištěnou mikrovlnku, nechte misku uvnitř ještě minuty (bez pouštění programu), aby pára pomohla odstranit nečistoty a zbytky jídla.


Kdybyste někdo měli tip, jak stěnám mikrovlnky vrátit původní bílou barvu poté, co si děti udělaly popcorn a stěny zčernaly, dejte nám prosím vědět do komentářů. Nikdy však na čištění vnitřku vaší mikrovlnné trouby nepoužívejte. Pak stěny mikrovlnky otřete a je to. Mikrovlnka plná spečenin, páchnoucí lednice či špinavý sporák se najdou v leckteré kuchyni. Přitom se dají snadno vyčistit s použitím domácích prostředků.


Pokud nechcete používat chemické odmašťovače, zkuste vyzkoušet některý z jednoduchých a hlavně ekologických triků. Do mikrovlnky dávám misku s vodou a octem nebo nakrájeným citronem tak na minut na střední stupeň a pak jen otřu hadříkem. Troubu dělám stejně, píše čtenářka Barbora S. To, co platí u trouby, je u mikrovlnky ještě přísnější, v žádném případě nepoužívat drátěnky a písek. Jednoduše si vyrobte čisticí prostředek smícháním jedlé sody a citrónové šťávy a vytvořte pastu, která se vám bude snadno roztírat.


Hadříkem nebo starým kartáčkem na zuby ji potom naneste na plochy trouby a čistěte, dejte jen pozor na topná tělesa. Po vyčištění troubu 12. Občas může někoho u vás v domácnosti „něco napadnout“ a pak je zapotřebí zbavit mikrovlnku zápachu.


Syn si dělal nugetu z čokolády a nějak nám skoro zhořel barák a ten smrad! Zbavit se starých, místy se olupujících tapet, bývá docela složité. Zanesenou napařovací žehličku zbavíte usazeného vodního kamene, když smícháte vodu a ocet v poměru jedna ku jedné, nalijete do nádržky a necháte pět minut.


Práce s tím je velmi jednoduchá a zabere vám pouze několik minut. Doba však může být odlišná v závislosti na výkonu vaší mikrovlnky. V misce smíchejte s dvěma hrnky vody přibližně dvě lžíce octa.


Misku s vodou a octem dejte dovnitř a zapněte na minut. Cílem je, aby se vnitřek mikrovlnky zapařil. Po pěti minutách vezměte papírové utěrky a vnitřek trouby setřete. Pokud doma zrovna nemáte ocet, můžete stejným způsobem použít polovinu citrónu. Díky napaření vnitřních stěn mikrovlnky , jdou nečistoty snadno.


Vyčistit ji přitom lze tak jednoduše. Zapomeňte na zdlouhavé drhnutí a do mikrovlnky vložte misku s octem a vodou nebo misku s plátky citrusů. Navíc citron nebo pomeranč mikrovlnnou troubu příjemně provoní. Na to, abyste odpad vyčistili, jsme si pro vás nejdříve připravili rady, které používají domácí mistři a hospodyňky.


Pokud vám tyto způsoby nepomohou, až potom sáhněte po jiné metodě čištění. Dorian Dekor Navštivte naše dekoráterské studio. Zkuste ale nejdřívetoto: Co potřebujeme? Další z variant, jak vyčistit Vaší myčku bez chemie je použití vlastních prostředků – konkrétně ocet. Ocet je ve skutečnosti jednou z nejvšestrannějších kapalin, které existují – kromě vody.


Každá hospodyňka někdy stála před problémem, jak z trouby dostat připečené zbytky jídla a skvrny od omastku. Není to totiž jednoduchý úkol, zvlášť proto, že většina volně dostupných přípravků na čištění trouby stojí sice balík, ale tak úplně nefunguje. Usazený vodní kámen, plíseň, nepříjemný zápach. Zásah opraváře pak citelně pocítíte v rozpočtu. Poradíme vám, co dělat, abyste tomu předešli.


A rozhodně vás nebudeme nutit nakupovat drahé čisticí prostředky. Vystačíte si s tím, co.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения