středa 18. ledna 2017

Plat sanitářů

V oficiálním katalogu prací dostal SANITÁŘ číslo 2. Pokud pracujete přímo pro státní nemocnici, příspěvkovou organizaci nebo jinou veřejnou instituci, pobíráte základní hrubý plat podle příslušné tabulky a případně také příplatky. Jedná se o průměrný nástupní plat vypočítaný z celkem 2nabídek prací. Vybírejte z aktuálních volných pracovních míst a pozic, které přímo pro vás připravila Easy práce. Tyto pracovní nabídky byly shromážděny z internetových stránek zaměstnavatelů či agentur, které specifikují, že dané pozice jsou vhodné pro osoby se zdravotním postižením (OZP) V žádném případě to ale neznamená, že pracovní nabídky bez tohoto označení jsou pro OZP nevhodné.


Sanitáři - Volná místa. Mzda a plat se poskytují podle složitosti, odpovědnosti a namáhavosti práce sanitář ka ošetřovatel ka oddělení následné péče NEMOCNICE SVATÉ ALŽBĚTY spol. Pro ilustraci: nástupní plat všeobecné sestry v 10. Celý legislativní proces budeme pečlivě sledovat, schválené to ještě není.


Zůstaňte s námi v obraze! Pracuji jako kuchařka a mám odpracováno let, odchod do důchodu se mi prodloužil do let, což nevím v dnešní době jest-li se ho dožiju, ale došla jsem na tabulce k poslednímu základu a čeká mě pobírání tohoto základu celých let až do důchodu. Pokud sestry ve směnném provozu dostanou příplatek za směnnost, budou mít vyšší plat než sestry specialistky na operačních sálech. My musíme stát u operačního stolu celý den, mnohdy bez jídla a pití – a to denně. A máme tady nižší plat než sestry, které jsou ve službě jenom tři dny v týdnu, a ještě v noci na.


Pohled na výplatnici za leden, kterou zaměstnanci obdrží začátkem února, by měl mnohé z nich potěšit. Vyšší platy od Nového roku mají hlavně ti, které platí stát. A ostatní zaměstnanci by si měli alespoň ohlídat, jestli neberou méně, než je letos pro jejich profesi možné.


Průměrný plat u všeobecných sester bude od 1. Sestrám a sanitářům tak v Plzni měsíční plat vzrostl o dva tisíce korun. Při zařazení ošetřovatele do 5. Kč měsíčně, při zařazení ošetřovatele do 6. Přes tisíc bylo všeobecných sester, tisíc sanitářů a kolem tisíc lékařů. Dohromady přes tisíc bylo dělníků, provozních a technicko-hospodářských pracovníků ve zdravotnictví. V odvětví sociálních služeb pracuje za plat zhruba zaměstnanců, zbytek pracuje za mzdu. Ministerstvo práce a sociálních věcí počítá v nařízení vlády týkající se platových tabulek pro zaměstnance ve veřejné sféře, se růstem tarifních platů sester, sanitářů a mladých lékařů.


To již nelze konstatovat, že se tak vyvíjely počty zaměstnanců v jednotlivých profesích, kde naopak docházelo k podstatným úbytkům zaměstnanců – ošetřovatelů a sanitářů. Plat mladého lékaře průměrně. Tak jak byl zaznamenán meziroční nárůst. Například u sanitářů se rozšíří platové třídy o jednu, ze druhé až čtvrté na druhou až pátou.


Podobně u zdravotnických záchranářů zmizí u rozmezí platových tříd to nejnižší. Místo osmé až jedenácté budou brát plat podle mzdových tarifů v deváté až jedenácté. Myslím, že tady jste na skutečně špatné stránce. Zde se plat pokojské neřeší a nikdy nebude.


Nehledě na to, že tisíc hrubého ani neexistuje, minimální mzda je vyšší (přesto směšná). I pokojská může jít dělat do Lidlu pokladní a brát o tisíce více. Na práci v Lidlu není nic špatného a rozhodně není.


Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения