úterý 17. ledna 2017

Terezie surmenová

Byla umístěna na nucenou léčbu v Psychiatrické léčebně v Kroměříži, kde ji Dora navštěvovala. Jakub Ides - bratr Dory Idesové, má Apertův syndrom (fyzické i mentální postižení). Ahoj všichni, po hooodně dlouhé době je tu opět video! A tím je cover na velmi známou píseň My funny valentine.


Tak se pohodlně usaďte a vychutnejte si tuhle pomalou klidnou píseň! Po smrti sestry žila v chaloupce v Bedové. Bylo jí přes padesát let, ale vypadala starší, protože mnohé zažila.


Shostakovich: Sonata d moll op. Jiri Barta (violoncello) Terezie Fialova (piano) (The Boston Musical Intelligencer) …A young pianist Terezie Fialová chose a difficult Piano concerto No. The Emperor” by Ludwig van Beethoven where she used her mastered temper and vivid musicality. There I was in the middle of the most intense online race of my entire life.


Things were starting to look good for me in the 2nd lap. Dora Idesová patří mezi jednu z posledních bohyní. Její matka jí ale své umění nestačí předat, protože ji v opilosti zabije její muž. Píšou se nicméně sedmdesátá léta, v. Ať už to bylo zdraví, problémy v lásce, odklínání nebo věštění budoucnosti, vždycky pro každého našla řešení (pokud přicházel s dobrými úmysly).


A jak svoji bohyni v tom zapomenutém kraji potřební lidé nacházeli? Irma Gabrhelová Eva Matalová j. Jindřich Švanc Luděk Randár ppor. Ta je shodou okolností místní vědmou (znalosti a funkci vědmy dědila nejstarší dcera) čili jakousi poslední instancí, a tak se k ní sbíhají veškeré nitky mlčenlivého a kdesi uvnitř tajeného života.


Pri tem je pomoč ponudila hči gospodarja pri hiši št. Kateřina Tučková: Žítkovské bohyně Divadelní adaptace úspěšného knižního bestselleru. Surmenová tako dala kaj tudi zanjo. Lidé za ní přijížděli zdaleka s prosbou o pomoc, uzdravení těla i duše.


Právě Dora je vypravěčkou příběhu. Osmileté Dory a čtyřletého postiženého Jakuba. Je však sledovaná StB a nakonec zavřená do blázince, kde později umírá. Děti vyrůstají v ústavech. Ležela na nové, ještě se lakem lesknoucí desce stolu badatelny pardubického archivu StB, kam Dora vyrazila o několik týdnů později, hne co jí dopisem oznámili, že svazek lustrované osoby byl v kopii na pobočku doručen.


Vysočiny a překrásné maily i od těch, kteří tam ani nebyli. Novotná - Tamara Komínková Tichačka -Jana Tomečková Archivář - Roman Blumaier Hrtoňová, vychovatelka - Romana. TEREZIE SURMENOVA Daaronder verborg zich een stapeltje papieren. Bovenop lag een uitgebreid formulier dat spaarzaam was ingevuld met een hoekig handschrift.


Dora doorliep de regels en glimlachte bitter om de Duitse gründlichkeit, die uitsloot dat er een detail uit het leven van de gevolgde persoon verzwegen kon blijven. Obě tedy byly prokleté a každá se s tím vypořádala po svém. Irena se zřekla bohování a mluvila jen se svými anděly.


Celkově byla tak samotářská, že pořádně o žádného chlapa. Dora jako vystudovaná etnografka se drží při svém pátrání vědeckých faktů a před emocemi dává výhradně přednost rozumu, jako dcera jedné z Žítkovských bohyň však chová jistou úctu a respekt. Rada MNV Žítková, Okresnímu oddělení Veřejné bezpečnosti v Uherském Brodě, Věc: SURMENOVÁ , Terézie - Zpráva o pověsti.


Dora sa rozhodne napísať vedeckú štúdiu o žítkovských bohyniach, ktorou by ich život a tradíciu rehabilitovala, aby aspoň tak splnila svoju úlohu v ich rodinnej tradícii, ktorú opustila.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения