čtvrtek 26. ledna 2017

Vsakování dešťové vody

Vsakování dešťové vody

Vsakovací tunely vyřeší rychle a efektivně zákonnou povinnost vsakování (zasakování) dešťové (srážkové) vody na vlastním pozemku. Objednejte na pár kliknutí. Vsakování srážkové vody musí však na předmětném pozemku umožňovat hydrogeologické poměry pozemku, jeho velikost a využití (v celoročním horizontu). Za předpokladu, že tím nedojde ke způsobení škod na okolních stavbách či pozemcích je samozřejmě možná i akumulace srážkových vod a jejich následné využití.


Požaduje se „likvidace“ dešťové vody na pozemku stavby vsakováním. Zpevněných ploch stále přibývá a tím je více a více omezováno přirozené vsakování. Mezi ověřená řešení v oblasti hospodaření s dešťovou vodou, která využívají města a obce po celé Evropě, patří již řadu let systém pro odvodnění, akumulaci a vsakování.


Vsakování přebytečné vody je důležité všude, kde není možné použít městskou kanalizaci. V současné době nabízíme speciální plastové vsakovací klece, plastové vsakovací tunely a vsakovací jímky, které jsou určeny na vsakování přebytečné dešťové vody z akumulačních nádrží, střech , chodníků nebo parkovišť, k odvodňování trvale vlhkých pozemků. Ochrana p ůdy p ři vsakování deš ťových vod podléhá spolkovému Zákonu na ochranu půdy (BBodSchG) a zemským zákon ům a na řízením.


Vsakování dešťové vody

Vnímání úlohy dešťové vody se v průběhu minulého století značně měnilo. Dnes je nám však pojem hospodaření s dešťovou vodou dobře známý. Tento způsob správného nakládání se srážkovou vodou podporuje výpar, vsakování a pomalý odtok dešťové vody do lokálního koloběhu vody.


Mladá progresivní firma složená ze skupiny přátel, kolegů a spolužáků z vysoké školy. Máme nejen odborné vodohospodářské vzdělání, ale také několikaleté zkušenosti s návrhy a realizacemi systému pro využívání dešťové vody , vsakování a retenci. Společnost NICOLL nabízí kompletní sortiment odvodnění, od zachycení dešťové vody , její odvedení podtlakovým odvodnění střech nebo gravitačně okapy, po její zachycení pod zemským povrchem. Dříve bývalo hodně časté řešení vsakování pomocí štěrkových loží obalených geotextilií.


Redukce odtoku dešťových vod do kanalizace. Systémy pro hospodaření s dešťovou vodou ( vsakování , retence) snižují investiční náklady na výstavbu kanalizace. K vsakování dešťových vod dochází v místě srážky, čímž nedochází k narušování přirozeného koloběhu vody v přírodě. Vsakování trubka - rigol slouží k úplnému zasakování relativně čisté dešťové vody , např.


Zachycená srážková voda je vedená přes kontrolní a rozdělovací šachty do napojeného trubního rigolu a odsud zasakuje do podpovrchových vod. Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte. Vsakování dešťové vody Častý výskyt povodní vede k tomu, že si spousta lidí kupuje produkty na vsakování dešťové vody.


Vsakování dešťové vody

Tyto vsakovací systémy lze použít pro zpomalení odtoku, akumulaci nebo vsakování dešťové vody v konkrétní lokalitě a tím zamezit lokálním povodním. Jenže díky jejím vrtochům není voda vždy a všude v dostatečném množství a kvalitě, a to je pro lidi, floru i faunu nemilé. Proto má vsakování i retence dešťové vody výrazný bezpečnostní význam. Tyto důvody postupně vedly k začlenění problematiky likvidace dešťových vod do české legislativy (novela stavebního zákona) a do požadavků na získání stavebního povolení, rozhodnutí o dodatečném povolení stavby, o změně stavby, o změně užívání stavby i kolaudačního souhlasu. Eshop s kvalitními výrobky na zpracování a využívání dešťové vody na Vašem pozemku.


Podzemní akumulační nádrže, čerpací technika, vsakovací moduly, filtrace a příslušenství. Jak se na „Dešťovku“ připravit? Přečtěte si základní informace a podmínky jednotlivých variant systému – pokud se Vám nechce studovat veškeré náležitosti – vyplňte prosím vstupní dotazník, na jehož základě Vám zdarma a nezávazně sdělíme Vaše možnosti a zpracujeme nabídku na vypracování odborného posudku. Cílem je maximální snaha o vsakování dešťové vody přímo na pozemku domu s minimalizací jejího pouštění do kanalizačního řádu.


Nejprve je třeba zjistit vhodnost místních podmínek, abychom získali představu, jak rychle se voda bude vsakovat. V dnešní době zvyšujících se období sucha je obzvlášť důležité klást důraz na správné hospodaření s vodou. Vyvážet žumpu na zemědělské anebo jiné pozemky, i když se tak stále děje,. Města a obce nemají rády, když jim pouštíte dešťovou vodu do. Hospodaření s dešťovou vodou a odvodnění pozemku.


AS- NIDAFLOW je inovativní systém pro akumulaci a vsakování dešťové vody. Vsakování je nejjednodušší a přesto vysoce efektivní způsob decentralizovaného řešení zpracování dešťové vody. V naší nabídce naleznete jak vsakovací tunely, tak také vsakovací bloky.


Pro zachování dlouhé životnosti nádrže je nutné před nátokem do vsaku zajistit čištění dešťové vody od mechanických nečistot. AS-NIDAFLOW je inovativní systém pro akumulaci a vsakování dešťové vody. Sestává se z vsakovacích bloků voštinového typu, které lze přizpůsobit velikosti a tvaru odvodňovaného pozemku. Vznikne tím podzemní prostor vhodný pro akumulaci a následné vsakování dešťové vody ze zpevněných ploch. Z dešťové vody si můžete vyrobit pitnou i na svém pozemku.


Stačí k tomu dostatečně velká plocha střech a zařízení, které takovou úpravu dokáže. Praktické je však i pouhé jímání dešťové vody či vsakování na pozemku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения