pondělí 23. ledna 2017

Recept na hruškovou marmeládu

Hruškovou směs zvažte a na každý kg směsi přidejte kg cukru a nakonec vložte i čerstvou mátu. Poté odstraňte mátu, přidejte kyselinu citrónovou a marmeládu plňte do skleniček. Pořádně je zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru. Pak ji znovu otočíme a necháme pod dekou zcela vychladnout.


Hruškovou marmeládu z pekárny skladujeme v suchu a temnu a vydrží nám i několik let. Recept na hruškovou marmeládu.

Po hruškové marmeládě rádi sáhneme při dokončování litých perníků či při plnění palačinek, pirožků a taštiček. Hrušková marmeláda k snídani bude vyhovovat lidem, kteří trpí na pálení žáhy a kyselejší marmelády jim nedělají dobře. Příprava hruškové marmelády je snadná. Tématické fráze: recept na hruškovou marmeládu domácí hrušková marmeláda marmeláda z hrušek hruskovamarmelada hruzkova marmelada hruškova marmeláda s rumem jablecno hruskova marmelada hušková marmeláda hrušková marmaláda jak se delá hrušková marmeláda hrušovková marmeláda recept hrušková marmláda hruškový džem s. Na zahradě máme velkou hrušeň, která se nám každý podzim odmění úrodou sladkých plodů. Jelikož na podzim je všude hrušek dost, proč toho nevyužít a neschovat si jich pár do spíže v podobě báječné marmelády.


Vyloženě podzimní hrušková marmeláda vám jistě bude skvělým společníkem při výrobě lineckého cukroví, buchet, vdolků nebo třeba palačinek. Je čas i na nějakou tu skvělou ovocnou marmeládu !

Co tak marmeládu z ostružin? Je tmavá, sladko-kyselá, velice vhodná například do moučníků. V tomto výčtu nejlepších džemů a marmelád rozhodně nesmíme zapomenout na jahodovou marmeládu. Už jste zkoušeli jahodovou marmeládu. Jak jsem vařila domácí rakytníkovou marmeládu … Z rakytníku můžete zpracovat vše, listy kořen, ale přece jen bobule jsou nejsnadnější na zpracování.


Rakytníkovou šťávu na odšťavňovači zpracujete v cukuletu, samozřejmě nejlépe následně v poměru 1:s přídavkem cukru, jinak budete přímo překyselení. Tady, kde žiji, nemají želírovací cukr atd. Do směsi přidáme rum a nalijeme do připravených dobře vymytých skleniček.


Zavřeme a otočíme na minut vzhůru nohama. Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů. Jahodová marmeláda z domá. Ovocnou halvu dělám často, hodí se dětem do školy jako zdravá sladkost, na výlety, jako zdravé malé pohoštění nebo jen tak na mlsání.


Kdykoliv ji dám na stůl, je vždycky první pryč. Marmeládu ještě povaříme asi minut a odstraníme mátu. Hotovou marmeládu plníme do horkých sklenic a uzavřeme víčkem.


Všechny uvedené přísady a koření dodají hruškám zajímavou chuť. Hrušky očistíme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na malé kousky. V hrnci smícháme hrušky, brandy, kyselinu citronovou, přidáme želírovací cukr a za stálého míchání přivedeme k varu.

Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. Na mírném ohni povaříme minut, pak hrnec sundáme ze sporáku. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. Suroviny Cukr krupice, Hrušky, Máta mají zadané všechny známé hodnoty.


Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Kedže posledné Vianoce som nemohol jesť citrusy, tak sa tentoraz u nás nahromaždilo trochu viac pomarančov. Ako jedno vychodisko z tejto situácie ma napadlo prikúpiť ešte ďalšie a urobiť marmeládu. Keď som nenašiel žiaden recept s málom cukru a bez chémie, vznikol tento spojením a zmiešaním viacerých už existujúcich.


Suroviny: kg višní zbavených pecek, 7g cukru, jader z pecky Postup: Cukr s trochou vody svařte na tzv. RECEPT NA VIŠŇOVOU MARMELÁDU. Do svařeného cukru vložte višně a několik. Zostaňte v bezpečí a zdraví.


Dôkladne si umývajte ruky, vyhýbajte sa kontaktu s ľuďmi a. Z této dávky vyšlo kusů 5ml skleniček. Pokud máte doma zralé meruňky, určitě je zpracujte na marmeládu. Meruňková marmeláda se hodí do koláčů, ale i na chlebíček s máslem.


Do této marmelády se přidává i vanilkový cukr, dodá marmeládě mnohem lepší chuť. Nejlepší je však domácí, do obyčejného cukru. Návod na výrobu vlastního ananasového džemu, který se hodí na vánoční cukroví, ale i na bagetu s máslem nebo jako atraktivní dárek.


Díky své výrazné chuti se skvěle hodí nejenom jako sladká pomazánka na pečivo, ale také do různých druhů buchet a koláčů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения